Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu idejas

 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Sveikas!!!

Man tā vienkārši runājot ir gaļas gabals, no kura gribas uztaisīt ko jaunu un ļoti gardu, vienalga - vārītu, ceptu, cepeškrāsnī gatavotu, bet kaut ko savādāku nekā vnk karbonādi... :)

Lūdzu dāmas! :)
26.05.2012 11:28 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
kāda gaļa?
26.05.2012 11:29 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Ja liellops, tad pildītie tītenīšu. Nom nom nom :)
26.05.2012 11:33 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
cūkas karbonāde

idejām lūdzu, ja var tad līdzi receptīti :)
26.05.2012 11:41 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
cūku nevarēšu ieteikt, neēdu... :(
26.05.2012 11:42 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Varbūt to pašu recepti var gatavot no cūkas...?
26.05.2012 11:44 |
 
Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
samarine un pec tam uz grilla!!! :) Viegli un garsigi!!! Marinades ir miljons! mums iepatikas kefira marinade..galina bija tada baigi suliga!! Vienigi marinejas gan uz nakti!
26.05.2012 11:45 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Paldies Valērij par padomu bet man vajag kaut ko garšīgu gatavu līdz plkst. 18:00 :/
26.05.2012 11:49 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Diemžēl manis minētos tītenīšus no cūkas ir grūti uztaisīt mīkstus.
Un ja ir plika karbonāde bez treknumiņa un kauliņa, tad vispār maz idejas, jo gaļa var palikt sausa dikti ātri. Ja nu vienīgi sutina. Gulašs neder?
26.05.2012 11:53 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Liellops ar kaulu

Sastāvdaļas:
1 liellopa kājas šķēles, katra apmēram 3 cm bieza, ar kaulu
milti
olīveļļas
burkāni, sagriezti resnās šķēlēs
maza selerijas sakne, sagriezta 8 daļās
puravs, sagriezts 2 cm lielos gabalos, tikai baltā daļa
selerijas kāts, sagriezts 1 cm lielos gabalos
ķiploka daivas, notīrītas, veselas
sīpols, sagriezts 4 daļās
timiāna zariņi
oregano zariņi
paliels salvijas zars
lauru lapas
glāze sarkanvīna
glāze dārzeņu buljona
jūras sāls
svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 130 grādus karstu.
Pannā, kuru vari ar vāku likt krāsnī, ielej eļļu un sakarsē. Tikmēr abus liellopa gabalus iemērc miltos, lai visas puses pārklājas. Liec sakarsētajā eļļā un apcep zeltainus no abām pusēm.
Kad abas puses skaisti zeltainas, pievieno visus dārzeņus un sakārto tā, lai dārzeņi ir pannas apakšā un gaļas gabali tiem pa virsu. Pielej vīnu un buljonu un ļauj, lai sāk burbuļot, un turpini vārīt 1 minūti.
Tad pieliec garšvielas. Uzliec vāku virsū un liec krāsnī uz apakšējās daļas un cep 1,5 stundas.
Kad gatavs, izņem no krāsns pannu, izņem no tās gabalus un noliec siltā vietā – piemēram, šķīvī, kuru pārklāj ar foliju.
Pannu ar dārzeņiem uzliec uz plīts, uz lielas uguns un ļauj tam burbuļot, līdz šķidrums samazinājies uz pusi.
Pasniedz ar kartupeļu putru, uz šķīvja uzliekot gaļas gabalu un to pārlejot ar dārzeņu sautējumu.


var jau mēģināt, lai gan nezinu kā sanāks, pat neatminu cūkas garšu..
26.05.2012 11:55 |
 
Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
gabalu sagriež aptuveni centimetra platās šķelēs, bet negriež līdz galam, pie apakšas atstāj aptuveni centimetru neiegrieztu, lai izveidojas tāda kā gaļas strēmeļu ķemmīte, un tajās spraugās liek šķēlīti tomātu un šķēlīti siera, protams garšvielas, kādas vēlas... ņomm!
26.05.2012 11:59 |
 
Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Pati neesmu liela cūkgaļas cienītāja, taču šis ir viens no veidiem kā manam vīrietim tā ļoti garšo un pat es varu ēst :D

Tātad gaļas gabalu ielieku katlā ar burkāniem,sīpoliem, ķiploku, zaļumiem un sautēju pāris stundas,kamēr gaļa ir mīksta. Buljons paliek zupai, gaļu savukārt sagriežu mazākos gabaliņos, apcepu uz pannas, var piegriezt un apcept arī kādu sīpolu. Kad gaļa kļūst jau zeltaini brūna, pievienoju pupiņas vai lēcas un "uz aci" saldo krējumu. Atstāju, lai pasautējas kādu laiku, un, kad krējums sāk kļūt jau biezāks - uguni nost un uz šķīvja virsū! :) Ļoooti sātīgi un gardi. ;)
26.05.2012 12:22 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
mmm...viss skan ļoti gardi!!!

DIO, tava recepte liekas tāda ko varētu kādam svinīgākam gadījumam, liekas interesanta

šēka, bet vai siers nesadegs kamēr tā gaļa cepsies?

mjau, tam krējumam miltus nevajag, tāpat sabiezēs?

:)
26.05.2012 13:26 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
mjau, tu parasti pievieno tās bundžiņas konservētās pupiņas??
26.05.2012 13:27 |
 
Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Miltus nevajag pavisam noteikti, viņš kad pavārās, tad sabiezē. Un jā,lāpot slinkumu pārsvarā izmantoju konservētās pupiņas. :D
26.05.2012 14:13 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
mjau, paldies...sanāca ļoti garšīgi + cepeškrāsnī ceptas kartupeļu daiviņas !!
26.05.2012 19:28 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Infinity

varbūt izklausās sarežģīti, bet nav un notekti ne īpašiem svētkiem, savādāk sāku domāt, ka svētki man ir katru dienu :D Sastāvdaļas nav sarežģītas un noteikti veselīgas :)
26.05.2012 20:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!