Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mūžīga neveiksminiece

 
Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Vai Jūs ticat, ka neesot skaistai, gudrai, ar disleksiju var dzīvē kaut ko sasniegt. Puisis, ar kuru biju kopā 7 gadus pametis foršākas, jaunākas, slaidākas, aktīvākas meitenes dēļ.
Šobrīd strādāju parastu ofisa darbu, mēģināju strādāt sarežģītāku darbu, bet netiku galā ar pienākumiem un tiku atlaista, neskatoties pat uz to, ka darbā tiku caur paziņām. Mēnesī iztērēju daudz vairāk nekā spēju nopelnīt, jo naudiņu dod vecāki, viņiem naudas netrūkst un dažreiz šķiet, ka neesmu viņu meita, jo neesmu nedz spējīga, nedz iedzimti gudra, nedz mērķtiecīga, nedz pašpārliecināta. Ja man būtu pie divdesmit, domātu, ka viss Ok, viss ir priekšā, bet man vasarā jau būs 28 !!!
Mēģināju studēt, bet studēju vadību - katram otram ir tāds diploms, bet manas zināšanas neatbilst diplomam, jo kā jau teicu, atbildīgāku darbu izgāzu pat tad, kad ļoti centos. Apmeklēju pilnveidošanas seminārus, bet „tolka” maz.
Visvairāk bail paliek bail no tā, ka nekad nespēšu mainīties pilnībā vai arī samierināties, ka pēc dabas neesmu vadītājs, esmu tipisks izpildītājs, sēžot klusiņām nodabā. Naudu man nesanāk daudz ietaupīt, kaut arī ļoti cenšos, jo daudz naudas ir jāizdod veselības problēmu dēļ. Saprotu, ka būs grūti visu laiku ņemt grašiņus no vecākiem, viņi jau arī jaunāki nepaliek, bet miljonārs man nespīd, dzīvoju realitātē... Nāksies izpārdod vecāku īpašumus vai mirt nost, jo mūsu valsts slimniekiem neko daudz neapmaksā. Ir doma braukt uz ārzemēm, kur arī ar vienkāršāku darbu varēšu kaut ko nopelnīt sev un savai veselībai. Tagad aktīvi mācos valodu bet neiet tik raiti, kā man gribētos. Par to nebēdājos, jo saprotu, ka valoda šā vai tā noderēs. Patiesībā es ļoti mīlu Latviju kā zemi un negribu dzīvot svešumā. Skumji, ka sēžot kaut kur mierīgi ofisa darbā, šeit nevar nopelnīt naudiņu kaut vai ārstiem, zālēm un izdzīvošanai...
Lasu cosmo un brīnos, cik veiksmīgas supersievietes šeit ir sastopamas... man pat drusciņ skauž, ka pati nespēju būt tāda, ka savā vecumā nespēju sajusties kā pašpārliecināta sieviete un līdz šim laikam neesmu atradusi savu vietu zem šīs saulītes.
Saprotu, ka sanāk „čīkstēšanas” diskusija, saprotu, ka komentāros pārsvarā būs uzbraucieni par to, ka citiem iet vēl sliktāk, es visu saprotu, bet šī sajūta, ka it kā mēģini, bet nekas daudz nesanāk pilnīgi noēd nost nervus. No savas dzimšanas dienas pilnīgi bail paliek, jo draudzenēm šajā vecumā ir ģimenes/ karjera, man nekā no tā nav, izņemot sajūtu, ka nekā neesmu vērta...
No Jums ļoti vēlos padomu un skatu no malas.
Ceru, ka Jums šī drūma un lietainā dieniņa būs veiksmīga!
29.05.2012 09:12 |
 
Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Piedodiet, ka sarakstīju tik nežēlīgi daudz, būs labāk jāsāk rakstīt kāds bloks vai dienasgrāmata.
29.05.2012 09:13 |
 
Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Man arī sametās skumji, lasot Tavu stāstu. Tiešām. Laikam neko citu kā tikai sevis noskaņošanu uz pozitīvo ieteikt nevarēšu (zinu, zinu - tas nav tik vienkārši, ja iekšā tāds izmisums un skumjas). Vai Tev nav kāda draudzene, kas būtu gatava doties uz ārvalstīm kopā? Tad varētu būt vieglāk un drošāk.
Katrs piedzimst tāds, kāds piedzimst - Tev nevajag justies sliktākai tikai tādēļ, ka puisis aizgājis vai tādēļ, ka Tev ir veselības problēmas. Jauki, ka ir vecāki, kas var pabalstīt un sniegt palīdzību! :)
Un par algām Latvijā - pilnīga taisnība! Man arī pašlaik ir pārdomu periods, ko dzīvē tālāk iesākt, jo par tādu naudu nekāda labā dzīve izdoties nevar (materiālajā plānā)
29.05.2012 09:22 |
 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
visas problēmas sākas galvā un kā nojaušams - pašvērtējums te ir krietni zem nulles...
29.05.2012 09:25 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
pirmkārt, nomierinies. kājas,r okas ir?- tad viens pluss jau ir ;)

tas, ka te lielākā daļa ir supersievieties ar algu tūkstošos neko nedarot, superskaistas utt. man tā arī liekas, BET lielākā daļa noteikti vnk nestāsta šeit savu negatīvo un cenšas tikt galā.

ja runa par izskatu, tad viss ir galvā-TAVĀ galvā :) pēc pieredzes- ja es esmu iegājusi dušā, iesmērējusi skaisti smaržojošu losjonu- jūtos skaista, kaut gan man ne drusku nav ideālais augums- mūžīgi jādomā ko vilkt, lai neizskatos pēc labi paēdušas kundzītes vai grūtnieces 3-4 mēnesī ;) saki sev, ka tāda kāda Tu esi-Tu pasaulē esi viena un ideāla.

esi dzirdējusi, ka dzīvnieki jūt cilvēku bailes- tāpēc arī kož???
tāpat ir ar cilvēkiem, viņi iekšēji jūt, ka neesi apmierināta ar sevi, tāpēc arī vīrieši nevelk pēc sievietes, kura nav pārliecināta sevī, bet otrādi-viņiem vajag pārliecinātu. Zinu daudzas ļooti apaļīgas meitenes, kuras no malas nepazīstami cilvēki iespējams aprunā un šausminās, BET šīs meitenes ir brīnišķīgi cilvēki un galvenais- tik pārliecinātas sevī un to, ka viņas ir brīnišķīgas un pelnījušas labu vīrieti.

tātad- ieprogrammē sevī- ka Tu esi lieliska ;)))


par darbu un visu pārējo- ir grūti, ticu. Bet vajag laiku. vai mācoties braukt ar divriteni vai mācoties peldēt Tev tas sanāca ar pirmo reizi?? šaubos.. tur arī cilveki vairākas reizes krīt un iet zem ūdens...un tikai pēc divām sezonām varbūt iemācās peldēt.

tāpēc, esi pacietīga ;)


tas, ka sūdzies....citreiz vajag patiesībā. Jo rakstot vari izkratīt sirdi un varbūt pat pati sev sniegt atbildi uz saviem jautājumiem, jo tas ko runā, raksti nā no zemapziņas un iekšienes ;)
29.05.2012 09:28 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
arī man palika skumji lasot tavu stāstu. Man vispār liekas, ka Tev varbūt vajadzētu aiziet uz kādu kouča nodarbību.. bet atkal.. Nekas nav efektīvs, ja nav skaidra apziņa, kāda vēlies palikt, ko vēlies sasniegt. Arī vari būt veiksmīga mājsaimniece, nav obligāti jāsēž līdz 12h ofisā....no sākuma sevi iekšēji jāsakārto... ar šo parasti nodarbojas kouči. Ir tāda koučinga dāma Inta Santa, viņa ir bieži sastopama sieviešu klubā un viņai ir daudz interesantu rakstu, pamats protams ir pozitīvā domāšana, bet paskaties, pamēģināt var :)
29.05.2012 09:30 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
par izskatu-aizej pie kosmetologa vai friziera :) pakonsultējies. citreiz pareizas frizūras piemeklēšana maina visu cilvēka izskatu ;)


es jūtos labi pēc uzacu izraušanas..liekas visa seja kļuvusi skaista :) bet tas taču ir tāds sīkums ;)))
29.05.2012 09:30 |
 
Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Nezinu, ko lai tev iesaka. Varbūt padomā par to, kas tev ir - Tev ir darbs ofisā, kas nav nemaz tik slikts, jo daudziem naudiņa jāpelna melnām mutēm, lai būtu vismaz izdzīvojis, nerunājot par visu pārējo. Tev ir rokas, kājas, saprāts, visas funkcijas, lai pilnvērtīgi dzīvotu. Runājot par disleksiju - šī slimība ir/bijusi pat ģēnijiem (Bilam Geitam, Tomam Krūzam, Bārbrai Streizandai, Einšteinam u.c.), bet nav traucējusi sansiegt virsotnes. Tev ir paveicies, ka ir bijusi iespēja iegūt izglītību, jo arī tas ļoti lielai daļai nav iespējams.
Kā Tev trūkst? Tev trūkst padoma. Trūkst kāds, kas Tevi iedrošinātu, jo , skatos, ka pati neesi pārliecināta par sevi. Pārliecību nevar "iepotēt", bet var mazināt nedrošību.
Ja tev nepatīk darbs ofisā, jo nevar pietiekami nopelnīt, tad varbūt meties uz pavisam pretēju sfēru? Tev ir viss, lai izbaudītu dzīvi visā tās košumā, vajag tikai riskēt! Un tici man - tu to nenožēlosi! :)
29.05.2012 09:30 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es pareizi sapratu, Tev ir disleksija?
29.05.2012 09:32 |
 
Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
p.s. piekrītu katram mistika_22873 vārdam, tur ir, ko ņemt vērā! ;)
29.05.2012 09:37 |
 
Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Paldies, meitenes, es jau saprotu un apzinos, cik daudz man tomēr ir, cenšos ļoti, bet vienalga bail par savu nākotni, veselību, negribu arī, lai vecāki baidītos par mani. Redzu, ka viņi man mēģina no paziņu loka atrast kādu bagātāku vīrieti, nevis labu un jauku, bet tieši bagātāku... viņi redz mani ikdienā un pavisam nav pārliecināti, ka viena dzīvē spēšu tikt galā, bet ļoti gribās, lai viņi ar mani lepotos. Par skaistumu tik ļoti nepārdzīvoju, kā par iekšējām problēmām, vecāku raizēm un pagātnes neveiksmēm. Ideja ar kouču ir superīga, paldies, mēģināšu atrast :)
Par veselību negribas plaši stāstīt, bet man ir sirds problēmas un vēl šīs tas, arī disleksija.
Parasti esmu pozitīvāk noskaņota, šodien gribējās izrunāties, izraudāties un turpināt ceļu uz zvaigznēm !
29.05.2012 09:42 |
 
Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es ieteiktu noskatīties filmu The Secret...un tiešām izprast šo jēgu un to domāšanu..
29.05.2012 09:46 |
 
Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Aizdomājos un palika pat bail iedomāties, kas mūsu valstī notiek ar cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, negribu saukt ne sevi, ne citus par invalīdiem, kuriem ir nopietnākas veselības problēmas un nav cilvēku, kuri var materiāli un morāli pabalstīt.
Braukt uz ārzemēm ir relatīvi laba izeja. Ok, es varu mēģināt, atkal palūdzot naudiņu vecākiem, bet braukšanai ir vajadzīgs nopietnāks sākuma kapitāls, labas valodas zināšanas, kādas specifiskas zināšanas jo slimnieciņiem ir grūtāk izdzīvot un konkurēt darba tirgū arī ārpus dzimtenes. Daudzi cilvēki ar problēmām pilnīgi fiziski nevar nekur aizbraukt, arī mīl šo zemi kā mīlu es.
29.05.2012 09:52 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Ir disleksijas biedrība, varbut tur tev vajadzētu pieteikties, tad varbūt tu nejustos tik vientuļa un nesaprasta. :)
29.05.2012 09:57 |
 
Reitings 245
Reģ: 03.05.2012
Katrīna - 28 gadi nav nekas! Tādēļ jau dzīve neiet uz galu! :) No visas sirds tev iesaku iegūt pašapziņu ( un šie nav tikai vārdi - to var izdarīt!!)! Ja ar pašvērtējumu viss būs kārtībā, tad uz dzīvi skatīsies citādāk! Un par to vīrieti vispār nevajag satraukties - sapucējies un aizej uz kādu pieklājīgu klubiņu. Nav taču jābūt supermodelei un superskaistulei, lai uz tādiem ietu!:)

Lasot tavu vēstuli, paliek ļoti bēdīgi, jo tu gandrīz katrā teikumā sevi noniecini! Bet es neticu, ka tu esi tik nespējīga!! Vienkārši neticu! Tev vajag vienu dienu palasīt kādu stimulējošu grāmatu vai ar kādu izrunāties- varbūt tas, ko tu centies darīt, nav domāts tev!

Lai tev viss izdodas!! :) Sievietes ir vienas vella mātītes un var izdarīt jebko, ja tikai zina, ko vēlas un ir motivētas! :)
29.05.2012 10:09 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
hmm... manupraat tava lielaakaa probleema ir tieshi tavaa stereotipaa par veiksmiigu sievieti. ne visas vadiitaajas ir veiksmiigas sievietes un ne visas veiksmiigaas sievietes ir vadiitaajas. ja visi tagad saaktu vadiit, neviens nedariitu neko citu, pasaule iebrauktu auzaas, tas ir pirmaam kaartaam. otraam kaartaam , kaa tad ir ar pashnodarbinaatajaam, maajsaimnieceem, kuras izaudzina praavu barinju beerninju, ar sievieteem labaas darba vietaas kaa izpildiitaajam, kuras tiek noveerteetas un visu cieniitas, zobaarsteem, psihologeem, dizainereem utt?
panjem pildspalvu, lapu un saraksti visas tev personiigi paziistamaas, kuras tu vareetu nosaukt par veiksmiigaam, bet kuras nav uznjeemumu vai nodalju vadiitaajas. tad padomaa, ko tu no vinjaam vareetu iemaaciities un kas tieshi vinas padara par taadaam.
29.05.2012 10:10 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Traģiski, ka ir problēmas ar veselību, kārtējo reizi dzīve parādīja (nopietni saslimis rada gabals), cik daudz naudas aiziet ārstiem, oficiāli un ne oficiāli... :(

Par pārējo, turies un viss būs labi. man arī ir tā, ka nākas tērēt vairāk nekā nopelnu, ir problēmas ar mācībām, praksi, darbu. Tu vismaz mēģināji strādāt sarežģītāku darbu, bet man nav dūšas pamest darbu, jo ir bailes, ka citur nekas nesanāks, par disleksiju, vispār tikai nesen sapratu, ka bailes uzstāties, mēles raustīšana un kļūdas tekstos, kad uztraucos, ar\i varētu būt tā sisleksija, tikai nodzīvioju līdz 30 un pat nepamaīju, ka tas irt tas.
Par to vīrieti, var būt, ka tiešām arī satiksi vīrieti , kurš varēs atbalstīt materiāli un mīlēt, īstiem vīriešiem (tikai kur viņi ir :)) patīk vājākas sievietes, bet var jau būt, ka laimēsi kādu miljonu lotorejā vinēsi.

Arī man noderēs padoms par kouču un sevis pilnveidošanu, paldies, meitenes.
29.05.2012 10:11 |
 
10 gadi
Reitings 6207
Reģ: 01.04.2009
Autore - ja Tevi tas spēj mierināt, tad noteikti te visas nav veiksmīgas supersievietes, dažas (kā es) nemaz negribētu tādas būt.
29.05.2012 10:17 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es pazīstu vairākus cilvēkus ar disleksiju, un tici man, šādus tekstus apjomā, gramatikā, vārdu izvēlē, pareizrakstībā viņi nav spējīgi uzrakstīt pat ja viņiem ar pistoli būtu draudēts!

Tā kā priecājies, ka tev ir tik labi vecāki un beidz programēt sevi uz slikto!
29.05.2012 10:19 |
 
Reitings 2226
Reģ: 29.07.2009
Es tevi nesaprotu. Ir taču grūti ar sādu slimību,bet cieni sevi, par to kas tev ir un priecājies (kā meitenes teica,ka esi ar rokām kājām:). Nesaprotu kāds sakars izskatam ar slimību. Tu pati sev galvā sabāz sūdus (sori par izteicienu) un nīdi,pati saki,ka vecēkiem naudas netrūkst,viņi tevi atbalsta,priecājies par to darbu ar minimālu algus,kas tev ir,jo tas nozīmē,ka nemaz neesi tik neveiksmīga. Visi cilvēki nevar būt izcili,gudri,izglītioti utt. Man nav šāda slimība,bet tici vai nē mani sasniegumi nav augstāki par taviem,bet tāpēc nečīkstu.
29.05.2012 10:21 |
 
Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
becky, disleksija man mēdz izpausties īpaši brīžos, kad uztraucos, parasti arī vairākas reizes pārbaudu tekstus, kurus rakstu, sānāk lēnāk nekā citiem. Paldies Dievam, ka gan disleksija, gan veģetātīvā distonija man izpaužas vieglā formā un visvairāk es to visu izjūtu tad, kad uztraucos, Tas arī bija iemesls, kāpēc nevarēju strādāt vadošāku darbu...
Bet to, ka pati visu laiku sevi noskaņoju uz sliktu, saprotu un ilgākus gadus mēģināju to mainīt, viss bija vieglāk, kad mīļotais vīrietis bijis blakus. tagad man ir bail dzīvot, tas arī viss !

Skābā, paldies par kritiku.
29.05.2012 10:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!