Pabeidzu to programmu pagājušo gadu.
es vēlos zināt kā ir, ir daudz un grūti jāmācās vai tā normāli?
Viss jau ir atkarīgs no tava sagatavotības līmeņa, un tā, ko uzskati par grūtu. Pati mācījos vienā no labākajām valsts skolām, un slodze LU man šķita tīrākais nieks salīdzinājumā ar vidusskolu. Var īpaši neiespringt par daudziem priekšmetiem- izlasi pierakstus, uztaisi kādu prezentāciju (tas vairāk pēdējos kursos) un laba atzīme ir rokā.
ā un tu esi budžetā? Ja esi, tad ir viegli noturēties visus gadus?
Biju gan budžetā, gan maksāju. Nezinu kā tagad, bet mums (laika posms no 2007-2011) gada ar katru gadu palika arvien sarežģītāk (tīri no tāda viedokļa, ka bija vajadzīga augstāka vidējā atzīme, lai paliktu budžetā), kas saistīts ar to, ka tiek visai daudz samazinātas budžeta vietas. Pluss jāseko līdzi savai C daļai, jo katru gadu ir n-tie cilvēki, kas izlido no budžeta, jo nav savākti kopā 40kp pa gadu, kgan pašas lietvedes skandina (!), ka C daļu var
vākt kā pats students vēlas.
Kopumā tu iesaki izvēlēties studēt vadības zinības, nenožēlo izvēli?
Protams, vienmēr viss ir atkarīgs no paša studenta, katrs
paņem no studijām tik, cik vēlas, vienmēr un visur ir labi (un tiešām arī ir šajā programmā tādi) un slikti pasniedzēji un bla-bla-bla. BET kopumā es šo programmu tomēr neiesaku. Uzskatu, ka mana samaksātā nauda (nu un valsts samaksātā par mani), neatbilst tam, ko un kā māca- ir ļoti daudz pasniedzēju, kam tur vairs (un vispār) nevajadzētu būt. Liels konveijers (arī pasniedzēji šo programmu tā arī bieži uztver).
Jā, ir super apmaiņas iespējas utml, bet tāpat ir arī citās augstskolās. Un jā, tā jau nav, ka nevar atrast darbu un viss ir slikti :D
Bet tomēr, ja interesē uzņēmēji, daudz labākas atsauksmes esmu dzirdējusi par BA. Un vispār, ja vēlies kaut ko ar ekonomiku, ej tieši uz ekonomiku, finansēm, jo vadībzinības vienas pašas nav nekas- ir jābūt speciālistam tomēr kādā jomā- te tu iznāc ar diplomu par programmu, kurā tev ir sabāzts viss iespējamais (un ne vienmēr tas vajadzīgākais). Ja tiešām ir vēlme studēt vadībzinības, tad droši to var darīt maģistros, jo diemžēl, bet liela daļa kursu sakrīt ar bakalaura līmeņa kursiem (pasniedzēji to ko lasa bakalauriem, lasa arī maģistriem- līmenis..). Tā ka labāk optometrija- varēsi pēc tam būt vadītāja tajā nozarē :)
Tas tā..tīri mans viedoklis ;)