pēkšņi iešāvās prātā-kautkad kautkas kautko tādu bija dzēris, vai ieminējies ka ir dzēris, bet kāda ir šī ūdens jēga utt? kad labāk dzert utt? :) tīri intereses un informācijas pēc jautāju :))
no manis tāda pati atbilde kā Karinjo, tikai es tam visam vēl pielieku citronskābi arī nedaudz. Soda+citronskābe, pielej ūdeni, ātri samaisa un dzer ārā, kamēr viņš vēl sprakšķ.
Dzirdeju no paris cilvekiem, ka to dzer uz poham no rita...
Es nezinu vai tas ir tas pats, bet es pameginaju Schweppes soda water, nelikas diez ko savadaks no parasta gazeta mineraludena.
Soda neitralizē skābi kuņģī un ar to visām izejošajām sekam. BET noteikti nedrīkst viņu lietot pie čūlām, jo čūlu gadījumā kuņģim attiecīgajā čūlas vietā ir plāna sieniņa -> izdalās CO2 no sodas un uzpūšas kuņģis un var pārsprāgt čūlas vieta. Tad ir riktīģi bēdīgi. Praktiski tapēc arī sodu neiesaka lietot.
Es lietoju soda+citronskābe+ūdens (izdzeru kamēr puto). Dzeru tad kad man totāli slikti paliek, t.i. kā uz vemšanu. Man palīdz, jo tabletes pret slimībām un sāpēm gandrīz nemaz nelietoju.
Ja runa par to parasto sodu, tad lieto lai mazinātu kunģa skābi (tādējādi noveršot dedzināšanu vai sāpes), kad piemēram pa rokai nav zāļu. Vēl lieto neoficiālas/tautas medicīnas piekritēji, proti Simončini un līdzīgo teoriju piekritēji vēža ārstēšanai.
Bet jā, citur pasaulē ar sodu/sodas dzērienu saprot gāzētu saldinātu dzērienu.