Ciemiņi II

Reitings 312
Reģ: 04.07.2011
Es jau te pirms laka biju izveidojusi tēmu,ka pie mums brauc drauga māsa ciemoties. Cik nopratu pēc komentāriem,labāk lai nepīkstu. :D
Situācija ir mainījusies. Pie mums brauc joprojām viņa māsa ar divām pieaugušām meitām un vienas no meitas meitām,kaut kādiem sīčiem - tātad kopumā 5 cilvēki. 2 nedēļas. Mūsu divistabu ( guļam+viesistaba ) dzīvoklītī. Protams, pa guļamistabu neviens nedarīsies, tātad viss notiksies ne pils izmēra lielajā istabā. Toties viņa brālēnam ir plaša māja ar vismaz 2 brīvām istabām, bet visi 5 paliks te. Nezinu, vai man ir cerība,ka visi ar sauli ies un ar sauli nāks,pretēji es te sajukšu prātā - 7 cilvēki ! Varu mēģināt iejukt pūlī un izlikties maza un melna,moš mani nepamanīs.
Es pat neuzņemos taisīt ne brokastis, ne vakariņas 7 cilvēkiem, un tā kā tā māsa ir vecāka par mani ( nu ja viena meita ap 25,jābūt vecākai ), tad ceru,ka viņa vismaz uzņemsies šefību un uzbliezīs varbūt kādu zviedru ēdienu, vai ja nē - parastās vakariņas.

TAGAD var sākt panikot? :D Nē,nu reāli saprotu,ka darīt neko nevaru un kurnēt nedrīkstu, bet jēzus 5 cilvēki,no kuriem 2 sīkie, 2 nedēļas... Ou gāād!!
15.06.2012 10:29 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
5 cilvēki nelielā 3ist.dzīvoklī jau ir par daudz, bet 7(!). Man liekas, ka viņi īsti neizprot dzīvokļa ietilpību. Domā, ka tik lielas istabas kā mājā.

Nē, bet godīgi - kā daudzīvokļu nama vienā istabā uz grīdas var sagulēt 5 cilvēki?? Manas mammas mājās tas fiziski nebūtu iespējams, jo viss jau aizņemts ar mēbelēm utm.lietām. Ja tomēr viņi tur paliks, atsūti bildi - tas ir jāredz! :D
15.06.2012 11:35 |

Reitings 312
priori

Vot vakar grozījos istabas vidū un to pašu domāju,fiziski KĀ? :D
15.06.2012 11:38 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
pie manis ar draugu gadu dzīvoja radinieks. tā ir īstākā ikdienas ritma izjaukšana,it sevišķi,ja ar radinieku
15.06.2012 11:41 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
nav tās siltākās attiecības
15.06.2012 11:42 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Es Tevi pilniibaa saprotu,ja man buutu taada situaacija,es laimiiga noteikti nebuutu. Esmu vairaak vienpate un man ir svariigi lai maajaas varu justies briivi.
Gruutaak tieshi tas viss ir taapeec,ka taa ir Tava drauga gjimene,ja buutu Tavi radi,domaaju probleemu nebuutu,lai arii taas buutu 2 nedeeljas.
Tieshaam parunaa ar draugu,lai cieminji paliek pie braaleena,jo reaali diez ko praatiigi tas nav 5 cilveekiem 2 nedeeljas guleet vienaa istabaa uz griidas,iipashi jau beerniem!!!
15.06.2012 11:46 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Draugam aiz muguras nu gan neko nemēģini nokārtot un sakārtot pa savam. Es būtu nikna kā pūķis, ja mans draugs, man aiz mugurs, manus radus no dzīvokļa mēģinātu izsviest.
Bet par to, ka 2 nedēļas uz grīdas jāguļ - domāju, ka paši sapratīs, ka vajag doties dzīvot pie tā brālēna. Ja nu nesapratīs, tad paši vainīgi.
Un, Ak, Dievs! 2 nedēļas jau nu vajadzētu viņus visus kaut kā pieciest. Nav jau tik traki. Nevajag tikai sadomāties par to, cik slikti būs ;) Būs ok, un viss nokārtosies! :)
15.06.2012 11:48 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Es vairākus gadus dzīvoju kopā ar 7 cilvēkiem, ieskaitot mani un katru dienu kādam ir jāgatavo gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Neesam vēl sajukuši prātā un tad, kad mājās esmu viena, jūdzos nost no klusuma un garlaicības. Vienīgais trakums ir vannasistaba un tualete. Tad rindā jāstāv, lai tiktu. :D Tici man, nav tik traki. :)
15.06.2012 12:39 |

Reitings 354
Reģ: 05.06.2012
Kāpēc tadam baram 1 gatavo brokastis? Brīnos, ja var

Vispār mēs tados gadienos liekas uz galda maizi ( gan balto,rupjo) mazliet augļus, sviestu, desu,sieru un etc. un atsevišķiem šķīvjiem. Lai katrs gatavo sev pats maiziti.
15.06.2012 12:43 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
tu maksā pusi īres ? ja jā, tad Tev ie tieši tāda paša tiekšana, kā draugam šajā jautājumā. un 5 cilvēki nav tas pats, kas 2 vai 3; tā ir vesala ģiemene ar saviem paradumiem. karoče - haoss neizbēgams; tādā šaurībā pat ļoti mīloši un mierīgi cilvēki agri vai vēlu uzsprāgst :D
15.06.2012 13:29 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es noteikti apsvērtu ideju aizbēgt, vai pēkšņi sadomātu ciemoties pie draudzenēm - visām pēc kārtas un rīkot tējas vīna vakarus, atgriežoties tik vēlu, cik vien iespējams.
Man agrāk bija tā, ka nevienu radu un pat draugu nevarēju izturēt vairāk par dažām stundām, pēc tam likās, ka viss dzīvoklis vairs nav mājīgs, gan jau kāds sapratīs šo dīvainību. Tagad jau ir labāk un varu uzņemt cilvēkus, nebaidoties no tā, ka sajauksies cilvēku enerģijas un ietekmēs dzīvokļa vidi :D

Bet 5 cilvēki vienā istabā manā skatījumā nav nekāda izprieca. Noteikti domātu citus variantus. Varēja divas radinieces palikt pie tevis (vai viena) un pārējie meklēt citus risinājumus.
15.06.2012 14:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es biju viena no tām, kas iepriekš domāja, kā Tu vari būt tik negatīvi noskaņota pret ciemiņiem, kas ir drauga radinieki. Tagadējā situācijā es vienkārši uzsprāgtu, jo es nevaru izturēt nelielās telpās daudz cilvēku. Tas mani smacē. Pa 2istabu dzīvokli 7 cilvēki ir kaut kāds murgs un o jā 2 nedēļas šajā gadījumā ir ĻOTI daudz, jo gandrīz ikvienam vajag savu privāto telpu, kā arī šaubos, ka visi laimīgi ies vienlaicīgi gulēt un vienlaicīgi celsies, nemaz nerunājot par rindām uz vannasistabu u.tml.
15.06.2012 14:16 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Salomē,cik cilvēki pie tevis brauks?Arī 5,kuriem vajadzēs visiem vienā istabā uz grīdas divas nedēļas gulēt?
Manuprāt,ir liela atšķirība,vai uz 2 nedēļām atbrauc viens cilvēks vai 5 un vairāk.Ar vienu cilvēku vēl varētu jauki tā padzīvoties,bet ar pieciem-ļoti apšaubu.Ne pašiem ērti,ne ciemiņiem.
Es ieteiktu runāt ar draugu,jo šaubos,vai pašām radiniecēm būs ērti 2 nedēļas uz grīdas gulēt saspiestām vienā istabā.Jāņem vēl vērā bērni.
15.06.2012 14:27 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
MurDer

katrā ziņā pastāsti, kā tev tas viss beidzās.
15.06.2012 14:34 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Sveika, MurDer! Ja es iepriekšējā diskusijā biju nosodoša par Tavu attieksmi pret ciemiņiem, tad tagad man tas liekas nenormāli, tik daudz cilvēku divistabu dzīvoklī.
ir daži varianti:
*vai nu pati parunātu ar to drauga brālēnu, lai paņem kādu dienu arī pie sevis, jo viesi uz grīdas nespēs labi izgulēties, jo Tu tācu rūpējies par viņu labsajūtu, vai ne? ;)
*necel paniku, gaidi, kad ciemiņi atbrauks un tad pēc situācijas skaties vai Tev vajag panikot :D varbūt viss nemaz nebūs tik traki kā esi sadomājusies
*brauc to laiku prom, padzīvo pie draudzenes, radiem u.c., ja nespēj paciest viesus ;)
15.06.2012 14:34 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Laikam izklausīšos pēc nesabiedriskas radu nīdējas, taču, pie manis bija uz dažām dienām atbraukuši 2 radi ar 2 bērniem, tad pievienojās vēl 2 radi ar 1 bērnu. Tā bija 3 maza privātmāja, kur jau tā ir 4 cilvēki un 2 kaķi, laukā auksts laiks - visi pa māju, aiziet nav kur.

Rezultātā, pēc tām dienām māja bija izvarota, izdemolēta, beigās sāka rasties nesaskaņas, mājas iemītnieki nežēlīgi nomocīti. Kad aizbrauca, es vēl dažas dienas biju iedzīvojusies pamatīgā bezspēkā - izsktījos pēc nāves, pastaigāt nevarēju, jo tik bizo ap tiem ciemiņiem apkārt. Ilgi bija jāatgūstas, lai vispār spētu par to runāt.

Vairāk nekad vairākus radus uz vairākām dienām, īpaši ar bērniem!

Tāpēc, ja tie drauga radi grib braukt, lai paši visu dara, Tev nav viņiem ēst jāgatavo. Tici man, arī negatavojot, jau pēc dažām dienām jutīsies kā sabraukta.
Ideālais variants būtu, ka Tu aizbrauktu uz to laiku kkur citur dzīvot.
Zinot radu ģeniālās idejas, nebūs miera arī guļamistabā. Domā, radi pieļaus, ka viņu sīči guļ uz grīdas, saspiestībā, kamēr kundze guļ gultā divatā, pie tam atsevišķā iestabā? Kā tad atteiksi tiem radiem? Ja ielaidīsi, rēķinies, ka kādu pamperu aizmirsīs uzvilkt, piečurās gultu.
15.06.2012 14:35 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Kas tas par murgu- pirkt matračus viesiem? Es nekādā gadījumā nepirktu, kur vēl viņus pēc tam bāzt?! Ja pašas nesaprot, ka tik mazā dzīvoklī nav 5 liekas gultas, tad lai domā, kur gulēt. Es nebrauktu ciemos ar nakšņošanu iepriekš nenoskaidrojot apstākļus (vai ir pietiekoši segas, spilveni, matrači, izvelkamie dīvāni, kāda gulta sīkajiem utml.)! Divas nedēļas tomēr nav divas naktis. Diezgan bezatbildīgi no tava drauga māsas puses, kaut gan nevar zināt, ko tavs draugs viņai ir sastāstījis. Pamēģini vakarā apspriest gulēšanas jautājumu (saki,ka uztraucies vai būs ērti), par segām, spilveniem utml.

Viena lieta ir palikt pieaugušiem cilvēkiem, bet es atvainojos, vēl ņemt bērnus?! Es tiešām emigrētu no mājām, ja brauktu tāds bars ar sīkajiem. Neesmu bērnu cilvēks, 2h paspēlēties varu, bet ne jau 2 nedēļas piespiedu kārtā. Man ļoti patīk uzņemt ciemiņus, bet man ir arī ļoti daudz vietas, katrs var nolīst, kur grib, bet mīcīties pieciem vienā istabā.. :(

Katrā gadījumā novēlu tev izturību!
15.06.2012 14:42 |

Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Trakums! Es to neizturētu.
Vēl man ienāca prātā doma, ja jau Jums ir guļamistaba tad gan jau vēl lielā gulta arī. Paņems un jūs izmetīs uz matračiem un piemēram ievāksies tur māte ar sīkajiem, ķipa divvietīgajā gultā sagulēs 3 cilvēki ne divi.
Tas būtu kronis visam :D
15.06.2012 14:47 |

Reitings 312
Ha,ha, jā,izturību man. :D
Un par tiem sīčiem - īsti skaidrības nav,bet man liekas tās ir tādas 4+ ...kas patiesībā ir vēl trakāk kā čurājošs zīdainis. :D
15.06.2012 14:47 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
MurDer - piemini Patrīcijas un manus vārdus - lai nu kas, bet jūs ar draugu savas istabas gultā negulēsiet! Būs tā kā Patrīcija saka - tici man! :D
15.06.2012 14:49 |

Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Zinot savu raksturu, es jau sen sakrāmētu mantiņas un uz tām 2 nedēļām aizbrauktu citur, vienalga kur pati gulētu uz grīdas pie kāda ciemos. Bet galvenais, ka man nebūtu jāiztur tāds bars ar svešiem cilvēkiem un vēl jāatdod sava istaba.
Iedomājies, tie matrači tak visu dienu tur stāvēs.
Jums vispār ir tik daudz spilveni un segas?
15.06.2012 14:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)