Iespējas Latvijā??!!

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
Daudz dzirdēts, ka LV viss ir slikti, visi aizbraukuši un brauks vēl, neviens neatīstsa tautsaimniecību, labāk pamet valsti, bet manuprāt, no atbalsts no valsts, lai uzņēmīgi cilvēki attīstītu tautsaimniecību - faktiski nekāda atbalsta, ja kāds izdomā uzsākt biznesu, tad vienalga, lai cik laba būtu ideja - tā lemts nebūtībai, ne bankas dod kredītu jaunam biznesam, ne no valsts kādus grantus (garantijas) saņemt ir iespējams. Tā nekāda tautsaimniecība neattīstīties
29.05.2012 19:17 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
No manu paziņu pieredzes - klasiskiem un pierastiem uzņēmumiem a la kārtējais lupatu veikals kredītus dod, ka griežas vien, bet ja projekts ir neparasts un nebijis Latvijas vidē, tad šķībi skatās un sūta tālāk.
29.05.2012 21:28 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Interesanti, ka tās meitenes, kas teica, ka iespējas ir ES finansējums, aizdevums taču neviena tā arī neminēja, kādi konkrēti biznesi tika finansēti no nulles? :)
30.05.2012 09:28 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
ES finansējumu dabūt nav grūti, bet man šķiet, ka tur daļa pašam tāpat jāmaksā.
Vismaz lauksaimniecībā visu ko cilvēki dabū gatavu par Eiropas naudu.
30.05.2012 09:39 |

10 gadi
Reitings 10290
Hipotēku un zemes bankas Starta programma arī nepalīdz???
tad jau tiešām ideja nav laba.

Un ja te ir tik slikti, laid tik prom! redzēs, kā ies citās daudzmiljonu valstīs.
30.05.2012 09:44 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, tad ejiet uz Pecha Kucha, klausaties cilvēku stāstus par to kā viņi sāka un zodziet biznesa idejas. :)
Es zinu, ka ZoFA vinnēja, ja nemaldos, divos konkursos un tādā veidā ieguva līdzekļus ražošanas iekārtām un iespējai atvērt ateljē.
30.05.2012 09:48 |

Reitings 8407
Katrā Dienas Biznesa nummurā pēdējā lapā ir aprakstīts par kādu jaunu ideju un biznesu, kas vispār sākuši no nulles un lielākā daļa vispār bez citu palīdzības, daļai palīdzējuši tie biznesa inkubatori vai kā tur sauca, kas iedot tikai mazliet naudas, bet pārsvarā cilvēkiem ir ideja un viņi ar saviem mazajiem līdzekļiem iet uz priekšu, piemēram, jaunā māmiņa izdomāja bērniem neslīdošas uzlīmes, lai bērns sāktu rāpot, jo traucē lamināts rāpošanas uzsākšanai, tad tā māmiņa domāja visādus veidus, lai bērnam palīdzētu sākt rāpot, un izdomāja uzlīmes, pašlaik tas viss tikai top, bet ir jau gribētāju, kas gatavi pirkt ko tādu. Tā kā es uzskatu, ka ja ir laba ideja, var sākt visu no nulles, un ja citi redzēs, ka tas aiziet, tad jau uzradīsies arī investētāji.
30.05.2012 09:56 |

Reitings 2295
Pirms kaut kāda pusgada Forbes bija labs raksts, kur bija apkopotas visas iespējas, kur ņemt biznesam naudu, ņemot vērā, cik daudz naudas vajadzīgs. Sakot no visādiem konkursiem, programmām, bankām un līdz pat seklas fondiem un biznesa enģeļiem.

Vispār, ja vajag tik lielu summu kā 100 000, banka tiešām nedos... tad tur labāk interesēties grantu programmās, seklas fondos un pie biznesa enģeļiem.

Pati nekad neesmu saņemusi ES naudas nav man tādas pieredzes
30.05.2012 10:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits