buxiic, kādas gan vēl institūcijas? Kaut vai filmā Home parādītais, ka tie simti lopu tiek turēti nelielā aplokā, kur nevar pakustēties un zāli nekad nav redzējuši, ēd tikai tos graudus, kurus viņiem atved un savukārt, ar tiem graudiem varētu pabarot arī cilvēkus trešajās pasaules valstīs, nevis šādi izniekot. Šis nav nekāds pārspīlējums, lielie uzņēmumi ārzemēs tā arī ražo to visu. Tavuprāt viņi tos lopiņus katru dienu samīļo, paglauda un ļauj viņiem izskraidīties? :D Nē taču, tas būtu dārgi, nevajadzīgi un aizņemtu pārāk daudz laika šādi izturēties pret dzīvnieku, kurš lemts nāvei. Tāpat arī vistas, kuras visu mūžu pavada būrī.
Neesmu redzējusi neko tik dramatisku, kā tu apraksti. Tādi video ir tikai kažokādu sakarā, bet tur jau man tā iegūšana vienaldzīga, jebkurā gadījumā nekad nevilktu kažokādas.
Par krokodilu - vienmēr šķiet jocīga dzīvnieku pieminēšana, jo man likās, ka cilvēki vienmēr jutušies pārāki, tieši tādēļ, ka viņi ir spējīgi izdarīt izvēli un izmantot savas smadzenes. Ja tā nav, tad nevajag arī tēlot pārākumu un morāles normas ir nesvarīgas, jo var arī skriet un pāroties pa labi pa kreisi, jo dzīvnieki taču tā dara un kur tu esi redzējusi krokodilu vai lauvu, kurš lieto prezervatīvu?
Visabsurdākais bija šis teksts
Un, jā, paši veģetārieši saka, ka tas ir viņu dzīvesveids un viņi neuzbāžas citiem, bet paskat, cik te daudzas stāsta, kas ir PAREIZĀK - kādu kosmētiku lietot, kādu pārtiku ēst, ar ko tīrīt podu - nu, kāda tur starpība ar ko es mazgāju savu gāzes plīti, bez tam, pie mūsdienu plašā preču sortimenta, mēs klusītēm katrs varam izvēlēties, kādas preces vien vēlamies savā dzīvē patērēt.
Kā šito tagad saprast? Šī bija veģetārietes izveidota diskusija, kurā sākumā komentēja tikai meitenes runājot par/ap šo tēmu, līdz neieradās dažas gāļēdājas, kurām likās svarīgi paziņot, ka veģetārisms ir tikai modes lieta, kaut arī tēma nebija par to.
Pēc tam runa ievirzījās arī par kosmētiku un saimniecības precēm un es teicu, ka lietoju tikai eko. Kādā veidā es sāku kādu mācīt, ja es runāju par tēmu? Vai tad es iegāju kādā diskusijā, kur meitene jautāja ar kādu līdzekli labāk tīrīt plīti un uzbruku viņai, kādēļ viņa to dara ar CIF? Vai arī tagad tikai veģetārieši nedrīkst šādā diskusijā izteikties par/ap tēmu, bet visi pārējie drīkst spamot izsakot viedokli, kas bieži vien ir vērsts tā, lai citus aizvainotu un pakasītos?
Ehh, nu šis ir tas, kas savukārt mani kaitina - tas, ka diskusija sākumā nebija par to, "ko jūs domājat par veģetāriešiem?", bet tad kad citas sāka izteikt savu viedokli un teikt, ka tā ir mode, ka tas ir muļķīgi un klāstīt savu slikto pieredzi, tad jau nekas, un beigās tiek paziņots, ka veģetārieši ir tie, kuri te sāka kasīties un kasās. :D
Labi, viss, vairs neplānoju te neko rakstīt, apnika atkārtoties.