Privātās dzīves atklāšana publiskajā telpā

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Kādas ir Jūsu domas, ka privātā dzīve tiek publiskota visos tās sīkumos? Piemēram, ļoti personiski tvīti, sākot ar vēdersāpēm un labu atzīmi eksāmenā un beidzot ar to, ka ar mīļumiņu ēdam vakariņas un manam sunim ir caureja.
Un jā, šo visu drīkst uztvert kā brutālu heitošanu, uzskatīt, ka man skauž vai kā tamlīdzīgi.
P.S. Un nē, es nepretendēju uz kritiķa lomu, es vienkārši esmu mūžam neapmierināta.
P.S.S. Nerunāju par gadījumiem, kad esi anonīms.
01.06.2012 10:34 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
man ir dazhi taadi draugi FB, kas raksta apmeeram taadas pashas fraazes. dazhreiz gribaas vinjus izdzeest. NEVIENAM neinteresee, ka beerns ir slims, ka uz mashiinas tikko putns uzkakaaja, kas bija vakarinjaas un, ka shobriid seezhu toaletee.. negribi, nelasi, bet uz FB sienas jau nevar nepamaniit. (ninja)
01.06.2012 18:29 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
mmm, par tvitteri man sakāms tikai tas, ka tā ir katra paša izvēle, ko tur rakstīt, jo doma tam visam ir tāda - iečivini, ko tagad dari u.tml. un te nu katrs izpaužas kā vien grib, cits raksta par savām dienas gaitām, protams, ne katru soli, cits raksta detalizētāk, cits raksta pilnīgi katru soli, ko viņš dara. man vairāk nepatīk tie cilvēki, kuri izpauž pārāk personiskas lietas (!!) un šeit es vēlētos piebilst, ka rakstīt to, kāda tev eksāmenā atzīme - nav nekas traks. tu izrādi savu sajūsmu vai cita veida emocijas, un ja godīgi, lai tie svešie zina par to, jo nekas TĀDS tas nav. es drīzāk nesaprotu cilvēkus, kas apspriež tiešām ļoti ģimeniskas lietas, kuras vajadzētu paturēt tikai starp tuvajiem. pati esmu tvitterī, bet tiešām, skatos, cik daudz tur varu atklāt.. mans accounts pietam ir pasargāts no svešām acīm, lai kāds redzētu manus tvītus, viņiem ir "send request" lodziņš jākliko un galu galā, beigās es pati izvēlos, kurš lasīs manus tvītus, kurš nē.
un tā kā es sekoju, man seko, pārsvarā pazīstamas personas - paziņas draugi, viņi neiebilst.. ar draudzeni šad tad tur ko muļķīgu ierakstam, bet pārējie drošivien saprot, ka humors pa bikšelēm ārā lec. visu ar mēru! man tur tāds cilvēku loks, kurš mierīgi var zināt, cik man eksāmenā atzīme, ko es daru utt. tāpēc nekad nekaunos ierakstīt arī kaut ko nestandarta veidīgu :D

bet par bildēm. arī - ar mēru, bet es atbalstu, ja cilvēks publicē ceļojumu bildes, salidojumu, ballīšu bildes un tā, tas ir interesanti un es domāju, ka retais bildes liek ar tādu domu, ka vajag kaut kam ko parādīt, atrādīties utt.
turpretī, nesaprotu,kāpēc ir jānofoķē mašīna un visiem jārāda, piemērs, tikai piemērs.. vai pilnīgi jebkas cits. tā jau man liekas kā atrādīšanās draugu lokam, cik nu draugu, bet jā.
01.06.2012 18:46 |

Reitings 313
Reģ: 29.01.2009
neheitoju jo man ir principa vienalga ko kads vai kada par sevi stasta (taa tomer ir vina dzive,ja nav ko darit, lai taks tvito) :D

ipasi neinterese vispar sada veida aktivitate...mja, pati sat tad kko iemetu bet tas ir nejedzibas,...laikam jadzes lauka :D
01.06.2012 18:49 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Es uzskatu, ka nevienam nav jāzina itin nekas par manu personīgo dzīvi vai intīmiem sīkumiem. Es saku un rakstu tik daudz cik es uzskatu par vajadzīgu, cik daudz es atļauju citiem par sevi uzzināt. Protams, kaut vai šeit pat forumā, ir tēmas pie kurām sanāk ierakstīt arī sīkāk kaut ko no savas pieredzes, bet tas viss ir vispārināti un nekādu morālo ļaunumu man pēc tam nodarīt nevar.
Par citu rakstīto... No vienas puses, man vienalga ko kurš dara un kāpēc, bet ir reizes kad man riebjas lasīt tos tekstus par izdalijumiem no vagīnām, retu seksu, maziem krāniem, ģimenes naudas maka biezumu. Nu kam tas vajadzīgs? Pilnīgi svešiem cilvēkiem klāstīt par savu privāto dzīvi un tad brīnīties, ka visi lien svešās lietās un māca dzīvot.
Un tie dumjie tvīti man arī nesaista. Tā kā, es uzskatu, ka labāk ir runāt vispārināti un "nemazgāt savu netīro veļu" visu acu priekšā. Tam ir domāti draugi un ģimene ar kuriem apspriesties, bet ja ar tiem nevar, tad labāk rakstīt dienasgrāmatu.
01.06.2012 19:36 |

Reitings 156
Reģ: 12.05.2012
Es uzskatu
par manu
Es saku
es uzskatu
es atļauju
no savas
man
man
man
man
es uzskatu

Virago Labs!:D:D
01.06.2012 20:27 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Es arī nepiekrītu par to "baļķi savā acī"
Mana twitterplūsma ir tas, ko lasu katru dienu. Savukārt cosmo beztāma ir nu... pie vienas vietas teiksim tā, un kāpēc man lasīt beztēmu (aka "biju dušiņā") ja var lasīt interesantu, kaut vai smiekla pēc diskusiju, kas salīdzinājumam twiterī skanētu kā "biju tur un tur, forša, jauna vieta"
01.06.2012 20:50 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
twitter neizmantoju, fb esmu, bet profilu redz tikai draugi un tie ir cilveeki, kurus es patieshaam paziistu un kuru domas, viedoklji mani interesee. jaa, ir dazi kadri, kuriem esmu uzlikusi opciju neraadiit zinjas, jo vinji sirgst ar - es eedu, es mazgaajos sindromu, bet paldies dievam, taadu ir ljoti maz.
man vairaak gan kretinee tie internetatkariigie, ar kuriem aizejot uz tusinju,ir sajuuta, ka esi panjeemis liidzi benkjiiti vai kaadu citu meebeli. lai kur vinji atrastos, vinji seedees ar purnu telefonaa un ar vinjiem ir vieglaak sarunaaties caur sociaalajiem tiikliem nekaa dziivajaa.
laikaa,kad mana draudzene ar sho slimoja, biju aizgaajusi pie vinjas ciemos un vinjas suns aptaisiijaas uz tepikja. sameejaa bija virtuvee pa to laiku. ar vienu roku turpinaaja seedeet fb un twitter, ar otru maisiija zupu. es vinjai pabljaavu, ka viesistabaa ir ir smuce. nekaadas reakcijas. tad prikola peec uzliku to uz fb sienas. tas nostraadaaja - peec sekundes vinja jau bija klaat savaakt.
01.06.2012 23:08 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Diskusiju nelasīju.

Visvairāk mani apstulbina tas, ka tiem cilvēkiem liekas, ka pārējiem interesē, ka viņi atrodas tādā un tādā ciemā vai tikko pabeiguši pildīt mājasdarbus. Reāli piemēri.

Anonīmi drīkst. Jo drīkst. :D
01.06.2012 23:22 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
neuzskatu, ka tas ir vajadzigs. pietam kuru gan tas interese(ta privata dzive)??
02.06.2012 00:27 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista!Tas bija labi!:D:D
02.06.2012 01:05 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
haha, Krista, tu esi forša :D :D :D
02.06.2012 01:44 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Twitteri lietoju katru dienu- izlasu visus tvītus, pati gan rakstu neregulāri- dažkārt dienām neko nerakstu un izlieku, teiksim, piecos ierakstos dažādas domas, kas man ienākušas prātā pa šīm dienām.

Nesaprotu īgnumu, kas lasāms lielā daļā jūsu ierakstu. Esmu atsekojusi tiem cilvēkiem, kuru ieraksti man spēlē uz nerviem un man vienalga, ka tas varētu tikt uzskatāms par nepieklājīgu un nedraudzīgu žestu. Lasu to, kas mani interesē.

Foursquare mums ar draugu dikti mīļa programma:D Vācam punktus, atklājam jaunas vietas, sacenšamies par mēra titulu. Man patīk uzzināt, kādas jaunas vietas ir atklājuši mani draugi, palasīt komentārus, paskatīties bildes. Absolūti nekaitina! Turklāt uztveru šo programmu kā savdabīgu kalendāru- vēsturē varu atrast laikus un vietas, kurās esmu atzīmējusies.

Draudzīgajos portālos savu privāto dzīvi neizkarinu, man principā visa informācija ir ar ierobežotu pieeju.
04.06.2012 18:56 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Lietoju Twitteri un man patīk. Kāpēc? Jo man ir interesanti palasīties savus murgojumus gadu atpakaļ, piemēram. Atmiņā tik un tā daudzi fakti nesaglabājas un daudzas nianses aizmirstas.
Bieži vienkārši rakstu visādas muļķības, kas notiek apkārt. Sekoju sev zināmiem un dažiem i-neta vidē zināmiem cilvēkiem. Neuzskatu, ka esmu baigi atkarīga, vidēji dienā, ja ir laiks, uzrakstu kādus 4 twītus un vēl retāk tie ir no sērijas "tagad ēdu" vai "krāsoju acis".

Nesen lasīju, ka cilvēkiem sociālie tīkli nozīmē atskaitīšanos citiem, padarot savu dzīvi interesantāku nekā tā patiesībā ir. Tieši tas pats ar mazuļu bildēm, man visu laiku parādās bērnu bildes, māmiņām gribas, lai kāds pasaka, ka viņas mazulis ir foršs. Cilvēki liek bildes, jo grib padalīties ar kādu, neredzu tajā visā neko sliktu, ja vien tas nav no sērijas "mans simtpiecdesmitais mīļākais", "kā es dzēru ar draugiem pirtī un gulēju atlūzis uz lāvas" vai "mana bērna pirmā kaka, kad būs otra, ielikšu bildi ar to, vai šajā kakā nesaredzat kādu mākslas darbu??" :D
04.06.2012 19:08 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Esmu registrejusies Twitteri, bet loti reti lietoju. Ta ir gaumes lieta, bet man Twitter liekas tads patizls, jo tur nevaru parak daudz rakstzimes ievietot un sanak, labi ja paris teikumi. Cilveki ari tvito tadas mulkibas, ka ta vieta labak palasu zinas. Nu neinterese mani, kurs paslaik iet uz poda, un kam uz maza kajas pirkstina ir varzacis...:D
04.06.2012 19:20 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Labi,ka vairs neesmu tviterī. Es vispār tam portālam nesaskatu īpašu jēgu. Bārstīt ārā baigās fīčas,ko esi darījis,un cikos gāji čurāt,vai ko tamlīdzīgu,man nevajag.Vai arī piedzeroties,ieejot tiverī sarakstīt,woooaw,es mīlu tevi Andri,un nākamajā dienā,no kauna nosprāgt,kam tas vajadzīgs.. Citreiz cilvēki interentā,izsakās par sevi nezin,kā,esmu tur tāds un tāds,karoč tussētajs,vai sazin,kas vēl,bet reāli satiekot šis cilvēks ir pilnīgi savādāks,nekā par sevi rakstījis. Un varam secināt tikai to,ka internets ir cita pasaule,bet dzīve tur ārā,ir pavisam kas cits!
04.06.2012 19:26 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Pati rakstu twitterī, un patīk, ka citi raksta. Reizēm interesanti palasīt, var šo to uzzināt utt
04.06.2012 19:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits