Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Īsts veģetārietis laimīgā mierā dzīvo savu dzīvi, ēd, ko ēd, neēd, ko neēd, nevelk ādas zābakus, utt. , turklāt, zina, kādēļ viņš to dara, nevis kladzina, ka viņš redz ir īsts veģetārietis, bet kaimiņu Anna ne, viņš nekarina birkas un neskaita kumosus citu mutēs.
29.05.2012 13:40 |

Reitings 608
Reģ: 29.01.2009
Queen- ļoti labi pateici.
29.05.2012 13:45 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Es vienmēr atceros to GIV raidījumu, kurā tā pasistā, jaunā sieviete visiem mēģināja uzspiest savu veģetārismu un ticību, kādu tieši-neatminos. Atceros, ka toreiz pārējie viesi bija pamatīgi nokaitināti, kad viņa, ciemojoties pie citiem, pieprasīja, lai viņas ēdienos gaļas nebūtu, kas nebūtu nekas, ja viņa veģetārismu neuzspiestu citiem cilvēkiem. Savā vakarā viņa viesiem gaļu nedeva, vīrieši bija pamatīgi noskaitušies, jo zināms, ka ir cilvēki, kas bez gaļas nespēj paēst. Vot tādi cilvēki mani patiešām kaitina. Neēd pats, bet ļauj citiem ēst!
29.05.2012 13:48 |

Reitings 9
Bille es zinu, ka veģetārismam ir vairāki iedalījumi, bet es neatbalstu pescoveģetārismu, jo zivs arī ir dzīvnieks, lai gan peld un elpo ūdenī izšķīdušo skābekli, un varbūt neizceļas (nu vismaz lielākā daļa) ar smadzeņu lielumu un prāta spējām. Ja jau es neestu līdzcilvēku, kaķi vai suni (vai kādu citu zvēru, ko cilvēks uzskata par mājdzīvnieku), tad kāpēc man būtu jaēd zivs? Ja neēd gaļu, tad neēd bez izņēmumiem, un nav ko muļķoties! Šie saucamie pescoveģetārieši liek domāt veģetetārisma lietderību vispār! Jo, kas tad būs nākamais? Vista? Pēc tam vispār varēs likvidēt veģetārismu kā tādu!
Atgādinu: veģetārisms pastāv par gaļas neēšanu! Un cik es zinu zivs miesa joprojām skaitās gaļa.
"šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām" - bija nebija domāts burtiski. :)
29.05.2012 13:55 |

Reitings 446
To, ko es vēlejos ar to pateikt, ļoti labi pateica arī Qeen. Nu veģetārieši nav nekas ĪPAŠS. Tādi paši cilvēki kā pārējie. Ir tāds teiciens: Kas daudz runā, maz dara
29.05.2012 14:01 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Trallallaa, ehh, tā arī nemanīju, kur kāds teica, ka veģetārieši ir kas īpašs, bet nu labi, katrs jau redz, to ko grib redzēt.
29.05.2012 14:06 |

Reitings 608
Tas ir Tavs subjektīvais viedoklis. Varbūt tā sieviete, kura ēd zivis vēlētos kļūt par pilnvērtīgu veģetārieti, bet viņu attur no tā, piemēram, kādas veselības problēmas. Aptiekās nopērkami vitamīni nespēj pilnvērtīgi kompensēt tos vitamīnus, kurus mēs iegūstam no uztura- to es skaidri zinu.

Un es nesaprotu, kāpēc Tu aizsvilsties? Tas ir Tavs uztura veids, Tu pati tādu esi izvēlējusies. Un vispār- Īsts veģetārietis laimīgā mierā dzīvo savu dzīvi, ēd, ko ēd, neēd, ko neēd un galvenais- neuzbāz citiem savu attieksmi un pieņēmumus, kā arī neskaties cita šķīvī, ne Tev aizrādīt un pamācīt.
29.05.2012 14:08 |

Reitings 9
Es saprotu pescoveģetārisma jēgu, bet es uzskatu, ka to nevajag uzreiz pieteikt kā veģetārisma veidu! Viss!
Es neaizsvilstos esmu pavisam mierīga, varbūt pēc teksta tā var šķist, bet tā nav!
katrs jau redz, to ko grib redzēt

Es arī mierīgi dzīvoju savu dzīvi, arī neuzbāžos ar veģetārismu u.c. uzskatiem, un kā jau vienā no iepriekšējiem komentāriem minēju man ir vienalga ko citi ēd, imainīt es viņus tak nevaru izņemot viņus pašus. Cik man zināms man neviens nav aizliedzis šeit Latvijā izteikt savas domas. Bet zinot pašas tautiešus, tad tas jau mums ir raksturīgi: turēt muti ciet par to, kas rūp.
29.05.2012 14:21 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Alise Šēnberga,

Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.

Tā kā Tev ir būtiski(to secinu pēc diskusijas) sev un tuviniekiem, draugiem,paziņām definēt, kas ir īsts veģetārietis un kas ir "veģetārietis", vienkārši pasaki viņiem savas domas un iedod bioloģijas grāmatu, ja viņi nezina, kā iedalās dzīvas būtnes. Bet visus citus liec mierā, lai ēd, ko grib, un saucas kā grib, tā nav Tava darīšana.
29.05.2012 14:34 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es piekrītu viedoklim, ka Latvijā veģetāriešus pilnīgi ignorē.
Neesmu veģetāriete, bet pat mani kaitina apstāklis, ka gandrīz visās sabiedriskās ēdināšanas vietās 90% no ēdieniem ir gaļas un varbūt kāds pārmaiņas pēc zivju. Pārējie 10% ir dzērieni un piedevas/salāti, kas parasti nemainās. Jā, man garšo gaļa, zivis, bet es negribu to ēst katru dienu, es labprāt ēstu kādu dārzeņu ēdienu, kurā nav gaļas vai zivs. Bet vienīgā iespēja- ēst piedevas, kas parasti ir nemainīgas. Tā itkā nemācētu nevienu ēdienu bez gaļas/zivs pagatavot.
29.05.2012 18:41 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Jūs nelietojat arī kosmētiku, kur izmantoti dzīvnieku izcelsmes produkti, izmēģināti uz dzīvniekiem? Arī saimniecības preces? Apavus nenēsājat ādas?
Neēdat kūkas, nelietojat želatīnu? Neēdat maizi?

Neko no minētā nelietoju, nēsāju mākslīgās ādas apavus un jaku. Kūkas ēdu, kur nav man nepieņemamu produktu, arī sieru izvēlos tādu kur neizmanto kuņģa fermentus, bet komentāru par maizi gan nesapratu. Nezinu kādai maizei jābūt, lai veģetārietis to nevarētu ēst..
29.05.2012 19:04 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Neatbalstu veģetārismu. Ja godīgi uzskatu, ka tas ir mazliet stulbi, vienkārši izrādīšanās. Veģetārieši tik daudz ko palaiž garām. Mednieku desiņas no bebra gaļas, paštaisīti sama, mežacūkas un brieža kosnervi. Desas no meža gaļas. Mmm... (Subjektīvais viedoklis)

Cilvēks ir piedzimis gaļēdājs un tikai gaļā ir organismam nepieciešamās vielas, lai gan sintētiskās ir identiskas, tomēr iedarbība var būt citādāka. Vienīgi, ja ir veselības problēmas, kas liedz ēst gaļu, kaut gan neesmu par ko tādu dzirdējusi (varbūt kāda var padalīties?).

Un es par to pašu, par ko Trallallaa. Kāpēc gaļēdājam ir jātaisa īpašas vakariņas veģetārietim, bet veģetārietis gaļēdājam negatavos vakariņas ar gaļu?

Un ja jau veģetāriešiem tik ļoti rūp dzīvnieki, kāpēc apēdat zālēdāju pārtiku?(Ok, joks.) :D
29.05.2012 19:21 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Selene, zinu, ka gremošanas problēmu dēļ cilvēki atsakās no gaļas, jo tas ir smags ēdiens.
29.05.2012 19:23 |

Reitings 1983
Ak, jā. Neiedomājos.
29.05.2012 19:25 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Dope, daudz kas var patikt. Mazi bērni no notetovēta veča var nobīties, tāpat kā no mēteļu virinātājiem, tiem jau arī patīk virināt.

Farfalla Vendetta, mazi bērni no īgnām tantēm arī baidās. ;p
29.05.2012 19:26 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Un es par to pašu, par ko Trallallaa. Kāpēc gaļēdājam ir jātaisa īpašas vakariņas veģetārietim, bet veģetārietis gaļēdājam negatavos vakariņas ar gaļu?

Es personīgi, paskaidroju kādēļ, ja tev mans arguments nešķiet spēcīgs, tad vismaz varēji to sākumā apgāzt, nevis jautāt no jauna to pašu. ;D
Bet tas nu tā, katrā ziņā pirmo reizi satieku cilvēku, kurš neatbalsta veģetārismu, arī interesanti.
29.05.2012 19:27 |

Reitings 5709
Es sevi noteikti neuzskatu par veģetārieti, jo reizi varbūt reizi 2os mēnešos apēdu vistas gabaliņu un reizi nedēļā - kaut ko zivjveidīgu, taču tā cepšanās par to, kas ir un kas nav veģetārisms, man šķiet absolūti muļķīga. Kāda atšķirība? Mēs taču piekopjam noteiktu dzīvesveidu savas pārliecības un savas labsajūtas dēļ. Kāpēc par visu cenu viss ir tik strikti jādefinē? Kāds no tā laimīgāks kļūst vai?

Un, jā, tās, kuras te tik strikti aizstāv savu šķietami pareizo pozīciju - padomājiet vēlreiz par saviem iemesliem, kāpēc atteicāties no gaļas un dzīvnieku izcelsmes produktiem un mēģiniet to sasaistīt ar šo diskusiju. ;)
29.05.2012 19:27 |

Reitings 1983
Lou - tas ir tikai viens viedoklis. Protams, morāle svarīga. ;)

Gribētos zināt, vai tā tiešām ir vai tas tikai tāds stereotips, ka negatavo gaļu ciemiņiem.
29.05.2012 19:33 |

Reitings 5709
Par mani - es varu gatavot sarkano gaļu vai to pašu vistas cepeti, bet ar lielu, lielu piespiešanos un sevis noskaņošanu. Tā kā dzīvoju kopā ar vīrieti, kuram gaļa, protams, ir svarīga, tad nu netaisīšu viņam dārzeņu sautējumu ar sojas kotletīti. :D Tāpat arī ar ciemiņiem.
29.05.2012 19:35 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
A ko lai dara tas veģetārietis, kuram kopš bērnības ieaudzināts, ka nama mātes cienastu nedrīkst izbrāķēt? Koks ar diviem galiem.
29.05.2012 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits