Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Alkohols.

 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Situācija diegan piņķerīga, bet gribās uzklausīt kādu viedokli. Tas nomoka mani jau no 9 gadu vecuma...

Neesmu vēl pilngadīga, dzīvoju pie vecākiem. Problēma tā, ka viņi diezgan mīl iedzert. Un tad nekad nav tā ''mazliet'', gandrīz vienmēr līdz kliņķim... Labi, tēvs vēl tā, bet māte... Nevaru ar to samierināties. Gadās arī, ka tas notiek darba dienās vai svētdienās, kad nākamajā dienā jāiet uz darbu. Piemēram, vakar. Pēc sava vasaras darba pilsētā nemaz nebraucu mājās, jo negribēju to redzēt, bet paliku pilsētā pie radiem. Atbraucu mājās,māte guļ. Bijām sarunājušas, ka šodien brauksim iepirkties (abām brīvs), bet laikam jau nespīd, jo visa diena būs pa gultu. Tā notiek kopš esmu jau pavisam maza, arī viena esmu dzīvojusies sešu gadu vecumā, bet nekad nespēju viņiem pateikt, cik ļoti sāp, jo tie tomēr ir mani vecāki. Par to visu satraucos tik ļoti, ka tādās situācijās bez nomierinošajām dropēm iztikt nevaru, vēlos uzsākt dzīvot viena, bet to es nevarēšu... Ko lai dara?
18.06.2012 11:18 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Un vainīgā esmu es tāpēc, ka redz dusmojos par to. Šorīt pārbraucu mājās, viss nekārtībā, vācu, protams, es. Viss, ko var pateikt ir ''nedusmojies, lūdzu''. Es nevaru vairs tā! Ahh.. :(
18.06.2012 11:21 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Tu nekā nevari viniem palīdzēt, ja viņi paši neko negrib mainīt. Pabeidz skolu, dabū darbu un sāc pati savu dzīvi atsevišķi.
18.06.2012 11:27 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais kā nomierināt savus nervus ir tikt no tā prom, jo ja cilvēki nevēlas mainīties, tad teikt kaut ko tur nav jēgas. Pateiksi, ka tev sāp, nu māte varbūt dažas stundas to sapratīs, bet atkal būs jauns iemesls dzeršanai.

Pastāv arī kojas, kur dzīvot var arī no malas, vismaz tā varbūt varēsi iztikt, vai arī pie kādiem radiem iet dzīvot, jo dzīvot kopā ar alkoholiķiem tā nav normāla dzīve, jo drīzāk tu ātrāk traka paliksi un tiksi kādā iestādē ārstēties, ne viņi.

Vēl pastāv iespēja, ka dzīvo pa savu istabu un norobežojies no vecākiem.
18.06.2012 11:29 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Neko kawaii tu nevari darīt, katrs pats izvēlas nodzīvot savu dzīvi. Ja jau tas ir 9 gadi, tad vēl ir maigi pēc tava stāstītā. Mana dzīve ir tāda, ka tas ilgst 4 gadus, principā 3 gadus tā izteiktāk, bet tagad jau ir tā, ka tas tiek darīts darbā zem galda, atnāk pēc darba pilnīgā pālī, pēdējo 2 nedēļu laikā, savu mammu skaidrā esmu redzējusi 2 dienas (!!!), un Dieva mierā, dzer ja tev to patīk darīt, bet esi mierīgs, bet manā gadījumā tiek "uzarta" zeme, visi dabū pēc nopelniem, pat tie cilvēki, kas palīdzējuši ar haltūrām, skaidrā un šmigā ir 2 dažādi cilvēki, skaidrā saprāts ir ok, bet kā piedzeras sākas dilērijs. Zinu, ka 1 cilvēks pat viņu iesūdzēja tiesā, iedomājieties cik tālu tas cilvēks tika novests.
Tev nudien vēl ir paveicies, lai gan alkoholisms tā nav nekāda veiksme!
Tev ir iespēja nesekot viņu dzīves piemēram, un izveidot savu dzīvi, bet viņu dzīvi izlabot tu nespēj, to spēj tikai viņi paši!!!
Kā es tam tieku pāri, esmu nenormāli nocietinājusies pret to visu.
18.06.2012 11:34 |
 
Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Diezgan labi saprotu tavu situāciju, tāpēc arī ļoti labi zinu, ka izvākšanās un dzīvošana atsevišķi nav risinājums. Varu droši tā teikt, jo, neskatoties uz to, ka aizgāju dzīvot kopā ar tēvu, kad manmmai patika ta pavairak iedzert, nekad nepārstauj dzīvot raizēs par to, vai viņa atkal nedzer un, vai viņai viss ir kārtībā. Sākumā, kad biju vēl maza(zem 10) to vien darīju kā raudāju, noskatoties uz to, ko viņa dara, taču, kad kļuvu vecāka un saņēmu drosmi, tad beidzot pateicu visu ko domāju. Tiku pat draudējusi, ka pie viņas vairs nebraukšu(situācija bija tāda, ka dzīvoju ar tēti, jo mācījos viņa pilsētā, taču pa brīvdienām braucu mājās), Un ne jau tikai vienu reizi vien! Vienu brīdi viņāi vienkārši aizgāja, ka kaut kas ir jādara, lai mani nezaudētu un tā dzeršana apstājās. Nav jau ta, ka joprojām par to nebaidos, bet tomēr ir labāk.
Un, jā, ieteikums tev ir tāds, ka vajag visu teikt, ko domā. Tiešā tekstā, ne caur puķītēm. Savādāk nesapratīs. Ja nu nelīdz, tad lai iet ārstēties.
18.06.2012 11:39 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais, ko varu Tev ieteikt, kamēr neesi pabeigusi skolu, esi vēl nepilngadīga un nestrādā, un nedzīvo atsevišķi no vecākiem, ir - vairs nekad aiz saviem vecākiem nesavāc dzeršanas laikā piedrazoto, nekad nestutē viņus, nekad neaizstāvi darbā, sakot, ka viņi bija slimi u. tml.. Citādi Tu viņos nostiprināsi pārliecību, ka viņi drīkst dzert, bet Tu aiz viņiem visu savāksi un visu viņu vietā nokārtosi. Nekārto nekādā gadījumā. Ignorē viņus.

Un vēl - piezvani kaut vai kādam bērnu uzticības tālrunim, kamēr vēl esi nepilngadīga. Parunājies ar psihologu. Pajautā, ko Tev labāk darīt, kā nokārtot savu dzīvi tā, lai tā kļūtu labāka. Spriežot pēc Tava rakstītā, man radies iespaids, ka Tu tiksi galā, Tev tikai vajag labu padomdevēju, un kaut vai bezmaksas psihologs būs labāks nekā nekas.

Lai Tev veicas!
18.06.2012 12:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits