Ja mati tikko izmazgāti, tad nēsāju vaļējus, ja nav pirmā svaiguma, tad sasienu astē. Citu variantu man nav, nekadas frizūras neveidoju, slinkums un nav fantāzijas:D
Vienkārši mazgātus - izlaistus, lokotus, taisnotus. ar bizīti sānā. Izejot no mājas mēģinu izvairīties no saņemtiem matiem, jo man ir samērā neglīts zods un saņemti mati to izceļ.
Vaļā taisni,
vaļā lokoti,
astē taisni,
astē lokoti,
astē uz sāniem,
augsts čupčiks,
bize uz sāniem,
vaļā ar atspraustu vienu sānu,
vaļā ar uz aizmuguri saņemtiem galvas augšpuses matiem,
vaļā ar sānos sapītu franču bizīti.
un tā tālāk :)
Vienmēr ar taisniem izlaistiem matiem vai matiem zirgastē. Pēdējā laikā uznāk vēlme salokot, tikai man nav attiecīgie piederumi, jo to nedaru un cik atceros senāk - lokas neturējās :D Bet nu ir doma iegādāties lokšķēres un paeksperimentēt.
Vienmēr izlaistus un taisnus. Lokoti nepatīk. Savākt nekā nevēlos dēļ saviem kāmīšvaigiem. :D Man tādi vienmēr ir bijuši, bet bērnībā laikam piemīlīgi, šobrīd kaitina tādēļ kā 9 gadu vecumā pamēģināju izlaistus matus, tā turpinu staigāt tikai ar izlaistiem, jo savādāk šķiet, ka sejas forma neforši izskatās ar matiem astē.
Lielākoties ar augsto "asti" vai čupčiku. Kādas divas reizes nedēļā ar izlaistiem matiem, bet vienmēr sānā pinu bizīti, jo citādāk nevaru savākt ataugušās čolkas paliekas.
Vasarās visbiežāk vai un augstajā astē,vai dažādos haotisko mezglu variantos un copēs.Citreiz vēl bizē.Vasarās ikdienā vaļējiem staigāju reti,jo man ir gari mati,grūti savākt un šķiet,ka karstumā tie sataukojas vēl 2x ātrāk kā parasti un izskatās briesmīgi jau pēc dažām stundām.Ja kaut ko daru,tad arī traucē,ka vaļēji mati visu laiku sejā krīt.