Ko tu domā ar tām neveiksmēm? Es nezinu nevienu cilvēku, kuru varētu saukt par neveiksmīgu. Ja kādam slikti iet, tā ir viņa paša vaina un rīcības sekas, nevis mistiskas neveiksmes. Un līdz ar to, jā - man nepatīk ne depresīvi, ne slinki, ne citādi cilvēki, kuri nes sevī negatīvo.
Tātad, turpinot šo domu - ir man viena tāda draudzene. Viņa visu laiku sūdzās par savu dzīvi, apstākļiem, par skolu, darbu...vārdu sakot, par visu. Katru reizi es viņai mēģinu palīdzēt, bet viņai nekas nepalīdz un es nevēlos vairs ar šo cilvēku kontaktēties. Ne tādēļ, ka baidos noiet pa burbuli kopā ar viņu, bet vienkārši nav interesanti. Man, kā mērķtiecīgam cilvēkam ir garlaicīgi klausīties viņas čīkstoņā un redzēt, ka viņa neko nemaina un nemainīs. Man ar tādu cilvēku nevar būt pa ceļam un draudzība mums arī vairs nav tāda, kā kādreiz. Smieklīgi, bet kaut kā salīdzinu šo te ar alkoholismu, jo gluži tāpat - gremdē sevi, sūdzās, ka slikti, bet pats izārstēties negrib. Tad nu lūk ar viņas nevēlēšanos mainīt kaut ko savā dzīvē var vilkt paralēles. Un viņa ir no tiem cilvēkiem, kuri piemēram, neaizsūtīs CV, ja kāds pirms tam CV viņas vietā nesagatavos, neatradīs vakanci u.t.t Sēdēs un čīkstēs, ka nav jēgas, ka viņu nepaņems darbā.