Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

nu ko lai dara?

Reitings 110
Reģ: 29.05.2012
es vairs nezinu, ko darīt ar saviem zobiem. man viņi bojājas tik traki, ka ārprāts. zobus tīru 2x dienā, ar zobu diegu, mutes skalojamo līdzekli, starp ēdienreizēm lietoju košļenes, bet tāda sajūta, ka zobi bojājas trakāk un trakāk, man nav gandrīz neviena zoba bez plombes un man ir TIKAI 20 gadu. pie zobārsta eju regulāri, man tik labo , labo, labo, urbj, liekas, ka drīz viss būs nourbts. ko darīt?

ja šeit ir kāds valmieriete, tad lūdzu paladieties, kur ejat pie zob.ārsta? un kādas aptuvenās cenas?
27.06.2012 01:26 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tu ej vienmeer pie viena un taa pasha aarsta? diemzeel starp zobaarstiem ir riebeklji, kuri grib nopelniit negodiigaa celjaa naudu. man vienreiz gadiijaas, ka zobaarste bija atvalinaajumaa un uz ikgadeejo apskati aizgaaju pie cita zobaarsta. sameejais pazinoja, ka man ir 6!!! caurumi. pie vinja negribeeju labot, gaidiiju, kameer atgrieziisies atpakalj maneejaa. beigaas izraadijaas, ka man nav nekaadu caurumu. :/
ja zobi patieshaam bojaajaas, palieto fluora tabletes un fluora gelu prieksh zobiem. nekadaa gadiijumaa nemazgaa zobus tuuliit peec eeshanas vai skaabu skidrumu kaa kolas dzershanas. skaabs un saaljsh uz laiku noeed aizsargslaani zobam un zobi ir vairaak pakaljauti emaljas noriiveeshanas briesmaam. kozljenes arii lieto sameeriigi, lielaa vairumaa taas var tikai skaadi nodariit. veel ir iespeeja zobus paarkaat ar iipashu laku vai kaut ko tamliidziigu, tas rada papildus aizsargslaani zobam. un izvairies no cukura.
27.06.2012 01:36 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi piekrītu kristai. Man arī padomju laikos, kad braukāja uz skolām zobārstu mašīnas zobus tikai urba un urba un "laboja" nebeidzami. Pabeidzot pamatskolu man gandrīz neviens nelabots zobs nebija. Likās, ka ātri bez viņiem palikšu. Bet tagad eju pie privātās zobārstes un izrādās, ka mani zobi principā nemaz tā nebojājas un vecie urbumi arī bija pamatīgi brāķi. Domāju, ka skolā urba tikai urbšanas pēc un visus zobus man sabojāja bez pamata.
27.06.2012 08:35 |

Reitings 120
Reģ: 23.01.2012
Palieto kalciju, kas stiprinās zobus!
27.06.2012 09:03 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
kalcijs un vairumā..neko citu pateikt nevaru..man pašai ir ļoti plāno zobi,jo nedzeru pienu vispār jau gadiem, krējumu nelietoju, karoče -riebjas visi tie piena produkti, un lūk - zobi dilst un trūkst kaļķa...
uzņemu citādāk.
27.06.2012 09:51 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
zilbuliite - ja zobi dilst, tad visbiezaak ir pie vainas zobu grieshana. pashi to nemaz nepiefikseejam, jo lielaakoties tas notiek miegaa. to saglaabt var ar speciaalaam zobu kapiiteem uz nakti, kuras var pasuutiit pie zobaarsta.
27.06.2012 10:15 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
man nedilst no apakšas..man ir ļoooti plāni zobi visā to garumā..gan priekšā augšā, gan priekšā lejā...
27.06.2012 10:20 |

Reitings 110
Reģ: 29.05.2012
ko vēl man varētu ieteikt? es lietoju piena produktus ikdienā, tad ar kalciju itkā problēmām nevajadzētu būt, bet nu nezinu. noteikti nopirkšu kādus vitamīnus. vai šeit kāda var ieteikt kādu zobārstu valmierā, vēlos laikam savu nomainīt!
27.06.2012 12:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits