WTF?!

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
01.07.2012 11:00 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Es piekrītu, ka liekot vārdu ir jādomā ne tikai par orģinalitāti un to, kas pašam patīk, bet arī par to, ka bērnam būs vismaz 18 vai 20 gadus(nezinu īsti cik gadu vecumā var mainīt vārdu) jādzīvo ar šo vecāku orģinālitātes rezultātu. Diez vai 10 gadīgs Žikivators, 8 gadīgais Batja vai 12 gadīgais Tofiks baigi lepotos ar savu orģinālo vārdu, ja visa klase par viņu smietos katru dienu.
01.07.2012 13:27 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
kuššššš
Ne tikai klases smietos, bet paņirgātos arī skolotāji, jo īpaši, ja bērna uzvedība nebūtu absolūti priekšzīmīga.
01.07.2012 13:30 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
žēl to bērnu jau tagad
01.07.2012 13:33 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Tamerlans (Tamerlan), ja nemaldos, ir kaut kāds krievu reperis, laikam jau vecāki iespaidojušies no viņa nickname! :)
bet vispār tie vārdi ir vnk vāks, kā var bērnu nosaukt par Žikivatoru?? :D Vai Stalinu / Staļinu???? :D Bet, ņemot vērā, ka savu bērnu es saukšu normālā vārdā, man ir nedaudz vienalga par pārējiem :)
01.07.2012 13:45 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Summer, ja pieauguši cilvēki (vecāki un skolotāji) izdomā iesaukas, pie kam aizvainojošas, tad tas liecina par viņu ļoti zemām prāta spējām. Un es nedotu tādiem cilvēkiem mācīt savus bērnus. Dzīvē nepazīstu nevienu sakarīgu cilvēku, kurš pieaugušā vecumā smietos par kāda vārdu un domātu iesaukas.. Tas ir infantili.

Starp citu, par saīsinājumiem - domāju, ja bērnu jau no pašas bērnības sauc īstajā vārdā, nevis iesaukā, tad viņš tā sauks sevi arī turpmāk un, ja kāds izdomās iesaukas, pateiks, ka viņam tā nepatīk. Problēma izrisināta. Man nepatiktu, ja manu vārdu saīsinātu vai sauktu iesaukās.. Un nesauc arī.

Bet vārdi Emerantina, Ihtiandrs ir ļoti grūti izrunājami, tāpēc bērns visticamāk pats savu vārdu varēs pateikt tikai 4-5 gadu vecumā

Daudzi bērni nespēj pareizi pateikt jebkuru vārdu, kurā iekļauts "r". Vai tāpēc cilvēki nesauc savus bērnus vārdos ar "r" burtu?

Šī vārda došana tiešām ir ļoti atkarīga no cilvēka dabas un pašvērtējuma.
01.07.2012 13:48 |

Reitings 4258
Starp citu, man personīgi patiktu, ja mani sauktu par Stalina/Staļina. :D Manuprāt, labskanīgs vārds. Bet bērnam nedotu un man pašai arī neviens tādu pie dzimšanas nedotu, jo tas ietver lielu negatīvismu.
01.07.2012 13:50 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Pievakare, tu jau bērnam varētu svēti un ar savu pārliecību teikt, lai neņem vērā, piemēram, klasesbiedru teikto. Kaut ko no sērijas: "Stāvi tam pāri!", "Viņi visi ir infantili muļķi", bet tu nevari paredzēt sava topošā bērna spējas un emocionālo jūtīgumu, ja vien netaisies jau no dzimšanas viņu pakļaut īpaši stingrām audzināšanas un raksturu norūdošām metodēm. Bērnam taču sirds sāpētu, ja viņu apsmietu. Krustiņš - wtf? Kāpēc jāizvēlās bērnam vārdu, kas uzreiz jau dotu signālu, ka viņa vārdu visādi locīs.. Taču nav jau visi bērņuki tik stipri, lai stāvētu tām ņirgām pretī. Tā tava oriģinalitāte un "jānes ar lepnumu oriģinālu vārdu" bērnam būs kā pīlei ūdens. :D
01.07.2012 13:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Pievakare
Dārgi iznāks bērnus laist dārgās privātskolās. Valsts skolās, ņemot vērā atalgojumu, zināms skolotāju procents ir ar diezgan zemu kultūras un intelekta līmeni. Tāpat arī privātajā skolā nav garantijas, ka kāds bērns vai kāda bērna bērna vecāks, nebūdams īpaši inteliģents, izdomās tavam bērnam aizskarošu piezīmi un tālāk to nodos bērna vienaudžiem. Es piekrītu tev par visiem 100%, ka ir debīli, infantili un stulbi ņirgāties par cita vārdu/uzvārdu, bet tas nemaina apstākli, ka tādu cilvēku, kas tomēr ņirgājas, ir diezgan daudz un turklāt visās vecuma un sociālajās grupās.
Tāpat ir naivi domāt, ka ja bērns pateiks citiem, ka viņam nepatīk iesauka, viņu tā nesauks. Iesauka nav domāta tam, lai īpašniekam tā patiktu. Bērniem tā biežāk (es nerunāju par tādiem saīsinājumiem kā Saša, Taņa, utml.) ir domāta lai paņirgātos, aizskartu, aizvainotu un tam bērna piekrišana nav vajadzīga.
Ja gribi zināt, kā ir dzīvot ar jocīgu vārdu, nomaini savējo pret kādu oriģinālāku, piemēram, Dibenture. Padzīvo, paskaties, cik apkārtējie inteliģenti, cik viegli ir "stāvēt tam pāri". Pieaudzis cilvēks var mēģināt "stāvēt tam pāri", bet bērnam tā ir traģēdija.
01.07.2012 14:12 |

Reitings 112
Reģ: 27.06.2012
tikai viens vārds

ŽIKIVATORS
01.07.2012 15:01 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Pilnīgi piekrītu WaRRior, kā arī gribēju piebilst, ka ir muļķīgi bērnam dot problēmvārdu tikai savu ambīciju dēļ. Protams, ka ir stulbi, ka citi smejas par vārdiem, izskatu u.c. lietām, bet tāda ir pasaule un nevajag savu bērnu apzināti padarīt nelaimīgu. Dzīvē problēmu tāpat pietiks, tāpat var gadīties, ka par bērnu skolā smejas, bet vai tad tas ir jādara apzināti? Tā teikt - liela iespēja, ka viena nelaimīga bērnība vairāk?
01.07.2012 15:01 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ihtiandrs ir fantastikas romāna varonis, šķiet pat PSRS laikos filma tāda bija - cilvēks amfībija (sešdesmitajos).

Tamerlans (angliski - Tamerlane), pazīstams arī kā Timurs, savukārt ir viens no vēsturē lielākajiem karavadoņiem-iekarotājiem. Par reperi gan nezinu :) Bet ja jau bērnu var saukt par Timuru (skat. Gaidara romānu "Timurs un viņa komanda"), tad kāpēc ne par Tamerlanu?

Jebkurā gadījumā, ja kāda ģimene izvēlas šos vārdus - nu nekā idiotiska, nesaprotama vai jocīga tur nav.

Puikam vārdā Jautris gan vajaga māsiņu vārdā Smaida :)

Itālijs, savukārt, liek aizdomāties par romāna "Agrā rūsa" varones mīļāko - puisi vārdā Italo. Bet nu stulbs vārds.

Gatiņš, vai tā gadījumā neuzrunāja to otro puisi filmā par Uldi un Baibu? ("Pūt vējiņi"?)

No otras puses, es reiz pazinu vīrieti vārdā Vladlens (no "Vladimir" un "Lenin"), un nekas. Ja tā abstrahējas - kopumā skanīgs vārds.
01.07.2012 15:11 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ak jel, es savus deelus pavisam noteikti saukshu par Zhikivatoru un GALAKTIONU :D
01.07.2012 15:52 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
sausmas!
01.07.2012 16:53 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Man prātā ienāca Hornijs/Hornija :D
01.07.2012 16:58 |

10 gadi
Reitings 4946
kitekat_, tas veel nekas. Sheit Francijaa viena meiteniite ir nosaukta par Clitorine - izrunaa klitorin :D tas ir kaut kas tik ljoti drausmiigaaks par jebkuriem sheit publiceetajiem vaardiem :D
01.07.2012 17:06 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Reku var apskatīties vai sādi vārdi tiešām ir ielikti bērniem
http://www.pmlp.gov.lv/lv/statistika/personvardu.html
01.07.2012 17:17 |

10 gadi
Reitings 4946
ir veseli 5 Galaktioni. Tas ir vienkaarhsi pasaules labaakais vaards :D:D Galktions, GALAKTIONS :D es nevaru, viena te smejos.
01.07.2012 17:43 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
veel forshaak, kad vaards labi iet kopaa ar uzvaardu - Stiivs Gulbis, Ilga Bauda, Marta Vasara..
01.07.2012 17:57 |

Reitings 4258
Tās, kuras atbildēja uz maniem tekstiem - jūs droši varat likt saviem bērniem tādus vārdus kā Līga un Artūrs, lai viņi ir sestā Līga un sestais Artūrs klasē. Bet es nelikšu. Kur ir jūsu problēma?

žēl to bērnu jau tagad

Tā teikt - liela iespēja, ka viena nelaimīga bērnība vairāk?

Pažēlojiet labāk tos bērnus, kuri ir uztaisīti kļūdas pēc, jo mātīte negrib izsargāties, bet arī bērnus negribot, kā te vienā citā diskusijā par trakām vietām trakulēm viena deklamēja. Daudz nelaimīgāks būs tas bērns, kurš audzis negribēts, nevis tāds, kuram vecāki nav mietpilsoņi.

Protams, ka neviens neizslēdz izsmiešanas iespēju - bet izsmiet var jebkuru vārdu, jebkuru uzvārdu un jebkuru citu īpatnību kā kaulainumu, tā resnumu, tā nacionalitāti. Neviens no tā nav pasargāts. Vai tagad nedzemdēsim bērnus?

Ja gribi zināt, kā ir dzīvot ar jocīgu vārdu, nomaini savējo pret kādu oriģinālāku, piemēram, Dibenture. Padzīvo, paskaties, cik apkārtējie inteliģenti, cik viegli ir "stāvēt tam pāri". Pieaudzis cilvēks var mēģināt "stāvēt tam pāri", bet bērnam tā ir traģēdija.

Es jau teicu, ka aizvainojumus neuzskatu par normāliem vārdiem. Ja par mani, tad es netaisos mainīt vārdu, jo savā dzīvē esmu ļoti apradusi, kā arī uzskatītu to par necieņu pret vecāku izvēli. Mana māte gribēja likt man krievu vārdu, bet izdomāja, ka skolā apsmies, tāpēc izvēlējās parastu, kas Latvijā ir sastopams. Un, protams, kā gan viņa zināja, vai mani neapsmies par to latviešu bērni. Bet vai zini? Es ar prieku un lepnumu nēsātu to savu krievisko, retāk dzirdēto vārdu!
01.07.2012 19:22 |

Reitings 44
Reģ: 30.05.2012
Izsmiet, protams, var jebkuru un par jebko, bet vai tāpēc speciāli jāveicina šī izsmiešana ieliekot bērnam vārdu par kuru uzreiz ir skaidrs, ka ņirgāsies? Es nesaprotu, par ko tie vecāki domā. Manuprāt, ieliekot dēlam vārdu Tofiks vai Galaktikons vecāki paši pamet materiālu ņirgšanai. Bērni, īpaši pamatskolā, ir ļoti nežēlīgi. Man ir žēl šo bērnu, jo tā nav viņu vaina. Resnāks bērns var notievēt un tikt vaļā no apsaukāšanas par svaru. Bet Tofiks neko nevar izdarīt....
01.07.2012 19:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits