Lūzerisms un neattaisnotās cerības.

Reitings 186
Reģ: 12.06.2012
Zinu,ka riskēju saņemt neglaimojošus eptitetus, bet esmu gatava... :)

Kā lai tiek pāri tai sajūtai,ka tu neattaisno neviena cerības? Tas,galvenokārt,saistīts ar to,ka jau kādu laiciņu esmu bez darba. Dzīvoju kopā ar draugu,kurš,protams,mani atbalsta it visā,attiecības ir lieliskas,vispār visa dzīve šķiet lieliska,ja atskaita darba problēmas.
Katru reizi,kad runāju pa telefonu ar mammu un viņa jauta - kā ar darbiņiem, man raudāt ugribās... Man ir kauns no savas ģimenes,no draugiem,no vīrieša draugiem,kad runa nonāk līdz tai tēmai. Es jūtos kā pēdējā tizlene un neko nevarošā,ka neattaisnoju neviena cerības... Protams, visi vecāki grib,lai viņu bērni ir veseli,laimīgi,finanisāli nodrošināti. Es esmu gan laimīga,gan vesela,bet... Šis viens aspekts mani gremdē...
Pēdējā laikā izvairos arī kopīgi apmeklēt drauga radiniekus, vienmēr aizbildinos,ka nejūtos labi,lai tikai man nebūtu atkal jāatbild - joprojām nav darba?

Man nevajag šoreoz padomus,kur un kā meklēt darbu,jo to es zinu un daru,lai gan, acīmredzot, ne tik labi, bet kā lai tiek galā ar neveiksminieka un cerības neattaisnojošā sindromu...
12.06.2012 14:59 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Šeit ir Latvija,kaku bedre. Uzskatu,ka labi attalgotu darbu var pa draugam dabūt. Cik gadījumi,ir tādi,ka cilvēki ar augstākajām izglītībām meklē darbu?! Tādu ir daudz! Ar tiem diplomiem var paka** atslaucīt,un neko vairāk! Te vispār ir bardaks,visās jomās,tāpēc nepārdzīvo. Tu neesi nūģe,vai kas cits,tu esi viena no tiem,kas meklē,ko labāku. Nejau visiem gribas strādāt "Rimi",par pārdevējēm,protams,kādam jau šis darbs arī ir jādara,bet visi jau tēmē uz ko labāku. Vajag sākt ar mazumiņu,ja dzīvo Rīgā,tad jau ir vēl kāda iespēja. Ieliec,kādā avīzē CV,vai dr.lv sludinājumu,gan jau uzsmaidīs arī tava veiksmes stunda! :)
12.06.2012 15:38 |

Reitings 2001
Un vēl,citur jāuzskaita darba pieredze,bet kā td cilvēks,tādu dabūs,ja viņu neņem nekur darbā???!!! Tas ir absurdi. Un vēl,es zinu to,ka daudz kur ir salīduši pensionāri. Viņi saņem pensiju + vēl algu= nesūdīgi dzīvo! Tad tiem pensionāriem,kuri strādā varētu vispār nebūt tādas pensijas! Uzskatu,ka viņi ir salīduši daudzās vietās,un sēž kā tādas dēles pielipušas,neļauj jaunajiem cilvēkiem strādāt! Aj,man ir pilnīgi dusmas,jo pati saproti,kā tas ir.
12.06.2012 15:44 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
par to darba pieredzi runājot - biju vienā darba intervijā un tā intervētāja man tā jautā, kāpēc es nemeklēju darbu savā specialitātē. Atbildēju, ka meklēju, kaut vai uz asistentiem, bet nekur jau negrib ņemt, jo vot redz, pieredzi vajag un tad nu viņai aizvērās mute ciet.
12.06.2012 15:46 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
+ par tiem pensionāriem, tā tiešām ir...
12.06.2012 15:47 |

Reitings 2001
Kā Vaira Vīke Freiberga teica- :" Latvijā,nav kārtības,jo cilvēki nepalīdz Latvijai pilnveidoties! Tad mūsu valstī viss būtu kārtībā!" Pftu! Viņa grib lai cilvēki,palīdz veidoties labākai valstij,ja viņi nenodrošina cilvēkiem,darba vietas,labas algas,bērnu pabalstus?! Protams,ka cilvēkiem tas būs tīri pajāt (rupji teikšu),jo mēs uztraucamies paši par sāvām problēmām un dzīvi,nevis kaut kādas Latvijas pilnveidošanu! Lai nodrošina darbu,visiem,lai māmiņām paaugstina pabalstus,lai nabaga bērniem,nav jāsūkā pirksti,un lai cilvēkiem paugstina algas,tad varbūt,kāds pateiks "Man patīk mana valsts!"
12.06.2012 15:52 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Vakar aizdomājos par to, kā bija pirms 5 gadiem, man bija 17 gadi, es ļoti vienkārši dabuju darbu viesnīcā par istabeni, tur alga par 8h bija 15Ls, viesnīcas līdzīpašnieks man piedāvāja darbiņu būvniecības firmā mazgāt logus pēc ēkas celtniecības, ar to darbu nopelniju 25-35Ls dienā. Darbu pakaļ meta, iespējas bija ļoti daudz, pieļauju, ka arī tad karjeru veidot bija daudz vieglāk. Tagad ir pagājuši 5 gadi, un tiem, kas tagad meklē darbu iet daudz, daudz grūtāk. Ja Tev nav draugi, paziņas, kas strādā firmā, un tevi tur iebīda, tad ir ļoti grūti atrast darbu. Esmu arī sūtījusi CV un gājusi uz intervijām, bet es nejutu to aicinājumu tur strādāt, turklāt arī negatīvi diezgan attiecas pret vietu kur strādāju tagad, lai gan uzskatu, ka tā ir perfekta skola.
Neesi Tu vienīgā kura izjūt tādas emocijas, bet diemžēl iet slikti ne tikai Tev, bet arī darba devējiem, ne visiem gan, bet kaut kādai daļai jā.
12.06.2012 15:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es gan uzskatu - jo vairāk cilvēki - radinieki, paziņas, darugi, zin, ka Tev nav darba, jo labāk.

Kas attiecas uz mammu un tādiem tuviem cilvēkiem, kuru regulārie jautājumi Tevi sāpina, tur ir skaidri un gaiši jāpasaka, ka nevēlies par to runāt, vai, kad būs jaunumi, tad informēsi, ka tie jautājumi Tev nepatīk, liek zaudēt labo jomu utml.

Savas domas ir jādara citiem zināmas, ja viņu rīcība Tev liek justies slikti!
12.06.2012 16:05 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ko jūs par tiem pensionāriem, tā kā tie būtu vainīgi, a ziniet kā ir vecam cilvēkam no 100ls pensijas vien pārtikt? Turkāt bieži vien tas pensionārs vismaz kko jēdz, nevis kkāda jaunā dāma, kas uz katru jautājumu izbola acis tā kā tāda menca!
12.06.2012 16:08 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Gurri rakstītais man lika atcerēties to, ka tagad arī istabenes meklē ar pieredzi. :)
Vispār skumja tēma, jo arī šobrīd meklēju darbu un ne uz ko īpašu netēmēju, vienkārši gribu atkal pastrādāt paralēli studijām, bet neko neatrodu. Vispār vakanču maz, var jau teikt, ka pilni sludinājumu portāli, bet nu kaut vai man - nevaru es strādāt pilnu slodzi. Tad nu no kādām 30 vakancēm vienā varbūt arī piedāvās pusslodzi. Ak, un vēl tās, kur lepni rakstīts "studentus lūdzam netraucēt".
Tas dzen depresijā, tādēļ es saprotu diskusijas autori, kaut gan draugu/radinieku jautājumi nebūt nav ļaunākais.
Kā ir meklēt reālu darbu es nemaz negribu iedomāties, jo ir jomas Latvijā kurās pilnīgi nekas nenotiek un vakances parādās reizi 3 mēnešos, bet lielākoties jau iebīda pazīstamie.
12.06.2012 16:10 |

Reitings 6037
becky - bet protams, ka jaunais izbolīs acīs, jo strādā tikai kādu gadu, bet dāma tur sēž jau 15! Arī es pēc gadu 3-4 nostrādāšanas jau biju diezgan kompetenta visos jautājumos. Un ko tad lai saka, ja jaunie nespēj savu dzīvi veidot un kārtot, jo vecie jau iesēdušies viņu vietās? Šamie jau ta dzīvi nodzīvojuši un nedod vietu citiem.. Jā, kad pati būšu veca, tad dziedāšu citu dziesmu, bet lielākoties valsts darbos strādājošie pensionāri paši saņem labu pensiju, nerunāju par tiem, kam knapi minimālā.
12.06.2012 16:14 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Par pensionāriem nepiekrītu, jo es kaut kā neesmu manījusi pensionārus ne PR, ne, piemēram, savā sfērā. Esmu redzējusi skolās, augstskolās, slimnīcās - vietās, uz kurām jaunie nemaz neskrien, jo algas zemas.

Piekrītu par pazīšanos. Man gan pašai darbs ir, bet meklēju jaunu un jau vairākas reizes esmu saskārusies ar situāciju, kad uz jaunu vakanci piesakos 1.dienā pēc izsludināšanas un man jau atbild, ka diemžēl vakance jau ir aizņemta un piedāvā pieteikties uz kaut ko citu. Un runa ir par solīdām vietām - bankām, auditorkompānijām.
12.06.2012 16:18 |

Reitings 6037
Jessica - mums te gan daudz...
12.06.2012 16:20 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ja nevarat pensi izspiest ārā no vietas ar savu profesionalitāti, tad pensim tur jāpaliek, bet jums jānokaunās. Omītēm un opīšiem jādzīvo četrās sienās ar 100 latiem makā, jāapcer karš, mirušie draugi un aizgājušās mīlestības, jo jūs esat jaunākas un jums gribas krutākas kurpes?
12.06.2012 18:14 |

Reitings 6037
Valsts darba tikt var tikai, ja ir vakanta vieta (tatad darbinieks ir aizgajis, atlaists vai nomiris) un lai atlaistu, ir jabut baigakam nodarijumam. Tas tev nav privatais sektors, kur skalda un valds spejigakais! Un nerunaju par tiem stradajosiem, kam minimala pensija, KA JAU MINEJU. Un kads sakars te ar kurpem? Daudzi ar augstako darbu nevar dabut, te nav tikai divdesmitgadnieki, bet ir ari 30-40 gadnieki, kam vel berni jaaudzina.
12.06.2012 21:12 |

Reitings 2001
Piekrītu priori!
13.06.2012 09:23 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Varbūt sāc ar kaut ko zemāku, darbu meklēju nedēļu, līdz atradu istabenes darbu, nemaksā daudz, bet vismaz kaut ko, turklāt paliek daudz brīvdienas. Tad vēl atradu oficiantes darbu, bet kaut kā pēc tam izdomāju,ka man negribas to darīt. Šobrīd meklēju istabenes darbu krutākā viesnīcā- čajas esot lielākas :-D
13.06.2012 09:40 |

10 gadi
Reitings 2858
Reģ: 29.01.2009
Varbūt iedodies personīgi uz vēlamo darbavietu un iedod rokās savu CV?
Man tas nostrādā! ;)
13.06.2012 09:44 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Ir tevi kādreiz kāds normāls džeks lencis,kurš nesaprot nevienu tavu nē un turpina līdz panāk pozitīvu rezultātu arī pēc taviem 200 Nē?:D

Tā arī darbā ej vienīgi pa tiešo uz kontaktu,un uz visiem Nē turpini runāt meklēt jaunu pieeju.Ja saka no ielas nevienu neņemam saki,bet ir liela vēlēšanās strādāt untmldz..Nekad nepadodies,turpini runāt pārliecināt,ja galīgi nevedas,tad pēdējais vari mēģini tirgoties-teikt,ka vari pa to pašu darbu strādāt pa zemāku cenu nekā pārējie,jo tev šis darbs ir ļoti nozīmīgs tavā dzīvē tavā izaugsmē,ka šis ir vienīgais darbs ,kuru reāli vēlies strādāt un kuru vēlies darīt tieši šeit untmldz.
13.06.2012 10:09 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Jā, ir jāpaņem ar entuziasmu, uzstājību, kas robežojas ar nekaunību.
Liela iespēja, ka vakantu vietu nav tajos uzņēmumos, kur Tu vēlies strādāt. Vai, ja ir izsludināts konkurss, tad visticamāk tas ir pieredzes trūkums vai tās neatbilstība viņu vēlamajai (kas bieži vien ir traki pārspīlēts).
Manam brālim darbu pakaļ met, viņš jau ir tas, kas meklē kādu savā vietā. Man pašai tagad ir jāizvērtē, ko un kur es gribu darīt. Arī tas nav viegli, jo var atstāt ietekmi uz nākotni.

Skumji man paliek, kad paskatos ss.lv darba meklētāju sludinājumus. Protams, ka meitenes čīkst, ka nevar atrast darbu, ja viena liela daļa ir tādas, kā sludinājumos - meklēju darbu: administratore solāriju, skaistumkopšanas salonos utml. Protams, ka meklē darbu tur, jo nekas nav jādara, var sēdēt draugos visu dienu un ik pa laikam atbildēt uz kādu jautājumu- bieži vien tajos salonos apkalpošana ir drausmīga. :(

Tagad, kad Tev ir tik daudz brīva laika, vari lasīt izglītojošu, interesējošu literatūru.
IR jāmeklē risinājumi, vienmēr.
Nesēdi visu laiku mājās, izbrauc uz centru, pavēdini galvu, paskaties uz vairāk vai mazāķ veiksmīgiem cilvēkiem, meklē iedvesmu!
13.06.2012 10:39 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Nesparoti,ko nozīmē nē,nesaproti,ko nozīmē vārds zaudējums un nesaproti, nozīmē situācijas,kad viss iet šķērsām.

Vienīgais,ko dzīvē saproti=uzvara un nekad nepadošanās.

100% dodu,ka ar šādu pieeju tevi novērtēs.Un 1 dienas laikā atradīsi darbu tur,kur vēlies strādāt.Ar laiku arī iemācīsies panākt,ka vilciens kurš brauc uz daugavpili lai izlaiž tevi siguldā:)bet tas cits stāsts.
13.06.2012 10:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits