Sveikas! :) Gaidu mazuli augusta mēnesī. Šodien bērna tēvs mēģina ieskaidrot kad uz viņa vārdu var visus pabalstus un labumus nokārtot pēc mazuļa piedzimšanas, jo sanākšot tad lielāka naudiņa, jo viņš 4 gadus vismaz stabili no vietas cītīgi strādājis un maksājis nodokļus valstij. (es gan vel tikai studēju un strādājusi nopietni neesmu)
Par to es arī netieku skaidrībā vai tā var uz viņu noformēt.
Pirmsdzemdību un pēcdzemdību (tautā laikam sauc par dekrētu) atvaļinājumu var noformēt uz sievieti, jo ne jau vīrietis iznēsā un pēc dzemdībām viņam nav jāatkopjas. Bērna kopšanas atvaļinājumu var noformēt uz vīrieti, bat tad arī viņam jāsēž mājā, tas ir, viņš nedrīkst oficiāli strādāt.
Tu ar puisi neesi kopā? Njā, tad ir tā druksu riskanti.
Bet viņam ir taisnība, jo pabalstu aprēķina, vadoties pēc sociālajām iemaksām budžetā. Tā kā viņa gadījumā pabalsts tiešām būs lielāks.
Tiesi ta, labak 50 ls. sanemt neka velak tiesaties un pieslegt barintiesu.Nu kapec kariske. Tapat te stazs ies, varesi uz bezdarbniekiemvelak iet kad bus 1,5 gadina mazajam.
Kopā būšana jau ir stabila, bet ja pabalsts būtu uz viņa un strādāt viņš nevarētu tad gan būs jākārto uz sevim man tas pabalsts.
Kādam taču naudiņa būs jāpelna :D
Šodien bērna tēvs mēģina ieskaidrot kad uz viņa vārd
Jokains,labak meginatu tev ieskaidrot lai precies ar vinu.Tikai nedusmo, nav launi domats. Dusma uz tadiem veciem. Mums kaiminiene tagad dabu ar tadu vienu losi tiesaties. Tiesi par so naudinu.
Zini, labāk gan aizej un noskaidro, nevis paļaujies uz te teikto. Jo manai draudzenei pirms gada piedzima mazulis, ņemot vērā to,ka situācija bija līdzīga, viņi nokārtoja, ka tā naudiņa skaitās uz vīra vārda, bet viņam nebija jāņem bka.