Kādi būs mūsu bērni nākotnē?

Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
Aizdomājos.
Salīdzinot laikus atpakaļ un mūsdienu dzīvi, viss ir pavisam savādāk.
Agrāk omītes lika stāvēt pie plīts un skatīties kā top tas, tas un tas. Rādīja kā jāizdara to un to, pamācīja...
Bet mūsdienās viss notiek tik modernizēti, steigā, ka tā vien šķiet, ka mūsu bērni nemācēs ne ēst pagatavot, ne pogu piešūt, nekā...
Paskatoties, paklausoties jau uz mūsu vecuma vienaudžiem ir tādi, kas saka - es nemāku taisīt ēst, es neprotu to un to...
Kas tad notiks ar mūsu bērniem, jo mammas, kas nemācēs neko, nemācēs arī savam bērnam iemācīt elementārākās un nepieciešamākās darbības dzīvē...
tas biedē.
protams, ne visi ir tādi, bet ar vien vairāk un vairāk ... ēsts tiek kafūžos, restorānos , fast foodos vai pasūtīts ēdiens uz mājām.
Traki.
Bet varbūt tas pieders pie mūsdienām. Es sliecos vairāk uz to, ka gribu, lai mans bērns pieaudzis mācētu - apdarīt mājas darbus pats, nevis izsaukt tīrīšanas servisu, uzcept Ziemassvētkos rausīšus, nevis tos nopirkt veikalā, pagatavot savai ģimenei vakariņas uz savas plīts....
29.05.2012 14:44 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Esmu no tām, kas nerpto gatavot. To vienmēr darījuši citi :D Nav tā, ka neko vispār nejēdzu, bet talkā jāņem pavārgrāmata, jo nevienu recepti īsti nezinu. Pat kotletēm.
29.05.2012 20:56 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
*neprot
29.05.2012 20:56 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
manupraat, katram ir jaaprot gatavot elementaarajaa liimenii neatkariiigi no dzimuma. nekad neko nevar zinaat, kas dziivee notiks - var zaudeet darbu un nebuus iespeeja atljauties eest aarpus maajas un pirkt pusfabrikaatus, slimiibas deelj nedriikstees daudz ko eest, liidz ar to atkritiis eeshana aarpus maajaam utt. iedomaajaties, kas notiks ar cilveeku kursh nemaak gatavot un kuram atklaaj glutena un laktozes nepanesamiibu? lai kur ietu, praktiski nekur neatradiisi neko daudz restoraanos, ko vareetu eest. kartupeli novaariit, vistas zupu uzvaariit un sacept galju ir jaazin.
29.05.2012 22:10 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nesaprotu, kāpēc no tādas tēmas sākās runāšana par stāvēšanu pie plīts, vai tiešām tas kaut kādā veidā norāda uz cilvēka būtību? Nu nav mana stihija gatavot. Makaronus po flotski māku uztaisīt, ceptus tupeņus visādās variācijās, mērci arī tādu neadvancēta līmeņa, salātus, ar to viss aprobežojas.
Vai tāpēc es esmu slikts cilvēks vai arī mani uzreiz var ielikt plauktiņā pie sliņķēm vai neizdevušām sievietēm, jo nemāku pavardu turēt siltu? (Šie vairāk retoriski jautājumi).

Par tēmu - jā, bērni ir fiksāki uz visādām tehniskām padarīšanām, ja man fotošops jāmācās bija 3 mēnešus un tad vēl tikai primitīvi mācēju rīkoties, tad 12gadīgi džekiņi taisa tādus pigorus tajā programmā, ka bail domāt, kas būs ar nākamajām paaudzēm.
Tas viss ir ļoti skaisti un noderīgi, diemžēl - man liekas, ka daba kaut ko dodot arī kaut ko noņem, šajā gadījumā evolūcija tik un tā liks par sevi manīt ar dažādām nebijušām kaitēm un gan jau arī sekām cilvēka izlaidībai. Datorizācijas laikmetu neuzskatu par savējo, visu laiku domāju, kāpēc esmu piedzimusi šajā laikmetā, nu galīgi nav man.
Bet nu tad jau manīs, kā būs, vēl jau priekšā mūsu bērnu nākotne, tad varēs par to spriedelēt un teikt "mūsu laikos tā nebija". :D
29.05.2012 22:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits