Rasisms

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Vai kāda ir ar to saskārusies? Ko jūs domājat par citas rases cilvēkiem? Vispār internetā komentāros bieži nākas saskarties ar visādām negācijām - melnie par pērtiķa līmeni tālāk neesot tikuši, arābveidīgie, kā ie raudzīs sievieti tā nositīs, noteikti uzlaidīs kādu gaisā, indusveidīgie smirdot, jo redziet pārtika viņiem tāda un šitāda, gan jau ķīniešiem arī kaut kas ir piesiets, tik neatceros kas. Nācās par to aizdomāties, jo šodien iznāca saruna ar vienu cilvēku, kurš kādā ziņu raidījumā esot redzējis kā Ukrainā un Polijā basketbola vai futbola turnīrā cilvēki no tribīnes skaļi izsmējuši spēlētājus ar citu ādas krāsu, izņirgājot viņus par pērtiķiem. Man grūti kam tādam noticēt, jo pati nebūt neesmu rasiste un visus uzskatu par līdzvērtīgiem. Runa tieši gāja par A-eiropu un Baltijas valstīm. Ziņās esot ieteikts ar tumšāku ādas krāsu uz turieni labāk nebraukt. Kauns par tādiem cilvēkiem.
05.06.2012 23:41 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Es laikam esmu rasists, uz ielas protams neskatos un neko nesaku, nu kamēr mani neaiztiek, tikmēr man par citu krāsām vienalga, bet nevēlētos nekādas attiecības ar citām rasēm. Es nenoliedzu, ka visās rasēs ir mūsdienīgi cilvēki, kas ir integrējušies sabiedrībā, bet tomēr vairumā gadījumu katrai rasei ir savi uzskati, morāles normas, droši vien tāpēc ir mans aizspriedums, jo musulmaņu attieksme pret sievietēm, netīrais dzīvesveids indijā - nu tas viss pastāv. Vairums šo tautu ir tik ļoti iekšā tajā savā reliģijā, žēl to kuras iepinās ar viņiem! Un sev vīrieti nekad negribētu citu, man liekas ka visi tumšie ir tādi netīri, un arī reti kurš būs man pietiekami garš, ap 190 cm :D (nerunāju par niggām :D) Pret visādiem itāļiem, spāņiem utt man arī ie pretenzija - uzksatu, ka viņi visi ir babņiki un tiešām, visas melnās tautas un arī šie uzskata, ka mēs esam lētas mau*as, bet mīļās meitenes, ne bez pamata, cik gan daudzas ar prieku ielaižas šādos sakaros :D :D Tā ka taisnība vien ir, tikai aizvaino, ka tā domā par visām!

Konkrēti melnādainie ir gan normāli cilvēki, pret kuriem neiebilstu, gan tas netīrās, atpalikušās tautas Āfrikā, kas par mušu nevar nodzīt nost, joprojām lēkā ap ugunskuriem un veic visādus slimus iesvētīšanas rituālus, sitot ar pātagām un tml. Un otri melnādainie,kas tracina - ir tiek, kuri visu laiku sludina, cik ir apbižoti un pat izturas agresīvi pret baltajiem.

Nezinu vai esmu rasists vai ne, bet laikam vairāk ka jā. Man vienalga, līdz tam kamēr mani liek mierā. Domāju lielai daļai ir aizspriedumi, jo mēs eiropieši esam ar citādu kultūru, dzīves modeli, tikai ne visi atzīst, jo tad parasti citi grib tēlot pareizos visumīlētājus un norej! :D
06.06.2012 09:05 |

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Nav iebildumu ne pret vienu personigi. Ja,man var nepatik mans melnadanais kaimins, jo vins regulari riko skalas pasedesanas, bet taja pasa laika es stradaju kopa ar super jauku meiteni no Nigerijas! Ta ka nevar soriest visu par visiem...
06.06.2012 12:23 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Cruel, vot, vot:D Manam tētim pirms trim gadiem vienā no Karību jūras salu valstīm uzbruka divi melnie, mēģināja atlauzt pirkstus un nozagt fotokameru. Viņi esot neganti bļāvuši :"White pig, give me a camera!" Viss labs, kas labi beidzas, domāju, es pati nopietni apsvēršu, vai uz turieni vēlos doties, taču arī, katrreiz izdzirdot šīs valsts vārdu, nedomāju, ka viņi visi ir, piemēram, "black shit". Tā ka nevar teikt, ka tā ir spēle vienos vārtos, kur briesmoņi baltie uzkundzējas nabadziņiem citu rasu pārstāvjiem.

Nightberri, man nesen darbā viesojās japāņu delegācija, tik laipni cilvēki, ka laipnākus vēl pameklēt. Interesanti, ka viņiem nav tādas Latvijas - viņi saka "Ratobija". Cik sapratu, japāņu valodā nav "l" skaņas.
06.06.2012 12:46 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
neesmu rasistiska, nekad mūžā nav ienācis prātā kādu vērtēt savādāk tikai dēļ ārējā izskata atšķirībām, ļoti zemiski.. esmu ikdienā redzējusi dažādus gadījumus un visi kā viens ir likuši saprast, cik cilvēki tomēr var būt pretīgi ;)
06.06.2012 12:58 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Postpadomju valstis nav pieraduši pie tādiem cilvēkiem (arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), jo tādus slēpa utt. Tad nu rāda ar pirkstu kā alu cilvēki.
Visiem mums jāmācās vairāk iecietības

+, turklāt mums līdz tam vēl tāls ceļš ejams.
06.06.2012 12:59 |

Reitings 391
Reģ: 29.01.2009
Nu un tad, ja katrai tautai vai rasei ir citas iezīmes? Nav tā, ka visi jāuzskata par absolūti vienādiem, lai nesauktos par rasistu, nē. Cilvēki var būt un ir dažādi, bet jāsaprot, ka šī dažādība nav slikta un tāpēc, ka kaut kas ir citāds, tas nav vērtējams zemāk.
06.06.2012 13:05 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
+ 1 Kristai par pēdejo komentāru.

Man besī, ka mums jāizliekas, ka neredzam, ka mūsu ādas krāsa atšķiras. Tā atšķiras, un, ja man citas krāsas nepatīk (un man melnie tiešām nevisai), es neredzu problēmu.
Tomēr kā priekšnieks taču neskatīšos uz ādas krāsu un tradīcijām, bet gan uz prasmēm, izglītību, pieredzi un ko tur vēl viņi skatās.

Kad šo visu sasummēju, domāju, ka neesmu rasiste.
06.06.2012 13:57 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Neesmu rasiste,man patik dazadi cilveki. Latvija nejutos sava ada,man looti patik multikulturalas vides,ka Londona. :)
06.06.2012 18:39 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
krista, kāds sakars tavam komentāram? Pilnīgi nekāds! :)
06.06.2012 18:40 |

Reitings 10816
kopsh pati esmu kopaa ar cilveeku,kaa saka-ne no muusu planeetas, taa iisteniibaa esmu sapratusi,ka shitaadas rasisma lietas ir tik stulbas... neko nezinot par kadu konkretu tautibu,rasi,tiek gaaztas negacijas... pilnigi jeeli paliek...
06.06.2012 18:43 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Pētījumā tika izmantota aptauja, kurā bija ļoti daudz jautājumi, kā piemēram, vai gribētu precēties ar melnādaino, vai gribētu, lai tavs kaimiņš ir melnādainais utt. Beigu beigās izrādījās, ka gandrīz lielākā daļa tomēr ir rasisti, taču paši to neapzinās.

Wow, tad, izrādās, esmu rasiste gan, un ne tikai rasiste. Es jau nevaru pateikt, vai gribētu precēties ar vispār jebkuru vīrieti, kaut vai viņš būtu zilacains blondīns. Ne jau ar ādas vai matu krāsu tak precies. Ja mīlētu, tad apprecētos i ar melnādaino. Bet tā anketā pateikt... ne jau tā.
06.06.2012 18:54 |

Reitings 622
Tie bija divi jautājumi, kādi ir izmantoti aptaujā. Kopā tādi bija pāris simts. Pētījums balstījās uz speciāli izveidotiem jautājumiem, kurus rūpīgi analizējot, varēja izdarīt secinājumus. Smieklīgi, ka dažas sievietes apstrīd pētījuma rezultātus. Nevajag lekt augstāk par savu dirsu.
06.06.2012 18:59 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Kātad, paši neapzinās. :D Noteikti vienkārši paši kaunās no tā, ka ir rasisti un tādēļ skaļi sevi tā nesauc.
Par precēšanos bez komentāriem, kaut kādas muļķības, bet nu man ir kaimiņš melnādainais un man ir vienalga par viņu tieši tikpat, cik par visiem pārējiem, baltajiem kaimiņiem latviešiem un krieviem.
06.06.2012 18:59 |

Reitings 622
neesmu rasiste, kaut gan...nevaretu iedomaties par savu 2.pusiti tos taivanas, taizemes,korejas, kinas viriesus...liktos ta pretigi, netiri...bet nu uz ielas nevienam neko nesaku, neblenzu utt///

Izcils piemērs. Neesmu rasiste, BET...
06.06.2012 19:00 |

Reitings 622
Jūs vispār kādreiz pētījumu esat lasījušas? Tāda sajūta, ka nē.
06.06.2012 19:01 |

Reitings 2304
Tie teksti par "neesmu rasiste" nav nekas īpašs rasisma sakarā, jo cilvēki vienmēr tā saka. Kaut vai slavenais "no offence", vai latviski bieži uzsāk teikumu "nevēlos būt rupjš, bet..." un pasaka kaut ko rupju. :D Klasika!
Cilvēks vienkārši ir rasists, bet negrib sevi tā saukt un kaunās no tā, jo pats savā galvā ir labāks par visiem citiem, sliktajiem rasistiem.
06.06.2012 19:04 |

Reitings 622
Pētījumā tika pētīti cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka nav rasisti. Te pilnīgi nekāda sakara ar cilvēkiem, kuri kaunās to atzīt. Jā, es sevi arī neuzskatu par rasisti, taču dzīve var piespēlēt dažādas situācijas, kad nejauši sevī saskatīšu rasisma iezīmes.
06.06.2012 19:06 |

Reitings 2304
Es tam neticu, ka viņi ir pārliecināti. Nu, kā gan tā var būt? Tu apzināti saki, ka negribi lai kaimiņš ir melnādainais, un visticamāk tādēļ, ka tavā prātā viņi ir neaudzinātāki, biežāk pakļauti kriminālai videi, bet ar svētu sejas izteiksmi saki, ka noteikti neesi rasists un visus mīli? :) Bullshit! Es personīgi, varu atzīt, ka tieši šādi es domāju par čigāniem - es negribētu kaimiņu čigānu, jo savā dzīvē nevienu normālu un strādājošu, tādu, kurš būtu saplūdis ar pārējo sabiedrību neesmu redzējusi. Protams, katram dodu iespēju pierādīt man pretējo, bet es negrasos muldēt kaut ko par to, ka es viņus visus mīlu vienādi.
06.06.2012 19:12 |

Reitings 622
Haha, sievietes. Gudras visās jomās.
06.06.2012 19:15 |

Reitings 2532
jo vairāk satiec citas rases, tautas cilvēkus ātri vien saproti, ka visi tādi paši cilvēki vien ir. vismaz man tā ir. :) un man nebūt netraucētu, ja kaimiņš/vīrs/draugs/dajebkas ir ķīnietis, melnādainais vai kas cits. mani interesē pati persona pēc uzvedības, rakstura.
06.06.2012 19:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits