Privātās dzīves atklāšana publiskajā telpā

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Kādas ir Jūsu domas, ka privātā dzīve tiek publiskota visos tās sīkumos? Piemēram, ļoti personiski tvīti, sākot ar vēdersāpēm un labu atzīmi eksāmenā un beidzot ar to, ka ar mīļumiņu ēdam vakariņas un manam sunim ir caureja.
Un jā, šo visu drīkst uztvert kā brutālu heitošanu, uzskatīt, ka man skauž vai kā tamlīdzīgi.
P.S. Un nē, es nepretendēju uz kritiķa lomu, es vienkārši esmu mūžam neapmierināta.
P.S.S. Nerunāju par gadījumiem, kad esi anonīms.
01.06.2012 10:34 |

Reitings 622
Domas vairs nedrīkst izteikt? Drīkst! Tāpēc tavs "Cita acī skabargu redz, savā - baļķi neredz." pilnīgi nevietā.
01.06.2012 15:27 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Reiz biju twitterī, bet aizmirsu paroli un vairs netieku iekšā, labprāt izdzēstos! Tas man šķiet pārāk liela atklātība, spriežot pēc tā, ko tik tur neraksta:D
01.06.2012 15:29 |

Reitings 220
Reģ: 03.06.2011
Nedomāju, ka autore gribēja zināt, kāda velna pēc mēs sekojam tiem, kas publisko tādus murgus :D Nesaprotu, par ko tādu uzbraucieni viņai. :D
Protams, ka var nesekot, bet arī nesekojot var manīt tiešām bezjēdzīgus ierakstus. Es arī vismaz 100 reižu esmu pie sevis nodomājusi, kādam diez jābūt tam cilvēciņam?! Ar ko viņš ikdienā nodarbojas?
Man šķiet, ka pārsvarā tā raksta tīņi, kad grib, lai kāds pasaka - ak tu nabadziņš! Piemēram, draugiem vai facebook profilā ieraksts - "slimiņa", "ai, kā man nepatīk slimot", "vai, kā man nepatīk zobusāpes" :D Nu tik stulbi no malas tas izskatās!
Vēl ir variants tiem, kas, iespējams, pirmo reizi mūžā izbrauc ārpus LV - "Jē, rīt uz Londonu" :D
01.06.2012 15:29 |

Reitings 220
Mežāze - man pēc ilgāka laika atnāca links uz e-pastu un izdzēsos. Arī biju aizmirsusi, ka reģistrējos tur.
01.06.2012 15:31 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju visu, bet mani gan absolūti nekaitina tie mīļie ieraksti. Tieši pretēji - šķiet tā jauki, ka cilvēki grib dalīties ar to mīlestību, kas ir viņu attiecībās. Pat neizprotu, kā tas var kaitināt. Tas laikam tāpat kā ar pārīšiem, kuri mīlinās uz parku soliņiem. Jauki taču. Make love not war. :-P ;)
01.06.2012 15:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Nu,tāda veida savas dzīves sīkumus es nepublicēju.Tāpat kā kādas lietas,kas skar manu ģimeni personiski utt.Protams,dr.lv es ielieku bildes,ja esmu kur bijusi ceļojumā,vai kāds pasākums,vai vnk foršas bildes,bet tās redz tikai cilvēki,kas man ir draugos.Tagad draugos arī vairs neesmu tik daudz novērojusi to,kas agrāk bija - būšana attiecībās un publiskās šķiršanās.Tad kad zem profila ''mīlu savu mīļumiņu'' pēkšņi nomainīja kāds asarains teksts no gaudu dziesmas par mīlas zaudēšanu.Tā kā...vai nu cilvēki pieauga vai arī vnk paliek privātāki un vairāk piedomā.Man joprojām līdz galam nav saprotama vēlme publicētu katru sava jaundzimušā soli vai sejas izteiksmi.Taču,katrs dara kā grib un es tās galerijas vnk neskatos.Tā kā tā īsti man citu pārāk lielā privātās dzīves publiskošana netraucē.Jā,dažreiz neizprotu un nodomāju,ka es tā nedarītu.Taču...kopumā,tā ir katra paša darīšana.Kā teikt-katram savs ''filtrs''.Man ir sava robeža un daudzas lietas par mani,manu ģimeni vai dzīvi netā nenonāk.
01.06.2012 15:45 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Jaundzimušo bilžu ievietošana soc. tīklos man nešķiet prātīga rīcība.
01.06.2012 15:48 |

Reitings 1534
reeda, neviens jau nebrauc virsū diskusijas autorei.
Kāda tad ir loma sociālajiem tīkliem mūsdienās? Atrast vienam otru un kontaktēties?
Man, piemēram, ir vienalga, ko citi raksta. Es lasu tikai to, kas mani interesē. Ja uzduros kaut kam, kas mani nesaista, pārskrienu pāri un aizmirstu.

Es drīzāk to varētu tā teikt par tiem purpinātājiem "... kādam diez jābūt tam cilvēciņam?! Ar ko viņš ikdienā nodarbojas?"
Jaunieši dzer - slikti, lieto narkotikas - slikti, spēlē datorspēles - slikti, ākstās, jokojas un bļaustās - slikti, internetā ķidā savu personīgo dzīvi - slikti. Labi tikai mācīties, strādāt, ēst un gulēt. Varētu pateikt, ka jūs to vien darat un nenovirzaties no bībeles normām. Viss ir slikti.
Pat ja kāds grib palielīties, pat ja kāds meklē uzmanību, pat ja kāds grib atbrīvoties no kompleksiem... LAI DARA!
Mēs katrs dzīvē izejam cauri dažādiem posmiem. Un mums katrai kādā brīdī ir bijuši gan kompleksi, gan uzmanības trūkumi (apzināti vai neapzināti). Un mēs katra apzināti vai neapzināti esam mēģinājušas to kompensēt. Visi šiem posmiem neiziet cauri vienādā vecumā vai vienādā laika posmā. Nevajag nosodīt citus. Katrs agri vai vēlu saprot, kas strādā un kas nē. Un kādi ir īstie labākie paņēmieni uzmanības pievēršanai un labākie veidi kā izcelties un gūt citu uzslavas.
01.06.2012 15:54 |

Reitings 140
Reģ: 22.07.2011
Es Twitter izmantoju sava viedokļa paušanai un arī tādēļ, lai varētu sekot līdzi dažādu pasākumu un jaunāko notikumu norisei. Sekoju gan vairāk tikai paziņam un draugiem, bet ja kāds nonstopā raksta "tikko paēdu", "tagad eju padirst" utt., tad automātiksi pārtraucu sekošanu, jo nedz man, nedz citiem tas nav vajadzīgs.
01.06.2012 15:59 |

Reitings 1534
Un par tiem, kas liek ceļojumu bildes, vispār murgs. Kā kkas tāds var tracināt? Man tieši patīk paskatīties, kur cilvēks bijis, ko redzējis.
Reeda, un kāpēc gan kāds nevarētu izteikt savu sajūsmu par ceļojumu "Jē, rīt uz Londonu". Īpaši, ja brauc pirmo reizi kkur?
Šādas darbības laikam tiešām var kaitināt tikai skaudīgu cilvēku, kurš nekur īsti nav bijis. Atvaino, ja kļūdos.
01.06.2012 16:00 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Man pilnīgi traks likās tikai teksts par to, ka Twitter ir kaut kāda miskaste un, ka tur valda haoss. Kāds vēl haoss? Par šo te gan jāsaka - traucē vai? Un kas slikts, ka tīņi/bērni tur kaut ko raksta? Tīņi vienmēr ir bijuši aktīvi dažādu portālu lietotāji, man šķiet, ka es biju 10 gadus veca, kad pastāvēja tāds cf.lv un pirmo reizi pie interneta tiku vispār 8 gadu vecumā, iegāju kaut kādā, ja nemaldos, apollo.lv spēļu čatā. Ja manā bērnībā būtu Twitter, droši vien tur rakstītu visādas muļķības. Nesaprotu kā bērni un tīņi var traucēt, viņi taču savā sulā vārās. Nevienam tādam nesekoju un tikai kādas divas reizes vispār esmu nejauši uzskrējusi virsū.
01.06.2012 16:02 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tiem profiliem, kas it kā piemēslo twitteri/facebooku/draugus ar kaitinošu informāciju, var vienkārši nesekot. Neviens taču neraksta uz privāto e-pastu savas 4sq atskaites vai sajūsmu par ceļojumu uz Londonu. Tiešām nav ko darīt, kā tikai pētīt, kurš ko sliktu ierakstīs sociālajā portālā? Neinteresē - nelasi.
01.06.2012 16:10 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Libra, mani 4sq šausmīgi kaitināja un kaitina joprojām, jo ir arī citādāk normāli cilvēki, kuriem visu laiku tie posti automātiski pievienojas Twitterī. Es varbūt viņiem labprāt sekotu, bet ja 15 reizes dienā parādās info no 4sq, tad jā, tiešām pamatīgi nokaitina. Tā kā bezjēdzīgs spams.
01.06.2012 16:13 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man arī kādreiz kaitināja, bet tagad esmu pieradusi tos laist gar acīm un nepievērst uzmanību. :)
01.06.2012 16:14 |

Reitings 220
Dellicious - jā, tu kļūdies :D

Man neskauž :D Ja tu esi viena no tiem, kam patīk publiski paziņot visiem dažādus sīkumus, OK. Es vairāk domāju par tiem, kas lielāko dienas daļu pavada kādā no saviem profiliem i-netā un ik pēc 10min nomaina tekstu zem bildes vai FB profilā. Raksta tikai rakstīšanas pēc. Tu negribot zini visu, kas notiek viņa dzīvē - kad uzradies jauns draugs, kad šis ticis pamests, ar ko saslimis, ka dzīvei nav jēgas, tad atkal jauns draugs...
01.06.2012 17:11 |

Reitings 220
Es uz to skatos mazliet no citāda viedokļa - ja man būtu jāizvēlas starp 3 labiem CV topošo darbinieku vai praktikantu, es nenoturētos nepačekojusi viņu FB vai draugos.
Un loģiski - ja kāds no viņiem profilā raud par pazaudētu mīlestību un raksta, ka dzīvei nav jēgas, labāk nomirt utt, bet man būtu vajadzīgs pozitīvs, radošs darbinieks, es viņu neizvēlētos.
01.06.2012 17:24 |

Reitings 1534
Nē, reeda, Tu kļūdies. Es nebūt neesmu no tiem, kas katru dienu liek jaunas bildes ar iepriekšējās dienas notikumiem, atjaunoju savu statusu vairākas reizes dienā vai twītoju par savām rutīnas pārpildītajām dienas gaitām.
Man nav jābūt vienai no tiem, par kuriem Tu peries, lai aizstāvētu viņus.
01.06.2012 17:30 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
man pašai bija periods, kad biju sapinusies savā galvā, sirdī un vēl ar nepareizajiem cilvēkiem, kuri pie tam ir regulāri twītotāji. pati sāku rakstīt pilnīgus murgus, par kuriem tagad kauns. laigan aptuveni 70% no visa, ko es rakstīju, bija joks, tas tāpat bija pilnīgs idiotisms. pēc tam uz laiku izdzēsos no turienes, tagad esmu atpakaļ, bet twiitoju ļoti reti un pārsvarā tikai atbildu uz citu twītiem. aiziet dažreiz širmītis ciet cilvēkiem, esmu eksemplārs tam
01.06.2012 18:13 |

Reitings 622
"Sociālā grupa", kas man šodien iekoda sirdī – atkarīgie tvītotāji. Ne kuri katri, bet tie, kuri kvalitatīvas izglītošanās vietā izvēlējušies .. kvalitatīvu neizglītošanos. Zinu, ka es tagad izklausīšos aprobežota un vēl stulbāka par manis raksturoto īpatņu kopu, taču – es vairāk vai mazāk atļaujos par cilvēku spriest pēc viņa ierakstiem sociālajos tīklos. Jā, es esmu kastē, jā, es esmu aprobežota, bet es nespēju uztvert cilvēku par vienlīdzīgu man, ja viņš visai pasaulei paziņo, ka iet gulēt, visiem saldus sapnīšus un, ka ir piecēlies, visiem labrītiņ. Un nav runa par 13 gadīgu bērnu, bet prātā nobriedušu(?), pieaugušu cilvēku. Par ko vēl es gribu paraudāt? Nu, labi, viss, tagad viss. Esmu pateikusi visu, kas uz sirds. Paldies par sapratni un lasīšanu.
01.06.2012 18:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man patiik ,ka ir iespeeja parunaat ar taadu kaa "domu biedru" grupu-cilveekiem ,kuri uz viena vilna!Es loti juutu tos "savus cilveekus"!:)
01.06.2012 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits