Rasisms

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Vai kāda ir ar to saskārusies? Ko jūs domājat par citas rases cilvēkiem? Vispār internetā komentāros bieži nākas saskarties ar visādām negācijām - melnie par pērtiķa līmeni tālāk neesot tikuši, arābveidīgie, kā ie raudzīs sievieti tā nositīs, noteikti uzlaidīs kādu gaisā, indusveidīgie smirdot, jo redziet pārtika viņiem tāda un šitāda, gan jau ķīniešiem arī kaut kas ir piesiets, tik neatceros kas. Nācās par to aizdomāties, jo šodien iznāca saruna ar vienu cilvēku, kurš kādā ziņu raidījumā esot redzējis kā Ukrainā un Polijā basketbola vai futbola turnīrā cilvēki no tribīnes skaļi izsmējuši spēlētājus ar citu ādas krāsu, izņirgājot viņus par pērtiķiem. Man grūti kam tādam noticēt, jo pati nebūt neesmu rasiste un visus uzskatu par līdzvērtīgiem. Runa tieši gāja par A-eiropu un Baltijas valstīm. Ziņās esot ieteikts ar tumšāku ādas krāsu uz turieni labāk nebraukt. Kauns par tādiem cilvēkiem.
05.06.2012 23:41 |

Reitings 1550
Karinjo, piekrītu, bet cilvēki tomēr arābus saista vairāk ar musulmaņiem un terorismu uzskata par viēnu no viņu pazīmēm.
06.06.2012 00:53 |

Reitings 1550
Jā, tā ir, kā tu saki :D ! Viņu sievietes tiešām ir trakākas un krievu stiprās sievietes pat nestāv blakus! Viņas skaitās mājās tas boss, nevis kā mums te tiek skaidrots, ka viņas klusi sēž kaktiņā, lai tik neviens neko neizdzird. No viņām strāvo liela pārliecība.
06.06.2012 00:57 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Tāpat kā viena no krievu pazīmēm ir šņabis un viena no amerikāņu pazīmēm ir resnums, ja?
06.06.2012 00:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
aizspriedumu nav pret tiem, kuri neuzspiezj savu viedokli citiem, bet tos musulmanjus, kuri meegina klaastiit ne-musulmanjiem par to, ka sievieteem ir jaaieraada sava vieta un melnaadainos, kuri velk pie pirmaas iespeejas aaraa verdziibas gadus un rasismu bez jebkaada pamatojuma ciest nevaru.
06.06.2012 01:00 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Jā, ir ļoti kaitinoši, ka liela daļa paši viņī uzsver rasismu vairāk, nekā kāds liktos zinis par viņu ādas krāsu, itkā izaicina. Miniatūrā versijā man uzreiz ienāca prāta Okartes Lingita, kas vienkārši neprata dziedāt un uzvedās nejēdzīgi, tad tur bija jātaustās nepateikt ko lieku, jo uzreiz piedēvētu rasismu.
06.06.2012 01:07 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es diezgan labi sadziivoju ar saveejiem darbaa,bet jasaka godiigi-ja iznaak stiids ,tad taa seja musulmaanu sievietei paliek taada,ka gribas uzreiz bez domaasanas pateikt,ka paardomaaju savu domas pareiziibu...Loti speecigas sievietes-loti reti raud-neesmu redzeejusi nekad ,kad paraada savu iekseejo pasauli citiem...!
Es savaa videe censos iztureeties draudziigi pret visiem ,jo citaadi laikam te dziivot nemaz nevar...!:)
06.06.2012 01:21 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Kumeliņš

Gads+ kopaa. Un vinjsh gan nav araabs, bet no taas pashas latvieshu iemiiljotaas teroristu savieniibas. :D

Un tas,ka UK var pat redzeet musulmanju meitenes smaidam un ejam skolaa.. :D Taapeec jau mums ir taadi priekshstati par sievu siteejiem un ko veel ne.
UK ir ekstra multikulturaala vide. Ir taadi,kas vairaak ieveero savas tradiicijas un parazhas,ir kas mazaak,ir kas pieturaas pie taa,ka sievietei jaavalkaa hidzhaabs,ir kas to neieveero.
Un ja godiigi,es arii biju paarsteigta,ieraugot pirms paaris nedeeljaam meitenju barinju hidzhaabos smeekjeejot. Man tas nebija savienojams,liidz draugs taa arii teica,ka tas lakats dazhreiz it neko nenoziimee vinjaam un taas meitenes var gan smeekjeet,gan ko tik veel ne.
06.06.2012 01:25 |

Reitings 16208
Atceros -esmu dzirdeejusi ,ka melnaadainaas sievietes no Etiopijas man ir teikusas-esmu izsitusies vairaak uz augsu tiesi taapeec,ka viirs baltais un es esmu baltaa sieviete!Vinas domaa ,ka pret mani taapeec izturas loti labi muusu iedziivotaaji,jo esmu baltaa sieviete!Kaadreiz gruuti pateikt...!
Muusu iestaadee peedejaa laikaa ir noveeroti loti daudz japaanu-loti interesanta kultuura!Tie cilveeki vienmer paraada,ka gimenee viss kartiibaa-nekad neviens nesuudzaas par otru pusiiti,loti pieklaigi-loti maak sevi savaldiit,nekad nepacel balsi...!Visgruutaak aarsteejamiee cilveeki ir ziidi...tie cilveeki prasa taadu uzmaniibu...Viiriesi ir loti cimperliigi...sievas miil,bet gandriiz visiem pagaatnee ir bijusas miilaakaas,kaa staasta beerni...!Loti interesanta dziive man seit,ja nestraadaatu -pusi nezinaatu...!:D
06.06.2012 01:29 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Sorani, no AlQaedas?!!?!? :o jeb ne tā sapratu?
06.06.2012 01:30 |

Reitings 436
Haha! :D Ne taa saprati! Vienkaarshi saliidzinu,ka jebkursh no Tuvajiem Austrumiem automaatiski ir terorists latvieshu sabiedriibaa.
06.06.2012 01:35 |

Reitings 436
Emmanuelle

Japaanji man liekas..kaa lai saka...nepieklaajiigi? Nu,piem,ja nejaushi uzgruudiisies, neatvainosies, ja palaidiisi pa priekshu nepateiks paldies utt. Varbuut taa nav, vienkaarshi taads priekshstats,cik ir naacies saskarties. :)
06.06.2012 01:38 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Miniatūrā versijā man uzreiz ienāca prāta Okartes Lingita, kas vienkārši neprata dziedāt un uzvedās nejēdzīgi, tad tur bija jātaustās nepateikt ko lieku, jo uzreiz piedēvētu rasismu.

Es ari esmu to noverojusi. Reizem, ja tu viniem kautko aizradi vai izsaki viedokli, piemeram, darba, tad vini to uzreiz uztver tik saasinati, it ka baltadainie visapkart butu rasisti un tik "apbizo nabadzinu", tapat ka ieprieks mineta Lingita. Viena Nepaliete, kuru pazistu gaja visu laiku sudzeties, ka luk vinai nevelas paaugstinat algu tikai izcelsmes del, bet baltajam eiropiesu kolegem paaugstinaja. Es, personigi neverteju nevienu pec adas krasas, bet pec personibas, attieksmes un darbiem. Man nav nekadi iebildumi pret cilvekiem no cita kontinenta, kulturas, kamer tie netrauce manis pasas dzivi. Man skiet, ka multikulturala sabiedriba ir pat interesanta un paplasina redzesloku. Man nepatik, ka cilveki medz visparinat, izdarit secinajumus tikai pec paris sastaptiem cilvekiem. Katra nacija ir gan pozitivi, gan negativi piemeri.
06.06.2012 01:39 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Nesen lasīju interesantu pētījumu, kurā tika pētīti tie cilvēki, kuri apgalvoja, ka nav rasisti. Pētījumā tika izmantota aptauja, kurā bija ļoti daudz jautājumi, kā piemēram, vai gribētu precēties ar melnādaino, vai gribētu, lai tavs kaimiņš ir melnādainais utt. Beigu beigās izrādījās, ka gandrīz lielākā daļa tomēr ir rasisti, taču paši to neapzinās.
06.06.2012 01:47 |

Reitings 16208
Taisniiba jau vien ir par to ka nevar visparinaat,bet tomeer,ja man piemeram ir bijusi saskare ar cilvekiem vairaakus gadus...muusu iestaadee turaas vienmeer +-90slimnieku,vai rezidentu,ka mees vinus saucam ,tad tomeer priekstats rodas par kultuuru!Jaasaka ka man tomeer vairaak dariisana ar tiem bagaatajiem ,inteligentajiem cilveekiem,taadiem ,kuri bijusi "lieli viiri"-varbuut taapeec arii taa sajuuta citaa,kaa buutu tikusies ar jaunajiem ...tomeer atkal visi radinieki taadi loti pieklaigi vienmeer-muusu kultuuras cilveeki loti atskiras-taadi noteikti nepacietiigaaki...es domaaju taas saucamaas veesaas tautas...latviesi ,zviedri,somi,vaaciesi...taadi daudz veesaaki cilveeki,aatraak sadusmojas,miil striideties noteikti vairaak-pacel balsi striidu laikaa!Tas taa speeciigi skan,bet tas tiesaam peec pieredzes...:)
06.06.2012 02:04 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Zane - peec taa peetiijuma sanaak, ja mani seksuaali pievelk rudmataini un blondi viirieshi automaatiski es esmu rasiste? bullshit. katram ir sava gaume un tam nav nekaada sakara ar rasismu. tik pat labi vareetu apsuudzeet rasismaa kaadu, kam patiik apaliigi viirieshi, nevis tievie un kaadu, kura tiekaas tikai ar tetoveetiem viirieshiem.
06.06.2012 02:21 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Sorani
tā viņš ir! Pašā japāņu valodā ir jūtama japānas vēsturiskā sabiedrības kārtu hierarhija ar ko man tagad jāsaskarās šo valodu mācoties! :D Piemēram, vienu frāzi "paldies" var pateikt vismaz 3 dažādos veidos un katrs veids ir attiecināms kādāi konkrētai pakāpei/statusam sabiedrībā. Runājot ar bosu, tiek izmantotas ļoti sarežģītas gramatiskās formas, kamēr runājot ar draugiem vai respektīvi tev zemāk stāvošu cilvēku, tiek lietotas pilnīgi atšķirīgas gramatiskās formas!

Un runājot par to pieklājību, tā ir audzināšana. Aizbraucot uz Japānu cilvēki vienmēr ir tik pārstegti, cik veikalos un uz ielām cilvēki laipni. Lieta tāda, ka viņus jau no mazotnes māca neizrādīt negatīvas emocijas un visu slikto paturēt sevī, un neizrādīt uz āru! (tieši tādēļ tur ir tik daudz pašnāvības gadījumu, bet Lietuva jau arī neatpaliek no tā) Varētu pat teikt, ka viņiem ir divas sejas jeb personalitātes- viena, ko redz sabiedrība; otra, kas tiek paturēta pie sevis!
06.06.2012 02:49 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
krista
+ :D
06.06.2012 02:55 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
Man ir draudzene no Indijas un viņa man pastāstīja,kas un kā ir ar tiem tumšajiem vīriešiem. Sieviete ir Dieviete līdz tam laikam,kamēr apprecas. Kāmēr viņi nav precējušīes,vīrietim ir jāizpilda pilnīgi visas sievietes vajadzība,bet tikko tu apprecies..viss. Vari aizmirst par laimīgo dzīvi. Un ziniet,ko domā tumšie vīrieši par baltajām?? Viņi visi domā,ka baltās sievietes ir viegli iegūstamas,jo viņas jau ir parādījušas sevi Eiropā kā viegli iegūstamās. Piedodiet,bet ir jābūt pilnīgai idiotei,lai saietos ar tumšo. Tas ir tas pats,kas saiet ar čigānu kopā,jo viņi visi nāk no vienas puses un "smaržo" tāpat. Tā jau maz pasaulē tīru,baltu cilvēku :D Varat mani noriet,bet tā ir mana uztvere par šo visu un jūsu gudrie tekstiņi neko nemainīs,tākā nevajag pūlēties nemaz.
06.06.2012 08:47 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
It kā man nav iebildumi pret citas rases cilvēkiem- kamēr vien viņi nedzīvo Latvijā :D Ārzemēs tas liekas normāli, bet šeit, es negribu viņus redzēt. Netraucē kā cilvēki, bet vienmēr būšu pret viņiem daudz rezervētāka kā pret vienkārši "baltajiem". Nezinu, no kurienes tas nācis, bet neko nevaru sev tur padarīt.
06.06.2012 08:53 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Šoreiz piekritīši mīkstajam. Melnie utml. izmanto rasismu savā labā. Ja nepaņem darbā, tad tāpēc,ka neesot balts, kaut gan iespējams tā nav. Tādi cilvēki man riebjas jebkuras rases.
06.06.2012 09:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits