Liellops ar kaulu
Sastāvdaļas:
1 liellopa kājas šķēles, katra apmēram 3 cm bieza, ar kaulu
milti
olīveļļas
burkāni, sagriezti resnās šķēlēs
maza selerijas sakne, sagriezta 8 daļās
puravs, sagriezts 2 cm lielos gabalos, tikai baltā daļa
selerijas kāts, sagriezts 1 cm lielos gabalos
ķiploka daivas, notīrītas, veselas
sīpols, sagriezts 4 daļās
timiāna zariņi
oregano zariņi
paliels salvijas zars
lauru lapas
glāze sarkanvīna
glāze dārzeņu buljona
jūras sāls
svaigi malti pipari
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 130 grādus karstu.
Pannā, kuru vari ar vāku likt krāsnī, ielej eļļu un sakarsē. Tikmēr abus liellopa gabalus iemērc miltos, lai visas puses pārklājas. Liec sakarsētajā eļļā un apcep zeltainus no abām pusēm.
Kad abas puses skaisti zeltainas, pievieno visus dārzeņus un sakārto tā, lai dārzeņi ir pannas apakšā un gaļas gabali tiem pa virsu. Pielej vīnu un buljonu un ļauj, lai sāk burbuļot, un turpini vārīt 1 minūti.
Tad pieliec garšvielas. Uzliec vāku virsū un liec krāsnī uz apakšējās daļas un cep 1,5 stundas.
Kad gatavs, izņem no krāsns pannu, izņem no tās gabalus un noliec siltā vietā – piemēram, šķīvī, kuru pārklāj ar foliju.
Pannu ar dārzeņiem uzliec uz plīts, uz lielas uguns un ļauj tam burbuļot, līdz šķidrums samazinājies uz pusi.
Pasniedz ar kartupeļu putru, uz šķīvja uzliekot gaļas gabalu un to pārlejot ar dārzeņu sautējumu.
var jau mēģināt, lai gan nezinu kā sanāks, pat neatminu cūkas garšu..