Man būs tāda ne visai pozitīva diskusija par ginekoloģiskām lietām.. Lūdzu atsaukties šeit tām, kurām ir info vai pieredze (sev, mammām, paziņām). Varat rakstīt arī privāti, ja nevēlaties rakstīt šeit.
Īsumā: mana mamma (55) dzīvo mazpilsētā. Bija šādi tādi aizdomīgi simptomi "pa ginekoloģiskajai līnijai", (sīkumos publiski neizplūdīšu) tāpēc aizgāja pie ginekologa. manā pilsētā ginekoloģes ir tikai divas - viena no tām, pie kuras iets visu laiku, bet kura, iespējams, nepamanīja sliktas lietas, un otra, uz kuru pārgāja mamma, kura veica izmeklēšanu, izrakstīja zāles, utt. Tā otra diagnosticēja (analīzes tika sūtītas uz rīgu, protams) par laimi, ne ļaundabīgo, kā likās sākumā, bet gan polipus un fibromas dzemdē. Un šī noraustījusi plecus ar domu "nezinu, ko iesākt un vai vajag tālāk izmeklēties un izdarīt radikālāku ārstēšanu", ieteica pēc kāda mēneša ielikt spirāli. Wtf? Vai tikai man liekas, ka tas ir murgs?! 1kārt, spirālei, manuprāt, pie šīs diagnozes nav nekāda jēdzīga risinājuma un sakara, 2kārt, vai tad ar steigu nevajadzētu ārstēt vai ķirurģiski likvidēt tos polipus un fibromas?! Mammai tomēr nav 20 gadi un nekas tur nevar uzsūkties un pazust, bet ar gadiem diviem, trīs vai desmit, ies tikai sliktumā.
Ko es gribu dzirdēt no jums? Viedokli, pieredzi, ieteikumus.
Beidzot arī mamma izlēma, ka grib labāku izmeklēšanu pie pieredzējušākiem, LABĀKIEM ginekologiem, tāpēc gribam tagad atrast (pēc ieteikumiem, pieredzes, dzirdētā, utt) patiešām izcilu ārstu rīgā, kas šajā savā "lauciņā" ir `Dievs`. Cenai absolūti nav nozīmes. Galvenais, lai labi izmeklē un palīdz ar labākajiem risinājumiem. nevis kā šeit "nezinu, ko Jums ieteikt. Domāju, pamēģināsim likt spirāli."