Elegance un sievišķība.

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Vai jums neliekas,ka mūsdienās,kad viss ir seksīgs, pat trauku lupata virtuvē, ir pazudusi tā sieviešu elegance,sievišķība, tāds trauslums?

http://www.fr2day.com/images/page_image/coco_chanel_black_white_image.jpg

Tāda klasiska, netverama sievišķība.

Vai to ir iespējams '"iemācities" vai tam ir jānāk,kā Šlesers teiktu " no iekšām" / :)
26.06.2012 11:18 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Jā, protams, viss ir mainījies.
Bet kā reiz šodien esmu no tām retajām, kura aizraujas ar retro modi.
Ne vintage, kas ir street fashion blogos, bet gan šo eleganto sieviešu stilu - platmales, satīna cimdiņi, izteiktas jostas vietas kleitas, kostīmi utml. Un tā staigāju ikdienā, jo es tā jūtos, man patīk, ka mani ievēro un uzskata par dāmu, jo es pati izskatos drīzāk piederoša tiem laikiem nevis mūsdienām. Es nekad nevarētu izskatīties kā mūsdienu tipiskās cacas, jo man nav nedz tādi sejas vaibsti, nedz tādi mati (šodien ir taisno laminēto matu kults), nedz mīmika, bet man ir tieši tā laiku sieviešu elegance un šarms.
Mana stila ikona pašlaik ir Bridžita Bardo, jo daudzi cilvēki saka, ka esmu viņai līdzīga pēc sejas, tāpēc arī šad tad ietekmējos taisot līdzīgas frizūras vai kombinējot apģērbu līdzīgi viņas stilam, lai izskatītos maksimāli efektīgi, tajā pašā laikā atstājot savas individuālās īpašības - esmu uzticīga sarkani-rudai matu krāsai, kuru neparko nemainītu, tāpat savā stilā izmantoju dekoratīvās ekstravagantas puķes, kuras piespraužu pie somas vai jostas vai kur vēl, atkarībā no nepieciešamības.
26.06.2012 13:04 |

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Izskatās,ka Spotorno beidzot būs uzķērusi to manu domu! :)
26.06.2012 13:07 |

Reitings 497
Reģ: 31.01.2009
kur tur ir kādā sieviešu elegance?

Parādi kādu bildi, kurā, tavuprāt, ir parādīta sieviešu elegance!
26.06.2012 13:08 |

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
šeit tādas nedrīkst likt.
26.06.2012 13:24 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es neuzskatu, ka mūsdienās ir zudusi elegance un sievišķība, to vajag vairāk pameklēt, lai ieraudzītu tāpat uz ielas. Pati pazīstu vairākas manā skatījumā tiešām izcili elegantas sievietes un ne jau platmalē un pērļu rotās tas izpaužas. :-)
26.06.2012 13:26 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nu, protams, ka no iekšām, tas kāda sievietei stāja, gaita, žesti, kā runā, kā kustas.. visi tie atribūti ( kleitas, platmales, cimdi utjpr.) ir sekundāri, es teiksim neesmu nekāds trauslais tips, mani viss tas padarītu smieklīgu, ne trauslu un sieviškīgu. Runājot par ārējo čaulu, lai padarītu elegantu paskatu, man der melna žakete, zīmulsvārki un melnas augstpapēdenes, un viss, bez nekā klāt... tad jūtos sieviškīga un stipra.
Vispār man elegance saistās ar uzvedību, atturību, ieturētību, vēsumu, nedabiskumu, un tiešām vairāk piestāv melnbaltā kino zvaigznēm, sievietëm aristokrātu sabiedrībā, ikdienā man visdrīzāk laikam gribētos pasmīnēt par tādu Odriju Hepbernu wannabe.
26.06.2012 13:34 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Visvairāk apbēdina,ka sievietes sevi ,kā preci definē,un drīz starp sievietēm un preci būs liekama vienādības zīme.Agrāk gan sievietēm bija vērtība,tie bij laiki.
26.06.2012 13:49 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Gan jau 50tajos gados domāja līdzīgi - ka īsta elegance ir bijusi 20tajos un vissievišķīgākās bija mēmā kino aktrises. Cilvēkiem vienmēr ir paticis idealizēt aizgājušos laikus.

Absolūti piekrītu!

Kaut kad skatījos filmu "Pusnakts Parīzē", tur arī par to, ka katrā laikā uzskatīja, ka tas zelta laikmets ir bijis kaut kad pagātnē, bet tagadne ir nevērtīga.
26.06.2012 14:50 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Man patīk tā visa elegance.
Kā arī piekrītu, ka mūsdienās to eleganto sieviešu ir palicis stipri vien mazāk.
Tagad jau tas cacu stiliņa kults.
Agrāk arī parastās sievietes bija elegantas, piemēram, mana vecmāmiņa, jauna esot, bija dikti skaista un eleganta sieviete, fotogrāfijas tā īpaši staro, lai arī dzīvoja laukos.
26.06.2012 16:00 |

Reitings 1852
Mūsdienās reti kura ir eleganta. Tagad tik pārcepta miesa, vairāk plikumu, ja atļauj nauda silikons, botokss, pieaudzēti nagi, mati tt.
Tas ir eleganti? Nu nezinu gan!
26.06.2012 16:05 |

Reitings 164
Reģ: 27.08.2009
man patīk Longines moto - Elegance is an attitude!
Var arī vilkties ar Maximas maisiem vakarā pēc darba un būt eleganta. Viss ir atkarīgs no tā kā pati to uztver. Un ir arī mūsdienās pietiekami daudz elegantu sieviešu - tikai tagad elegence izskatās savādāk ne vairs kā Odrija H. un nemaz ne sliktāk.
26.06.2012 16:09 |

Reitings 5395
C'moon 50's arī liela daļa sieviešu strādāja staļļos, klētīs un zivju cehā - sagaidi nu ka pēc 8 stundu ilgas zivju-mēslu ostīšanas kāda gribēs baigi pozēt!!!!

Elegance mainās līdz ar laikiem. Man noteikti sieviete ikona ir Džekija Kenedija. Bet es skaļi nekliegšu, ka tagad visas ir prastas un nav elegantas. Ir elegantas, bet dzīves uztvere mainās un viss mainās. Arī elegance :P
26.06.2012 16:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Bija loti interesanti palasiit komentaarus!:)Noteikti domaaju ,ka sievietes agraak bija sieviskiigaakas!
Spotorno-man patiik ,ka tu esi viena no taam ,kura nedomaa ,ko domaas citi...!Laba attieksme!:)
26.06.2012 16:52 |

Reitings 3350
Man liekas, ka gadiem ejot sievietes pasas sev laupijusas so sieviskibu, jo tik loti cinijas par vienlidzibu un sieviesu tiesibam. Musdienas sievietes ir tadas ka "visu varu pati" un ari nedaudz izlaidusas virieshus, kuriem isteniba ir izdevigas visuvarosas sievietes.
Es piekritu, ka ir gruti but trauslai un sieviskigai, kad katru dienu ar maisiem rokas pa autobusiem jakratas, maja japiekopj, seksins jaiedod, vakarinas jauztaisa un vel berni jaizaudzina. Un kaut kur taja vel karjera ir jaiepin, laigan daudzam tas nemaz neizdodas. Nogurst jau tas sievietes, jo ka neka vinas ir vajais dzimums, bet viriesiem tas nedalec un viena jauka diena tas virietis aizlec pie jaunaka zakja, kuram mamma vel zupas vaara un pa Maksimam vazajas!

Bet temats labs, lika aizdomaties pashai par sevi, bet es neesmu baigi sieviskiga vai trausla. Seksiga, tas laikam bus istais 21. gs. apzimejums.
26.06.2012 17:18 |

Reitings 16208
Man darbaa ir viena sieviete-filipiiniete!Kaut kas vinaa ir taads-iipass!Nekad nespeeju iedomaaties ,ka vina ir 70 gadus veca(izskataas daudz jaunaaka) un dzemdeejusi 8 beernus!!Veel lielaaku izbriinu radija tas ,ka uzzinaaju ,ka vina ir bijusi loti situeeta sieviete!Dziive ievirziijaas citaa gultnee un tagad straadaa muusu iestaadee par parastu maasu paliidzi!Es vienmeer apbriinoju vinu,cik vina tomeer ir eleganta visaa-tik loti naak aaraa taa "paagaatne"-to var pilniigi just cauri,vienalga ,ko vina dara-tas vinai ,man liekas, ir asiniis-taada maniere uzvediibaa un runaa!Kaadreiz pasmaidu ,redzot vinai ausiis Tahiti peerliites un ap kaklu arii...Vina tikai atsmaida atpakal un straadaajam taalaak!:)
Eleganta sieviete buus eleganta arii smagu darbu straadaajot!Domu juus saprataat!:)
26.06.2012 17:29 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Spotorno tieshaam ir shii elegance, man patiik vinjas stils, izskataas kaa no 50tajiem, bet nepaarspiileeti... ;) es pati, pat ja gribeetu nevareetu izskatiities taada trausli eleganta, ne tads cilveka tips, nepiestavetu...
26.06.2012 17:45 |

Reitings 16208
Mis Take-man patiik ,ka Spotorno vienmeer piemin cepures un cimdinus....loti sieviskiigi un eleganti izklausaas!:)
26.06.2012 17:59 |

Reitings 1761
Uzskatu, ka elegance vai nu piemīt vai nepiemīt. To var izkopt, bet ne iemācīties. Visi centieni tāpat būs mākslīgi.
Ir, ir elegantas un sieviešķīgas sievietes arī mūsdienās. Nelaime tik tā, ka šodien , kā jau minēja, tiek kultivēts seksīgums. Odrijas Hepbernas laikā kultivēja eleganci.
Līdz ar to visas jaunās meitenes cenšas izkopt nevis izsmalcinātību , bet gan seksīgumu. Visas grib būt seksīgas, jo seksīgs ir modē. Un pat seksīgums vai nu piemīt vai nē.
26.06.2012 18:04 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Es nedomāju, ka sievišķību un eleganci varētu kaut kā īpaši iemācīties. Ja tev piemīt dabas dota grācija un elegance, tad jebkurš to pamanīs un novērtēs, ja cilvēkam tādas nav, tad nav vajadzības no sevis izpūst nez kādu klaunu!
Un runājot par mūsdienu sievietēm, man liekas, ka, protams, ne jau visas, bet lielākā daļa vienkārši pārcenšas. Viņām nav tā dabiskā šarma un auras, kas piemistu tādai sievietei, tāpēc tur beigās čiks vien sanāk.
27.06.2012 10:22 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
tagad visi cenšas būt (un tā mums māca mediji) nevis eleganti, bet sexīgi, bieži pat mauc****, jo tā robeža starp sexīgi un mauc**** ir ļoti trausla.
27.06.2012 10:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!