Atteikties VISPĀR no alkohola

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Ko Jūs domājat par to, ka cilvēks vispār atsakās lietot alkoholu?

Tās, kuras ar šādu principu dzīvo, kādi ir Jūsu iemesli? Vai ir grūti / viegli? Un vai spējat paciest, ka pasākumos citi lieto (viņu uzvedību un tml.)?

Droši vien daudz ir tādas, kas lieto ļoti reti. Tātad - cik reti lietojat? Un, kad tomēr iedzerat kādu glāzīti, kādi iemesli?

Droši izsakaties par šo tēmu, pagaidām man ļoti aktuāls jautājums :)
28.05.2012 12:45 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Heartkiller, apsveicu ar MD aizstāvēšanu! :)
28.05.2012 14:50 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mežāze,liels paldies :)
28.05.2012 14:54 |

Reitings 119
Reģ: 16.03.2010
Heartkiller- vot vot, tie teksti, kas dažiem nāk laukā, tie ir labi- ko tu nedzer, kapēc tad tu te esi un blā blā
es pēdējā laikā vienmēr cenšos atcerēties, ka vajag turēt glāzi rokā un piedalīties visās saskandināšanās, tad daudzi pat nemana, ka nedzeru:D
28.05.2012 14:59 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Es lietoju tikai tad, kad galīgi nevaru aizmigt, tāpēc man vienmēr ledusskapī stāv pa kādam šampim. Kad iedzeru, varu pusstundas laikā atplīst. Ar 1-2 glāzēm man pilnībā pietiek lai nodotos saldam miegam.
Būtu muļķīgi rakstīt, kāpēc tusiņos, pasēdēšanās, saiešanās neko tādu nelietoju. :D

Īstenībā ļoti gribētos, lai kādreiz varētu iedzert, uzreiz neaizmigt un patusēt, bet esmu dīvaina. :D

Savā 9.klases izlaidumā uzreiz pēc svinīgās daļas viena izdzēru šampi un aizmigu, atsutējusies pret mentu mašīnu. Par laimi, veiksmīgi tiku nogādāta mājās ar draudzeņu un kārtībsargu palīdzību. Tiesa, ilgi gaidīto baļļuku tā arī nesagaidīju, bet koppildi ar smukiem policistiem tomēr saņēmu. :)
28.05.2012 15:05 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Neesmu nekad iedomājusies, ka tam, ka nelietoju alkoholu ir kaut kādi iemesli.Varbūt jāsāk aizdomāties :D Grūtības man tas nesagādā pilnīgi nekādas, jo man vienkārši tāda dzīve liekas pilnīgi normāla. Grūtības man sagādā atteikšānās no saldumiem :D un nē, mani pilnīgi netraucē, ka esot kādā kompānijā tiek lietots alkohols.
28.05.2012 15:10 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Es esmu no tām, kuras alkoholu nelieto vispār.
Iemesls ir tāds, ka man negaršo un paliek slikti, ja iedzeru kko alkoholisku ;) Tīņa gados esmu nogaršojusi visu no kontingenta.
Protams, jaunais gads ir brīdis, kad jāsaskandina šampja glāzes, tad gan ar sakostiem zobiem izdzeru.
Un, itnemaz alkohols nerada problēmas, pat ja redzu,ka citi lieto ballītes vai citur. 0 emociju. Priecājos arī kāda cita iemesla dēļ, mans puisis arī nelieto, vispār, visi ģimenē tādi `tīri` esam. ;)
28.05.2012 15:14 |

Reitings 48
Reģ: 13.04.2012
Šobrīd alko neesmu lietojusi kopš oktobra sakarā ar grūtniecību. Pirms tam samērā ļoti bieži iedzēru vīna glāzi pie vakariņām vai sidru vasaras vakaros. Reizi nedēļā stabili iedzēru, maz, bet iedzēru.
17/18 gados katru nedēļas nogali bija kāda pirts vai pasākums, tad šampja pudele no kakliņa bija minimums. Cik nožēlojami.
No alkohola pavisam es atteiktos tikai veselības problēmu gadījumā. Man patīk reizi pa reizei iedzert, patīk tā viegluma sajūta. Pēdējo 2 gadu laikā bija izstrādājusies tāda mēra izjūta, ka piedzērusies biju tikai 1 reizi. Riebjas sajūta, kad viss reibst.
Pašai likās, ka esmu gandrīz nedzērāja, tagad palasu un domāju - pie velna?! :D
28.05.2012 15:19 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Esmu no tām, kas nosacīti nelieto vispār, nu ļoti, ļoti reti ar draudzenēm kādu vīna glāzi ar gardu sieru, vai šampanieti, vai kādu ļoti garšīgu kokteilīti. Pat uz klubiem mīlu iet skaidrā, jo tā labāk dejojas. Apkārtējie, kuri lietojuši alkoholu man netraucē, ja nu gadījumā nav pārdzērušies un nesmird pa pus metru :D . Vispār interesanti, kāpēc cilvēki dzer, jo alko tiešām nav tas gardākais dzēriens. Visvairāk var brīnīties par šņabi - tik pretīga garša un aromāts! Bet cilvēki dzer, lai mākslīgi sev pataisītu jautrāku garastāvokli. Ir bijis periods, kad mēdzu iedzert katru nedēļas nogali, bet tad man tas sāka likties par daudz un sapratu, ka man esot neiedzērušai vakars ir vairāk izdevies, turklāt alko ir dārgs un tā vietā, tad labāk nopirkt ko veselīgu,vai gardu.

Vienā reizē redzēju skatu veikalā, ka sīkais tēvam prasīja - nu lūdzu nopērkam saldējumu! Tēvs saka, ka nav naudas, bet tajā pašā laikā alus četrpaka rokā. Normāli, ne?!
28.05.2012 15:30 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Palasot komentārus, teju neviena nelieto... malači meitenes...

es gan katru dienu pa glāzei vīna pie vēlajām psudienām. Man nekas cits kā vīns neuzrunā.
28.05.2012 15:38 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Pamatā nedzeru alkoholiskos vispār. Nogaršojusi, t.i. maziņu malciņu, esmu tikai šampānieti un vīnu Itālijā. Nevaru es, nepatīk tā "spirta" smarža un garša, kas visu izbojā. Kad ir situācijas, kad citi iedzer, es vai nu nedzeru, vai arī paņemu glāzi un tēloju, ka iemalkoju, a pēc tam to glāzi kaut kur nolieku... :D
28.05.2012 15:43 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Atsakos lietot alkoholu (nesmēķēju arī), jo tai vienīgajā reizē, kad iedzēru, sapratu, ka viss, ko tie gudrie ļaudis pa alkohola ietekmi saka un raksta, ir taisnība. Man bija spilgti izteikta viena no tām nedaudzajām reakcijām, kas notiek ar cilvēku, kad tas kaut vai tikai iedzer kaut ko grādīgu. Nospriedu, ka man to nevajag, ka man tāpat labi, ka varu izklaidēties arī bez žūpāšanas :)

Man ir viegli atteikties, pat ļoti viegli. Visi pazīstamie zina, ka uz alkoholiskajiem dzērieniem skatos ar vienaldzīgām acīm, pat jauniegūtie paziņas (kaut dažs labs jau ir alkoholiķis) mani nespiež. Piedāvāt jau piedāvā, varbūt uzdot jautājumus, kāpēc nedzeru, bet, padzirdējuši manu noteikto atbildi, ka negribu, liekas mierā. Domāju, tas ir tāpēc, ka praktiski neviens pazīstamais mani nav redzējis pat iereibušu - visi ir pieraduši pie domas, ka nedzeru, tāpēc arī jauniņie ātri pieņem šo faktu. Gandrīz vai liekas, ka padomjlaiku tradīcijas spiest dzert aiziet līdz ar visiem padomjlaikiem :)

Bet, lai arī man ir kompānijas, kur lielākā daļa dzer, biežāk svētkus svinu to draugu lokā, kur neviens nedzer. Darām viskautko citu interesantu - spēles, joki, sarunas, danči, vēl kādas atrakcijas (ko nu paši vai svētku rīkotāji izdomājuši/atraduši) - un ballīte vai pasākums ir izdevies.

Sadzērušos ļaužu uzvedība mani netraucē, kamēr iereibušais man neko sliktu nedara. Neviens arī vēl nav neko sliktu darījis. Tā, manuprāt, ir viņa darīšana, ko ar sevi darīt pasākumā - dzert vai ne.
28.05.2012 16:05 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Iedzeru ĻOTI RETI, 2011 gadā piedzērusies biju nu tikai 2x.
2012 gadā 1x esmu dzērusi :) bet par cik nāk vasarā, tad sāksies D-laitu sūkšana.
28.05.2012 16:13 |

Reitings 2494
nelietoju vispār alkoholu.
Iemesli - bērnības trauma.. un izteikta nepatika pret alkohola garšu...

Nekādu iebildumu ja citi lieto - nav.

Un jā - man kolēģi arī brīnās... kāpēc.. kas kā.. bet tad es atbildu, ka esmu lielisks šoferis.. un tad parasti jautājumi pazūd (laikam nolemj, ka būs vismaz kas mājās aizved :D )

Mans draugs arī nu jau gadus 6-7 nedzer, bet tas viņam tādēļ, ka veselības problēmas...
28.05.2012 16:18 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Diskusijās jau vienmēr ir tā, kad kādu tēmu izveido, tad parasti tās ''pareizās'' arī komentē. :D
Reāli draugu, paziņu lokā un kādās plašākās ballītēs tādus nedzērājus tikpat kā nemanu, ja nu vienīgi, kamēr meitene ir gaidībās
Man patīk iedzert, jo man garšo - ideāli vasaras vakarā kāda pasēdēšana iedzerot aliņu, vai pie jūras auksts dlightiņš, nu vispār kokteiļi. Kad ir kādam dzimene utt tad parasti nāk kas stiprāks - vodka, viskijs, rums. Vienīgais ko dzeru gariem zobiem ir šampanietis, reti kurš man garšo, vispār vīnus ciest nevaru, jo īpaši sarkano.
Tadus vieglos (aliņu utt) parasti sanāk iedzert 1-3 reizes nedēļā, ko stiprāku 1-2 reizes mēnesī. Atteikties negribētu, jo man garšo un savu mēru zinu, vemdama nerāpoju apkārt, kad jūtu ka sāk reibt pietiekami, ieturu pauzīti un uzēdu kaut ko. Kad dzeru, tad diezgan daudz, bet man nav ne reizi bijis, ka pazūd filma, nav ballīšu kuras es neatcerētos :D

Ja kāds vispār atsakās, tad manuprāt viņam jāpavada laiku savu domubiedru kompānijā, jo ir maz cilvēku kas skaidrā būdami var brīvi iejusties kompānijā kur iedzer, visbiežāk sākas kaut kāda moralizēšana utt
28.05.2012 16:20 |

Reitings 2494
nu un kādas problēmas var būt tusiņos.. jāmāk atpūsties arī pie pilna saprāta.. un tā kā mani draugi tāpat kā es - esam mazliet ķerti ... tad man mums lielākoties tā pat ir labi.. bez visa alkohola podus varam sagāzt.. :D
28.05.2012 16:21 |

Reitings 77
Reģ: 24.09.2011
Pedejo divu menesu laika kops skiros ar draugu, censos samazinat alkohola paterinu, un ta ipasi ari neprasas, lai gan reizi nedela vai divas man vakara patik panemt kadu vesu alinu, kas tikko no ledusskapja izvilkts.
28.05.2012 16:50 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es iedzeru sanāk bieži, bet tas ir vīns pie pusdienām, vai kāds vēss kokteilis sauļojoties, vai kāds dzēriens pie TV vakaros... bet tā parasti ir viena glāze...

Daudz dzeru ļoooti reti, neatceros pēdējo reizi, kad piedzēros tā riktīgi...
28.05.2012 17:00 |

Reitings 169
Reģ: 26.08.2010
Mēs ik pa laikam ar draugu izdzeram 2-3 šampjus. Vidēji reizi nedēļā, parasti nedēļas nogalē. Un kad eju ballēt, tad dzeru, cik varu iedzert, bet nekad nepārdzeros. :D
Protams, ir arī izņēmumi, kad visādas muļķības sadarītas, bet kam gan negadās!? :D
28.05.2012 17:01 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Lietoju ļoti, ļoti reti, vidēji reizi 2 mēnešos.

Nelietoju, jo man vienkārši neprasās un garšo tikai ļoti salds alkohols(salds šampis, liķieri, kokteiļi, vai arī jābūt jau krietni noreibušai, lai garšotu jebkas.

Lietoju - ballītēs un svētkos, retu reizi vīnu tā pat vien pie siera.
28.05.2012 17:01 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Es neesmu atteikusies no alkoholiskajiem dzerieniem 100%, bet sad tad medzu iedzert, tacu ne biezak ka 1 reizi pa 3 menesiem. Parasti dzeru kad apkart kada jauka kompanija. Iepriekseja pilseta, kura dzivoju bija viena laba draudzene, kura mani sauca pasedet uz krogu un "ieraut" parsimt gramus ik nedelu, tacu tagad, kad esmu patalak nav ar ko un parak negribas.:D Pedejo reizi sanaca iedzert sava dzimsanas diena. Parasti dzeru vinu, tacu no tas skabas, stipras garsas jau pec dazam glazem sak slikti palikt, toties nakamaja diena nav tas trakas pohu sajutas. Dievinu Malibu rumu, Bacardi un citus saldos likierus, tadus ka Sourz, Jagerbomb, Moka, bet no tiem man atkal ir baigas pohas, nelaba dusa nakamaja diena.:D Alus man nekad nav garsojis.
28.05.2012 17:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits