Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

grafiskais dizaineris

Reitings 55
Reģ: 29.01.2009
Sveikas :)

Kā ir ar darba atrašanu Latvijā grafiskajam dizainerim? Ir pieprasījums? Kādas algas, piemēram, izdevniecībā?

Kāda var nedaudz kaut ko pastāstīt, kam ir pieredze vai saistība ar darbu šajā jomā?
man pašai ir nedaudz bailes par darba tirgu LV, jo arī zinu, ka neesmu īpaši talantīga, piem Adobe Illustrator man nepārāk padodas (kas man šķiet ir liels mīnuss, ja?), bet es ļoti labi pārvaldu Indesign & Photoshop.

Un kā darba devēji skatās uz ārzemju diplomu? ir kādas priekšrocības vai nē?
Jo es vienkārši 2 gadus mācījos Dānijā un tur arī izgāju praksi un bik piestrādāju kā freelancer, bet tagad personisku iemeslu dēļ man jāatgriežas LV..

un es esmu ļoti nobažījusies, vai atradīšu tur kādu darbiņu savā jomā.. :/ :(
22.06.2012 12:42 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jebkuras programmu tehniskās prasmes var attīstīt, strādājot.
Grafisko dizaineru darba piedāvājumos parasti ir prasība Adobe Illustrator. Bet nu nav jau Tev tik slikti, ka nerakstīsi pie prasmēm, vai ne?

Tu jau vari tagad sagatavot savu portfolio un sūtīt uz vakancēm, kas jau ir atrodamas. Tad arī radīsies objektīvs iespaids par to, vai varēsi atrast darbu.

Par diplumu - ārzemēs iegūtais bieži vien tiek vērtēts augstāk, kā LV, ir sevišķi radošajās profesijās. Darba devējam vairāk svarīgas ir Tavas prasmes un darba spējas, ne papīrs un tā izdošanas valsts
22.06.2012 12:48 |

Reitings 206
Reģ: 06.11.2011
Ja pārvaldi Indesign, tad jau nevajadzētu būt problēmām ar Illustrator. Indesign jau ir kā solītis virs Illustrator ar visām interaktīvajām funkcijām un tā.

Darbu atrast nav viegli, piekrītu - tas, ko esi beigusi, īsti nevienam neinteresē, galvenais ir portfolio.
22.06.2012 13:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits