Ievietoju so interviju ar domu,ka kadai meitenei noderes sis raksts,sie daktera vardi! Kadai varbut palidzes pienemt pareizako lemumu par kontracepciju! Izlasot so,kartejo reizi sapratu,ka daru pareizi nerijot hormonus! :)
R.: Kāds tavs viedoklis par mūsdienu kontracepcijas līdzekļiem?
E.: Es uzskatu, ka nenormāli ir tas, ka pa labi un pa kreisi tiek doti hormonālie preparāti pat tad, ja sievietei dzimumdzīve ir reizi pusgadā. Es saprotu, tā ir lobiju lieta. Attīstītās valstīs ir panākts, ka simtprocentīgi šos preparātus finansē valsts. Un tajā pašā laikā, piemēram, Anglija ir vienā no pirmajām vietām mazgadīgo meiteņu grūtniecībā. Pie mums medicīna tiek balstīta uz principu – es iedzeršu tableti un būšu vesels, bet ar sevi nestrādāšu. Ar hormoniem nomācot dabīgo sievietes fizioloģiju, mēs iegūstam efektu, bet kas notiek tālāk? Neviens par to nerunā, ka orālo kontraceptīvu lietošana ietekmē bērnu - zēnu spermoģenēzi. Mēs ieliekam šūpulī to, ka tiek ietekmēta spermas kvalitāte.
R.: Vai tas atstāj iespaidu arī uz vīriešu seksualitāti?
E.: Nav jau neviena, kas apmaksātu šādus pētījumus. Būtu ļoti interesanti to uzzināt. Bet dāņiem, piemēram, divu paaudžu laikā par 50% pasliktinājusies vīriešu spermas kvalitāte. Bieži hormonālie preperāti tiek izmantoti kad vajag un kad nevajag. Es nerunāju par tiem gadījumiem, kad tiek aizvietoti kaut kādi hormonālie iztrūkumi. Es runāju par to, kas notiek, ja sievietē nomāc kaut ko dabīgu un brīnišķīgu (radīt bērnus) - tas nevar palikt bez sekām! Es neticu tam, ka hormonu preparātu lietošana tādos apmēros ir tik nevainīga. Izvēloties kontracepcijas metodi, es dodu priekšroku spirālei.
(ginekologs dr.Egīls Gasiņš )
Pilns raksts -
http://puaro.lv/lv/seksa-un-attiecibu-intervijas/drgasins-lai-virietim-uzlukojot-savu-sievieti-vienmer-nedaudz-siekala-tecetu