Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vienkārši ēdieni

 
10 gadi
Reitings 831
Reģ: 02.10.2010
Sveikas!

Atzīšos, ka esmu viena no tām meitenēm, kurai nekad līdzšinējajā dzīvē nav nācies pagatavot kārtīgas pusdienas/ vakariņas. Parasti pati iztiku ar jogurtu/biezpienu/pelmeņiem/ceptiem kartupeļiem/olu vai kaut ko līdzīgi ātri pagatavojamu. Arī mana mamma mājās nekad nav aizrāvusies ar kulinārijas brīnumiem, tāpēc nav bijusi iespēja novērot kā pagatavot kādus vienkāršus ēdienus.

Bet lieta tāda, ka nu sākšu dzīvot kopā ar savu draugu. Un kā jau vīriešu kārtas pārstāvim viņam noteikti nepietiks dien dienā tikai ar cīsiņu un biezpiena pusdienām. Sākumā gan nedomāju stundām šmorēt, izmantot sazin kādas tur īpašas garšvielas un sastāvdaļas un beigās saprast, ka piedega vai vienkārši nav ēdams. Taču arī cepti kartupeļi drošvien pēc pāris dienām apniks. Tādēļ jautāju jums- kādus vienkāršus un salīdzinoši lētus ēdienus jūs parasti gatavojat mājās?
07.06.2012 11:30 |
 
Reitings 18
Reģ: 31.05.2011
izvāri spageti makaronus ar kādu mērcīti , rīsus ar vistas fileju. tam būtu jābūt samērā vienkārši. pie tam, ja izmanto tās maggi paciņas - vispār easy. kad mēs sākām kopdzīvi vispār dzīvojām uz makaroniem ar sieru :)
07.06.2012 14:53 |
 
Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Kāpostu tīteņus proti ? Vakar pirmo reizi taisīju , draugam ļoti garšoja, jātaisa vēl būs. :D

Karbonādes ir vieglas, salātus svaigos tagad var arī taisīt daudz.
Aukstā zupa ir viegla.
Kotletes .
Makaroni saldajā krējumā ar sieru ir ļoti vienkāršs ēdiens.
07.06.2012 15:12 |
 
Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Par gaļu - principā jebkuru gaļu var izcili gardu, sulīgu un kraukšķīgu pagatavot cepamajos maisos/plēvēs. "Samarinē" garšvielās vai zaļumos, var kādus dārzeņus pielikt klāt, maisā iekšā un cepeškrāsnī uz 200 grādiem. Neilgi pirms gatavošanas beigām atgriez maisu uz minūtēm 5, lai apbrūninās. :)
07.06.2012 15:15 |
 
Reitings 312
Reģ: 04.07.2011
zaa*

Iemet ashu recepti,ka taisiji. :)
07.06.2012 15:16 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
manu komentu izdzēsa, bet nu ielikšu vēlreiz :D http://prieksgatavot.lv/ - te ir vienkārši pagatavojami ēdieni. :) tāpat arī receptes.lv u.tml. Vēl vari nopirkt kādu recepšu žurnālu, tur parasti sīki un smalki viss aprakstīts :)
07.06.2012 15:25 |
 
Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Apvārīju kāpostu veselu , ņēmu pa lapiņai nost, izvārīju rīsus, taisīju pildījumu - maltā gaļa + rīsi + sāls + pipari, samīcīju visu , tad tinu visu iekšā kāposta lapā, katiņā ieliku pāris izvārītās kāpostu lapas ,lai visu apakšu nosedz( tas ,lai nepiedeg tīteņi, kas būs apakšā), liku pirmo kārtu ar tīteņiem katiņā, izkaisīju pa virsu viņiem sarīvētus burkānus un uzliku sviesta piciņas, tā ar katru kārtu, cik nu sanāk. Kad viss sakārtots katlā tad lej ūdeni , tā lai nosedz tīteņus, tad vāra, kad gandrži gatavi sajaucu bļodiņā krējumu + tomātu mērci + malziet sāls un pipari, man ūdens nebija pietiekami iztvaikojis tāpēc atlāvos noliet mazliet, nezinu vai tā dara, bet nu jā, tad lēju pāri to mērcīti , pasutināju un gatavs. :)
07.06.2012 15:25 |
 
10 gadi
Reitings 2735
Reģ: 29.01.2009
o,padalieties ar mani arī. Tieši vakar mums ar draugu bija saruna, ka viņš vēlētos, lai es uztaisu kaut ko viņam līdz uz darbiņu, tādu kā lunch box, jo viņa kolēģa draudzene, kas ir arī mana draudzene, visu laiku dod līdzi kādu maltīti. Sajutos mazliet stulbā situācijā, bet arī neko prātīgu neprotu. Un jā, līdz šim viņš mūžīgi kaut ko gatavo un es kādus salātus aš piepalīdzu sagriezt. bet gribētos kādu surprize uztaisīt! :(

Māku izvārīt ''koju zupu'', uzcept kartupeļus, makaronus ar malto gaļu u.tml. bet jā...

Kas vēl vīriešiem garšo? :D
07.06.2012 15:27 |
 
Reitings 106
Reģ: 07.06.2012
Tīteņus varētu ēst katru dienu! :D Njaaaaam*
07.06.2012 15:27 |
 
10 gadi
Reitings 2735
Reģ: 29.01.2009
kāposti paši par sevi ir traģiski :D pēc tam vīrieši ļooti laiž smaciņas :D
07.06.2012 15:30 |
 
Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Kad sāku dzīvot kopā ar vīrieti, tad katru vakaru zvanīju omei, kura palīdzēja ēst gatavošanā.
07.06.2012 15:31 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Vakar gatavoju pildītās pankūkas, nu mēli var norīt :D Šodien vēl puisis ņēma līdzi uz darbu, ēdīšot brokastīs :D

Gatavošana pavisam vienkārša:

*izcep parastās plānās pankūkas, proporcijas nemācēšu pateikt, jo es visu lieku uz aci
*vienīgais, ko daru atšķirīgi - mīklai jau uzreiz pieleju eļļu, ko izmantotu cepšanā. Tā pankūkas nesanāk tik eļļainas un sanāk vienmērīgi brūnas.

*Pildījumam - uz pannas apcep smalki sagrieztus šampinjonus, papriku, sīpolu un ķiploka daiviņu. Cep/sautē, kamēr mīksti.
*tad apcep malto gaļu, protams, pievieno garšvielas.
*abus sajauc kopā - dārzeņus ar gaļu, tad pievieno smalki sagrieztas dilles. Jo vairāk, jo labāk:)

*Nu un tad jau pilda pankūkās, apmērām ēdamkaroti pildījuma uzliek uz pankūkas visus, tad noloka pankūkas sānus, tad apakšiņu un augšu. Volā, gatavs!
07.06.2012 15:33 |
 
Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
souljagirl, mēs viens otra klātbūtnē nekaunamies palaist gāzīti!
07.06.2012 15:34 |
 
10 gadi
Reitings 2735
Reģ: 29.01.2009
Sheryl, izklausās daudzsološi! ;)
07.06.2012 15:42 |
 
Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
nenormāli vienkārša recepte: 1kg sāls + vistu šķiņķīši (der jebkuras vistas daļas, kaut vesela vista).

cepeškrāsns pannā izber sāli, izlīdzini tā, lai būtu apm 1cm biezumā, virsū uzliec nomazgātu vistu. viss. ieliec uz 180-200 grādos un aizmirsti uz kādām 30-40 min. gatavs!
iznāk sulīga, mīksta iekšpusē, kraukšķīga, brūna ārpuse, nekādas citas garšvielas nevajag, neko grozīt nevajag. sāli vista paņem pati, cik vajag, bet pamatā te sāls kalpo, lai būtu vienmērīgs karstums. turpat var uzlikt arī nomizotus, sagrieztus kartupeļus cepammaisā, tiem gan es pievienoju garšvielas.
07.06.2012 15:55 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Nu tagad man patīk taisīt aukso zupu. Vienkārši un ātri:)
07.06.2012 16:31 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
mana vienkāŗšā recepte:

vārīti rīsi ar ceptiem brolera gabaliņiem saldājā mērcē ar ananāsiem (spilvas) = ļoooti garšīgi un lēti.
07.06.2012 16:33 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti garši arī aukstā zupa bez bietēm, bet to vietā:
novārīta vistas fileja (sagriež gabaliņos kad vēsa protams), pieliek svaigu gurķi, olas novārītas, un daudz daudz zaļumu visādu un lociņu. Kefīrs jo biezāks jo labāks un sinepes nedaudz klāt lai pikantāk. ņam ņam. galvenais visas sastāvdaļas likt bagātīgi, jo man patīk kad ir tāda biezāka un kreptīgāka.
07.06.2012 16:44 |
 
10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
apcep vistas filejas gabalinjus (kumosa lielumaa) pievienu kaadu daarzeniishus ( es lieku tomaatus, saldo papriku, shampinjonus un avokado) un beigaas aplej ar saldo kreejumu. tam visam pievieno vaariitus makaronus.

taapat var taisiit aukstus makaronu salaatus / vasaraa tieshi laikaa. vaariiti makaroni + svaigi daarzenji,kaadi garsho. pie kotleteem vai ciisinjiem labi iet :)

taas pashas karbonaades ir vieglas + vaariiti kartupelji/riisi / makaroni

maltaas galjas meerce

zupas - izvaari galju un tad pakaapeniski liec klaat daarzenjus

pamats meercei - izkausee uz pannas sviestu, pievieno miltus, lai buutu mazliet sausa masa, un tad pamazaam pievieno vai nu pienu vai buljonu, vai saldo kreejumu un tad liec klaat garshvielas.

:)
07.06.2012 17:06 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
visi tie makaroni, griki ir atri pagatavojami. ari salati dazadakiem. veikala var nopirkt vistu marinade. atliek tik iebazt krasni.
07.06.2012 17:27 |
 
10 gadi
Reitings 831
Reģ: 02.10.2010
Man pašai tik šausmīgi garšo tīteņi... Būs kādreiz jāpamēģina. Neizklausās pārāk grūti, bet man jau šķiet, ka tā tīšana diezgan pinķerīga.
Un man šķiet, ka pildītās pankūkas būs pirmais, ko izmēģināšu.

Cik esmu mēģinājusi kaut ko taisīt, man vienmēr iznāk sataisīt haosu pa visu virtuvi, jo visu sanāk pievienot tādā kā steigā. Tajā gatavošanas brīdī mūžīgi liekas, ka laiks pēkšņi skrien daudz ātrāk kā parasti.
07.06.2012 17:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits