Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Skumji

 
Reitings 5
Reģ: 27.05.2012
Sovakar palika loti skumji... Izdomaju padalities. Man ir 17,agrak bija daudz draugu,saku balleties diezgan agri,ap 13 gadiem. Iedzeru,utt. Visi mani draugi bija no 16-19 gadus veci,jo es vienmer prata esmu bijusi vecaka,neka esmu.To vienmer visi ir teikusi,tapec ar jaunakiem (mana vecuma) cilvekiem man vienkarsi nebija pa celam.. Kad man palika 16 es peksni sapratu,ka man nav neviena drauga. Es vairs negaju ara,necelu telefonu,nerunaju vairs ne ar vienu. Gimene saka jautat,kas man ir.. Es nezinaju ko atbildet,bet es vienmer teicu,ka viss - pietiek. Pietiek balleties,tie ''draugi'' kas man bija nebija nemaz pelnijusi tadu nosaukumu,un to es sapratu tikai pec 3 gadiem. Tad es vel satikos varbut 1x menesi ar kadu,tas jau man bija daudz,jo negribeju neko. Tagad,es dzivoju cita pilseta,otra LV gala. Es neatceros pedejo reizi,kad es butu bijusi ara...Varbut pirms menesa,aizgaju lidz veikalam kas ir 5min gajiena. Sobrid sezu ar logu vala,klausos ka citiem iet jautri,visi atpusas,muzika skan,smiekli,utt. Pilnigi asaras acis,jo man nav nekadas socialas dzives. Ari skola es neeju,pabeidzu 9o,kad man tikko palika 15 (ari skola saku iet agri) Gribu atrast kadu vasaras darbu,vismaz meginasu. Man ir lieli kompleksi,esmu apaliga,ara ir tik karsts,man prieks tada laika vienkarsi nav ko vilkt. Pirms daziem menesiem,es stridejos ar gimeni,jo visi ir tadi kompanijas cilveki,viniem ir draugi,utt. Es saku blaut uz brali par to ka vins iet tuseties parak biezi,aizliedzu visai gimenei dzert jo uzskatiju ka tas ir drausmigi. Neatlavu mammai vina glazi vakara iedzert. Esmu loti ticiga,vienmer man apkart ir bijusas ''vieglas uzvedibas meitenes'' un man tas ir nepienemami. Lai ari ballejos agri,varetu padomat,ka esmu tada pati. Esmu nevainiga un lepojos par to.. Sobrid visas manas bijusas draudzenes un pazinas ir vai nu stavokli vai ar berniem jau. Es biju loti ''pareiza'' kaut gan man bija tikai 16,kad man it ka vajadzetu tikai sakt izbaudit savus tina gadus,bet es domaju otradi. Tagad... ir vasara un es kadreiz dzivoju pie juras,visu dienu ar draugiem tur pavadiju,dzivoju privatmaja..Tagad dzivokli,pilsetas centra,pilseta kur es nezinu nevienu. Es gribu iegut jaunus draugus,izklaideties...Bet es nevaru parkapt tam slieksnim.. Kada izskatas mana diena? Piecelos apm. 2 diena (jo esmu augsa visu nakti,man ir milzigas miega problemas,par cik energiju nav kur likt sezot majas) tad paedu,sezu visu dienu pie datora,skatos t.v dejoju istaba (kadreiz gaju makslas skola,deju grupa,kori..visu pametu) bet dejot man patik. Tad ieeju dusa un atkal sezu pie datora,visu nakti... ap 6iem,7iem no rita eju gulet. Es pati nespeju noticet,cik nozelojama mana dzive sobrid ir,pilnigi asaras saka birt... :/ Nu ja,tads laikam ir mans stasts. Es zinu,ka neesmu vieniga,kurai nav draugi un ir lidziga dzive. Bet ja,ja kada izlasija so garo murgu,paldies. Arlabunakti.
27.05.2012 01:30 |
 
Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Ļoti skumji. Man arī nav draudzeņu, ir tikai paziņas,man nav draudzene, ar kuru runāt par visu,ar kuru darīt kopējas lietas utt. Arī es daudz laika pavadu vienatnē nedarot neko :(
Turies.
27.05.2012 01:44 |
 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Es izlasiju! :)
Neskumsti! Tu noteikti atradisi jaunas pazinas..Galvenais,ka apzinies,ka sadi turpmak pavadit savu ikdienu vairs nevelies :) Un nevajag uz gimeni izgazt savu neapmierinatibu! nu to jau ari Tu pati saproti :) kadel nevari iet izklaideties ar brala draugiem?! Ja Tev patik dejot,tad varbut vari pieteikties kada deju grupa.. ! Noteikti viss noakrtosies..un tadad sakas vasarsa,nav ko sedet dzivokli pie datora!!!
27.05.2012 01:45 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja tev nepatik tas ka ir tagad, tad dari ko lietas laba, lai ta nebutu!
27.05.2012 02:26 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Nu, klau. :) Skumji, ka ir tā, kā ir, bet tas viss ir maināms. Tikai tev pašai jāgrib.
Sāc ar to, ka sāc nodarboties ar sportu. Un nevis istabā, bet ej ārā. :) Tev ir vajadzīgs mērķis, uzstādu konkrētus apkārtmērus vai kg par motivāciju. Tici man, fiziskās aktivitātes dara tādas brīnumus ne tikai vizuāli, bet arī dod tādu triecienu laimes hormonu, ka nu tikai... sports, sports, mērķis, var būt vēl kāds hobijs vai talanta izkopšana, ar laiku mēģini ieiet normālākā miega režīmā. Viss pārējais nāks kā pievienotā vērtība sevis mīlēšanai un cienīšanai. Un silti iesaku apsvērt turpināt mācības vidusskolā :)
Mazāk žēlo sevi, vairāk dari. :) Lai veicas
27.05.2012 02:44 |
 
Reitings 282
Reģ: 18.05.2012
mainīt var ļoti viegli :) izdomā, kas tev patīk un sagādā prieku, piesakies kādā darbā, piemēram, par pārdevēju drebju veikalā, ej uz kādiem kursiem, sporta zāli. jebkur var iegūt jaunus draugus, vai vismaz uzlabot savu nākotni. :)
27.05.2012 02:56 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Vajag atrast kaut ko, kas liks iet ārā no mājām. Piemēram, darbs būtu labs sākums. Ja sāksi regulāri iet ārā, nebūs arī laika sēdēt un sevi žēlot.
Nedomāju, ka tik ļoti vajag iecilēties uz cilvēkiem apkārt. Protams, draugi daudziem ir nepieciešami, taču to noteikti nebūs neejot ārā. Ja atradīsi darbu, arī tur noteikti iepazīsies ar cilvēkiem. Kā arī, noteikti tur kur tu dzīvo ir iespēja apmeklēt kaut kādas nodarbības. Vienalga vai tā ir dejošana, valodas vai principā, jebkas. Tu taču apzinies, ka neejot ārā no mājām nevari iepazīties ar cilvēkiem (ja vienīgi nepaveicas internetā kādu no savas pilsētas atrast).
Kādēļ tu neturpini iet skolā?
Padomā arī par to, vai tev ir kādi mērķi un vai tu pati sev nenodari pāri tos nepiepildot. Mērķi, sapņi, vienalga. Kaut vai nostājies pie spoguļa un pajautā pati sev vai tas, kā tu šobrīd dzīvo ir tas, kā tu gribi dzīvot visu atlikušo dzīvi.
Un tu tiešām ieciklējies pārāk daudz uz draugiem. Vajag savu ikdienu piepildīt ar kaut ko nozīmīgu, darbu, skolu, hobijiem, nodarbībām. Paralēli tam, piemēram, regulāri iet skriet ārpus mājām (īpaši, ja neesi apmierināta ar savu izskatu), jo vairāk būsi ārpus mājām, jo labāk, lai nav vēlmes atkal sēdēt bezdarbībā.
27.05.2012 07:06 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Dari to, kas tev patīk - dejo, dziedi, vienalga ko, vienkārši ej un dari. Mācies būt izturīga un domā par sevi, nevis citiem vai ko kāds par tevi varētu padomāt utt.. Kāpēc neej vidusskolā, kāpēc nemācies?
Tā sēžot un slīkstot savā depresijā Tu neko nepanāksi, paliksi vēl nožēlojamāka. Celies, dari un normāli draugi nāks ar laiku paši par sevi. Sēžot istabā arī nekādas iespējas dzīvei nepavērsies. Labi, ka pateici nē saviem "draugiem", bet vajadzēja just robežu, kad normālas dzīves sākšanas pāriet depresijā un sevis žēlošanā. Gan attapsies un izkāpsi no šitā sviesta. Nežēlošu Tevi, pati esi vainīga, ka sēdi pie loga un bimbā, celies un DARI! Tad arī viss mainīsies.
27.05.2012 07:23 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Tu nestrādā? Nemācies? Nedari neko, vispār neko???? :o
27.05.2012 08:17 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
godīgi sakot, man neiet viss stāsts kopā. Ja tas stāsts ir reāls, tad Tu esi ar divām sejām. Pati varēji iet tusēties un dzert (sākot no 13 gadiem), bet brālim un mammai neatļauj, jo esi ļoti ticīga?
15 gados pabeidzi pamatskolu un vidusskolā neiestājies, jo gribēji strādāt, bet tad izdomāji, ka neiesi vairs ārā? Un tā nestrādā, bet sēdi tikai istabā, reizi mēnesī izejot uz veikalu? Tiešām? Jūs laikam esat ļoti bagāti vai arī nesaprotu, kā vecāki var neko neteikt, šo visu atbalstot.

Ja stāsts ir reāls, tad atrodi vasaras darbu (uz vasaras sezonu var atrast kādā veikalā vai kafejnīcā), bet rudenī iestājies vidusskolā. Ar 9 klašu izglītību Tu neko šeit nevarēsi darīt. Brīnos, kā ne Tu, ne Tavi vecāki to nesaprot. Skolā arī atradīsi paziņas. Ja paveiksies, tad atradīsi arī labus draugus, bet uz to nevajag koncentrēties. Ja visu laiku domāsi par labu draugu atrašanu, tad visticamāk viņus tikai aizbaidīsi.
27.05.2012 08:42 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Pievienojos Jessica,
sāc ar to, ka apmeklēsi skolu! Nezinu daudz 16gadniekus, kas atrod darbu viegli. Mācīsies vidusskolā, tur būs pavisam cita gaisotne. Tā jau ir tava izvēle- neiet ārā no mājas mēnesi.
Ak un miega problēmas tev ir dēļ tā, ka tu celies 2 dienā. Kad es strādāju nakts maiņās, man ar tā bija. Sāksi agrāk celties, sāks agrāk nākt miegs. Tev ir pamatīgas problēmas ar disciplīnu.
Un tu saki, ka tev apkārt ir bijušas tikai vieglas uvedības meitenes, kuras tagad jau ir mā'miņas vai taisās par tādām kļūt. Bet atminos, ka tu arī teici, ka tie cilvēki bija 16-19 gadus veci jau tajā laikā, kad tev bija 13, tagad tev ir 16, tātad tie jaunieši ir 19-22 gadus veci un es neuzskatu, ka šis vecums būtu apams palikšanai stāvoklī. 13 gadi gan būtu gaužām aplami.
Tev ir tik daudz kompleksi, ka tu liec slikti justies apkārtējiem. Tas, ka tu esi apaļīga, nenozīmē, ka dzīve apstājas. Vajag tikai gribēt dzīvot un mainīt sevi ;)
27.05.2012 09:59 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
ej iestājies vidusskolā vai arodenē.citreiz pat apkopējām prasa vidējo izglītību. vidusskolu jau vismaz jāiet pabeigt. ej tagad mācies,lai nesabojātu savu dzīvi pavisam, ja velēsies strādat par trauku mazgātāju,vai arī sētnieci, kasieri.
ja esi kļuvusi par mājāssēdētēju,tad tu nevari liegt citiem baudīt dzīvi, izklaidēties. oki,ja mamma iedzer katru dienu tas ir par traku,taču viņa ir pieaudzis cilvēks .
tev neapnīk mājās sēdēt?galvenais ir sākt,ko darīt. iet strādāt, vai arī atsākt mācības.
27.05.2012 09:59 |
 
Reitings 64
Reģ: 04.03.2012
Tiešām iesaku iet mācīties..Pirmkārt,atradīsi jaunus draugus..Otrkārt,nezinu,vai tu dzīvē kaut ko sasniegsi,ja tev nebūs pat vidējās izglītības... :(
Vispār,ko domā tavi vecāki par to,ka tu nemācies????
27.05.2012 10:46 |
 
Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
Izlasīju.
Skumjš stāsts Tev.
Bet, dažu vietu likās, ka lasu par sevi.
Es arī agri sāku tusēt. Beidzu 9.klasi un visi ''draugi'' aizgāja katrs uz savu pusi. Es pārvācos un man vairs nebija tādu draugu ar ko parunāties un izkratīt sirsniņu.
Aizgāju mācīties uz citu skolu. Vidusskolā mana klase nebija diez ko draudzīga.
Iestājos deju kolektīvā.
Satiku puisi.
Iemīlējos... un kopā esmu joprojām.

Ko ar to gribēju teikt... Arī man bija mazliet nožēlojama dzīve, bet beigās viss mainījās un TIKAI uz labu.

Turies un , lai Tev veicas. :)
27.05.2012 10:54 |
 
Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
nu majas sezot tev neviens klat nenaks un neklus par tavu draugu, tas skaidrs...pasai jaapnemas un jasak kaut kas darit..zinu, ka tu juties,jo man ir tapat, esmu arzemes viena pati un ir gruti, bet galvenais nesakt sevi zelot, un sanemties un iet darit kaut ko...tad ari viss notiks :)
turies
27.05.2012 11:04 |
 
Reitings 19
Reģ: 26.01.2011
Oj atceros, ka man 13 gados likās, ka stilīgi ir tusēties ū.tē.tē. Arī man viss sāka iet uz leju, jo iepazinu degradētus cilvēkus. Bet es to apzinājos. Tāpēc es pametu tos cilvēkus. Viss uzlabojās. Iepazinu vienu kaimiņu, kurš dzīvo netālu no manis. Mums ir 3 gadu starpība. Bet mēs ļoti sadraudzējāmies. Beigu beigās es iepazinu arī viņa draugus un ar vienu no viņiem esmu kopā vairāk kā 2 gadus. Var teikt, ka liktenīgā kārtā viss tā ir izvērties. Draugi nav jāmeklē, viņi paši atnāks, bet ne jau tad, ja sēdēsi četrās sienās!

Nav ko gausties, ka viss ir slikti. Tikai TU PATI esi savas dzīves noteicēja un nedrīkst vainot citus pie tā (ne "draugus", ne ģimeni vai vēl kādu citu), jo tikai tu esi vainīga pie tā, kas ir noticis ar tevi. Un tikai tu pati vari visu to mainīt. Neviens tev nenesīs visu kā uz paplātes!

Zinu arī apaļīgas meitenes, kurām tas nav nekāds šķērslis. Ir pat ļoti simpātiskas apaļīgas draudzenes. Ja tev nepatīk tavs izskats, tad sāc rīkoties! 70% darba ir virtuvē. Kaut vai aizej pie dietaloga, lai tev sastāda nedēļas ēdienkarti. Mana draudzene šādi diezgan nokritās svarā. Galvenais jādzer daudz ūdeni. Pārējie 30% ir fiziskās aktivitātes.

Nedomā, ka ikdienu vari mainīt rīt. Sāc ar šodienu! Kaut vai nedaudz uzpucējies. Izej ārā. Kaut vai viena. Es pati vasarās viena aizbraucu ar velosipēdu uz dambi un tur pasēžu un padomāju par dzīvi. Es pat uz kino bieži eju viena. Un man tas neliekas slikti.
27.05.2012 12:28 |
 
Reitings 5
Reģ: 27.05.2012
Paldies,sodien jau jutos labak! :)
27.05.2012 13:32 |
 
Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Meitenes, kāds vēl darbs. CIlvēki ar augstāko izglītību sēž bez darba, kur nu vēl 17 gadīgs skuķis ar 9klašu izglītību bez darba pieredzes un mērķiem.
27.05.2012 16:27 |
 
Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Katrina, es domaju, ka tev jamegina sava dzive kautkas pamainit, kaut vai izej ara, cilvekos, iesaisties kadas nodarbibas. Es jutu, ka tev varbut ir ne isti depresija, bet apatija, jo ari man bija lidzigas izjutas-nekur negaju, nebija nekadas intereses, viss bija vienaldzigs, utt. Bet tad iestajos vieteja koledza, reizem aizgaju izdejoties uz kadu klubu, saku iet ara pastaigas, kuras, starpcitu, palidz uzturet sevi forma, iespeju robezas ari celoju. Man skiet, ka tu visu uztver parak drumi, tacu no sedesanas maja nekas labaks nebus. Sac no sodienas, ja gribi ko mainit, pat ja tie ir sikumi! Padoma par to! Es tev tomer iesaku pabeigt vidusskolu, jo velaka vecuma, tas bus grutak. Varbut esi apsverusi domu macities arpus Latvijas, ja velies jaunu pieredzi? Ari es savos pamatskolas laikos biju tada "pareiza" meitene-nekur negaju, ar nepatiku noskatijos uz vienaudziem, kuri izklaidejas. Es biju diezgan noslegta, klusa. Tacu tagad, savos 20 gados jutos ka nedaudz "crazy", jo tinu vecuma neiztrakojos. Es nesaku, ka vajag aizrauties ar dzersanu, balleties nonstopa, tacu sedet pie datora, tv cauram dienam ka tantukam ari nav isti labi.
27.05.2012 19:25 |
 
Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Ja stāsts vispār ir reāls ( izklausās izdomājums) tev steidzami vajag psihiatra vai vismaz psihologa konsultāciju.
27.05.2012 19:35 |
 
10 gadi
Reitings 1032
Reģ: 06.04.2011
nekas tev dzīvē nemainīsies, ja nesāksi pati kaut ko mainīt. pietiek sēdēt četrās sienās, bet ej un kaut ko dari! neapvainojies, bet tava dzīve tiešām IR nožēlojama, ja tu 17 gados sēdi mājās kā veca pensionāre. PIRMKĀRT, EJ MĀCĪTIES! Esi pietiekami pieaugusi, lai savos 17 gados apzinātos, cik mūsdienās svarīga ir izglītība, un nedomā visu tik negatīvi, domā pozitīvi, tad arī apkārt viss būs labāk. Skolā gan jau iepazīsies ar daudziem, atradīsi draugus. Galvenais vajag iet un darīt nevis tikai čīkstēt.
27.05.2012 19:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!