Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
MAn nekas nav pret. vegāniem/veģetāriešiem, bet nevajag to uzspiest citiem un nosodīt gaļādājus un vēl dirst, ka gaļa nav domāta cilvēkam.
29.05.2012 20:35 |

Reitings 566
* gaļēdājus
29.05.2012 20:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es domaaju ,ka bez galas var pietiekosi daudz uznemt ,organismam nepieciesamaas olbaltumvielas?!:)
29.05.2012 20:36 |

Reitings 566
Es runāju par proteīnu, olbaltumus var dabūt citur.
29.05.2012 20:41 |

Reitings 16208
Ielaidu kluudu atkal -KAA?Man liekas ,ka tas ir tas pats-protein un olbaltumvielas(latviskais vaards)!:)
29.05.2012 20:44 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ja jūs tik ļoti nefokusētos uz to, ko citi padomās, tas viņi nemaz nepamanītu, ko jūs ēdat/neēdat. Es gan esmu gaļēdāja, bet līdz šim nevienās viesībās, nevienā pasākumā neesmu manījusi, ka pastiprināta negatīva uzmanība būtu pievērsta veģetāriešiem. Tieši otrādi - ģimenes un šaurā draugu lokā, kad nav plānota liela izēšanās, vienmēr pat ir pagatavots speciāls ēdiens tiem, kuri gaļu neēd.
29.05.2012 20:46 |

Reitings 566
Nu,ja tā ir, tad tikko tikai uzzināju,ka protein un olbaltumvielas ir viens un tas pats. :D:D:D
29.05.2012 20:49 |

Reitings 16208
looy pOp-man vienalga!Braucu uz Taho tuuliit...nebojaasu tev vakaru!!!:)
29.05.2012 20:54 |

Reitings 566
Kāds sakars ar bojāšanu?Es Tev saku,ko es uzzināju, jo iepriekš nezināju.
29.05.2012 20:56 |

Reitings 22
Reģ: 23.04.2012
meitenes,ēdiet gaļu un nebojājiet veselību!te dažas veģetārietes utt. aizstāv dzīvnieku tiesības un vēl sazin ko,bet liekas, ka viena otru varētu nomušīt dēļ savas pārliecības:D
29.05.2012 21:34 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Ar tādā darboties tiesa gan nemāku, bet ar vakuum masāžas aparātu gan. Domāju,ka princips tāds pats, ''jāiekustina'' limfa un cirkulācija uz tuvāko lymph node :)
29.05.2012 21:46 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Sorry, ne tur ieberzos :D
29.05.2012 21:46 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Mani, savukārt, tracina, ka vārdu "numurs" raksta kā "nummurs".
Tas, ko jūs tur ēdat vai neēdat - visiem pie kājas.
29.05.2012 23:14 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
"uzspiezh savu viedokli" - kur juus redzat, ka galjeedaaji vai vegjetaarieshi tiem otriem uzspiezh savu viedokli? Jums ar pistoli pie galvas staav un saka "atvem to desu" vai "rij to karbonaadi"?

Te driizaak notiek viedoklju apmainja un neviena puse nevienaa neieklausaas. AAAAAAAAAAAAAA
30.05.2012 01:39 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
daudzus gadus atpakalj noiireeju dziivokli kopaa ar draudzeni, kura bija vegetaariete. nosaut vinju beigaas gribeeju, jo visu laiku vinja breeca par to, ka juut galjas smaku un centaas man aizliegt eest galju maajaas. veelaak vinja visus saaka piekretineet ar to, ka ciemos, restoraanos vinja taisiija tracus par galjas smarzju un centaas panaakt, lai vinjas klaatbuutnee visi eed tikai daarzenjus. un nedod dievs, kaads sauteeja daarzenjus uz pliits blakaam pannai ar galju. veelaak vinjai uzradaas liidziigi domaajsha draugu kompaanija, kura atljaavaas no mana ledusskapja mest aaraa desu, kad ciemojaas muusu dziivoklii, nemaz nerunaajot par moraalo lekciju lasiishanu. kopsh taa laika vegetaarieshus ciest nevaru un vinjus lieku vienaa traukaa ar jehovas lieciniekiem.
30.05.2012 02:04 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Krista, tad taa nav vaina vegjetarismaa, bet tajaa, ka vienkaarshi idiote taa meitene
30.05.2012 02:30 |

Reitings 772
Man gan šajā visā jāsaka, ka katram ir pašam sava izvēle,kam ticēt vai neticēt, kādam būt vai nebūt, rast pārliecību, vai kā savādāk, taču VISAM ir jānotiek, lai netiktu traucēti apkārtējie... Nedomāju, ka veģetārieši tiek apspiesti...
Nevar vairs salīdzināt laikus, taču tomēr mūsu klimatiskajā zonā, piemēram, n-tos gadus atpakaļ, cilvēki diez vai izdzīvotu smagās ziemas, neuzņemot pietiekami daudz olbaltumvielas, tos pašus taukus utt... Mūsdienās protams ir savādāk, jo iespējas ir daudz un dažādas.
Es bez gaļas noteikti nevarētu paēst, bet ticu, ka citi var...
Bet ir lietas, kas man šajā veģetāriešu padarīšanā tracina visvairāk - tie uzbāzīgie video, reklāmas, par to, kā it kā tiek kauti dzīvnieki (aiz kājām pret sienu, brauc pāri ar traktoriem, sit ar mietiem utt.) - tas ir absurds, ja visās lopu/putnu fermās, kur dzīvnieki tiek audzēti gaļai rīkotos, tā kā ir parādīts šādos video, tad ticiet, instances jau sen šādas lietas būtu iznīdējušas. Tie visi ir kaut kādi pagrīdes kombināti, kur šādi notiek. Mūsdienās ir pietiekami daudz institūciju, kas seko līdzi visam - sākot no mazā teliņa/cālīša līdz pat steikam un cepetim uz galda, tādēļ tādi video un tie, kas tos izplata uzdzen vienkārši pretīgumu.
Un vēl - es tomēr vairāk uzskatu, ka visa gaļas ēšana ir barības ķēdes sastāvdaļa - nu, es gribētu redzēt, kurš mēģinās iestāstīt krokodilam vai lauvai, ka no šodienas viņi pārtiek no zāles, koku mizām, vai roņi no nākošās nedēļas drīkst grauzt tikai ledu :D
Un, jā, paši veģetārieši saka, ka tas ir viņu dzīvesveids un viņi neuzbāžas citiem, bet paskat, cik te daudzas stāsta, kas ir PAREIZĀK - kādu kosmētiku lietot, kādu pārtiku ēst, ar ko tīrīt podu - nu, kāda tur starpība ar ko es mazgāju savu gāzes plīti, bez tam, pie mūsdienu plašā preču sortimenta, mēs klusītēm katrs varam izvēlēties, kādas preces vien vēlamies savā dzīvē patērēt.
30.05.2012 04:59 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
buxiic, kādas gan vēl institūcijas? Kaut vai filmā Home parādītais, ka tie simti lopu tiek turēti nelielā aplokā, kur nevar pakustēties un zāli nekad nav redzējuši, ēd tikai tos graudus, kurus viņiem atved un savukārt, ar tiem graudiem varētu pabarot arī cilvēkus trešajās pasaules valstīs, nevis šādi izniekot. Šis nav nekāds pārspīlējums, lielie uzņēmumi ārzemēs tā arī ražo to visu. Tavuprāt viņi tos lopiņus katru dienu samīļo, paglauda un ļauj viņiem izskraidīties? :D Nē taču, tas būtu dārgi, nevajadzīgi un aizņemtu pārāk daudz laika šādi izturēties pret dzīvnieku, kurš lemts nāvei. Tāpat arī vistas, kuras visu mūžu pavada būrī.
Neesmu redzējusi neko tik dramatisku, kā tu apraksti. Tādi video ir tikai kažokādu sakarā, bet tur jau man tā iegūšana vienaldzīga, jebkurā gadījumā nekad nevilktu kažokādas.
Par krokodilu - vienmēr šķiet jocīga dzīvnieku pieminēšana, jo man likās, ka cilvēki vienmēr jutušies pārāki, tieši tādēļ, ka viņi ir spējīgi izdarīt izvēli un izmantot savas smadzenes. Ja tā nav, tad nevajag arī tēlot pārākumu un morāles normas ir nesvarīgas, jo var arī skriet un pāroties pa labi pa kreisi, jo dzīvnieki taču tā dara un kur tu esi redzējusi krokodilu vai lauvu, kurš lieto prezervatīvu?

Visabsurdākais bija šis teksts
Un, jā, paši veģetārieši saka, ka tas ir viņu dzīvesveids un viņi neuzbāžas citiem, bet paskat, cik te daudzas stāsta, kas ir PAREIZĀK - kādu kosmētiku lietot, kādu pārtiku ēst, ar ko tīrīt podu - nu, kāda tur starpība ar ko es mazgāju savu gāzes plīti, bez tam, pie mūsdienu plašā preču sortimenta, mēs klusītēm katrs varam izvēlēties, kādas preces vien vēlamies savā dzīvē patērēt.

Kā šito tagad saprast? Šī bija veģetārietes izveidota diskusija, kurā sākumā komentēja tikai meitenes runājot par/ap šo tēmu, līdz neieradās dažas gāļēdājas, kurām likās svarīgi paziņot, ka veģetārisms ir tikai modes lieta, kaut arī tēma nebija par to.
Pēc tam runa ievirzījās arī par kosmētiku un saimniecības precēm un es teicu, ka lietoju tikai eko. Kādā veidā es sāku kādu mācīt, ja es runāju par tēmu? Vai tad es iegāju kādā diskusijā, kur meitene jautāja ar kādu līdzekli labāk tīrīt plīti un uzbruku viņai, kādēļ viņa to dara ar CIF? Vai arī tagad tikai veģetārieši nedrīkst šādā diskusijā izteikties par/ap tēmu, bet visi pārējie drīkst spamot izsakot viedokli, kas bieži vien ir vērsts tā, lai citus aizvainotu un pakasītos?
Ehh, nu šis ir tas, kas savukārt mani kaitina - tas, ka diskusija sākumā nebija par to, "ko jūs domājat par veģetāriešiem?", bet tad kad citas sāka izteikt savu viedokli un teikt, ka tā ir mode, ka tas ir muļķīgi un klāstīt savu slikto pieredzi, tad jau nekas, un beigās tiek paziņots, ka veģetārieši ir tie, kuri te sāka kasīties un kasās. :D
Labi, viss, vairs neplānoju te neko rakstīt, apnika atkārtoties.
30.05.2012 05:11 |

Reitings 772
:D :D :D Un tomēr aizsvilies, ja būtu tā kā pati raksti, tad Tev būtu absolūti vienaldzīgs mans ieraksts :D
30.05.2012 05:55 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
buxiic, nope, neaizsvilos, vēl trakāk - izplūdu asarās un aizgāju pakaļ savai Zewa salvešu paciņai, kura tūlīt būs tukša un nebūs ar ko slaucīt asaras.
30.05.2012 06:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits