Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
buxiic
Un vēl - es tomēr vairāk uzskatu, ka visa gaļas ēšana ir barības ķēdes sastāvdaļa - nu, es gribētu redzēt, kurš mēģinās iestāstīt krokodilam vai lauvai, ka no šodienas viņi pārtiek no zāles, koku mizām, vai roņi no nākošās nedēļas drīkst grauzt tikai ledu

Manā uztverē tieši tā arī ir, ja vari aiziet un nokaut to savu gaļas gabalu, tad ēd vesels. Vēlams noķert un nokaut bez palīglīdzekļiem, tieši tā kā Tevis aprakstītie dzīvnieki to dara. Bet nu nav daudz tādi, kas ies un galēs nost to lopiņu, pērk veikalā jau sadalītus gaļas gabalus, visbiežāk filejas, kad nevar jau vairs pateikt, ka tas ir dzīvnieks bijis. Es savu pārtiku varu pati sagādāt. ;p
30.05.2012 11:04 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Hippie Chick, jautrs arguments, tad jau arī pašai mājiņu no zariem mežā jāsagādā.
30.05.2012 11:08 |

Reitings 1323
Zane, kāpēc? Es taču samaksāju naudu par savu dzīvesvietu un tās tapšanas laikā neviens netiek vardarbīgi nogalināts.
30.05.2012 11:27 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ne visi gaļu pērk veikalā, bet sagādā paši. Mednieki un zvejnieki neiet uz lielveikalu un tur nemedij. :D

Un par gaļu veikalā cilvēki samaksā, tāpat kā tu par savu māju. Un nevar zināt vai tiešām neviens nav nomiris. Kā tiek sagādātas izejvielas materiāliem, tu nezini.
30.05.2012 14:22 |

Reitings 1323
Principā jau rakstīju atbildi uz komentāru par cilvēku kā plēsēju. Vienīgā plēsīgā iezīme ir plēšanās vienam ar otru un savas 'taisnības' pierādīšana.

Un, ja, Selene, izlasīji arī manu komentāru iepriekš, tad teicu, ka tie, kas spējīgi gaļu sagādāt paši var ēst mierīgu sirdi savu medījumu. Bet te lielākā daļa par veģetāriešiem pārtaptu dienas laikā, ja gaļa pašiem būtu jāgādā.
30.05.2012 20:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits