Vai juus esiet taupiigas?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees jau esam seit runaajusas par so teemu!Es soreiz nerunaju par skopumu,bet tiesam taupiibu...vai variet kaadreiz atteikties no kaut kaa,lai sakraatu kaut kam lielaakam ,ko tiesaam sirds kaaro!:)
Es noteikti esmu bijusi taupiiga vienmer,cik sevi atceros...nekad neesmu pirkusi kaut ko ,kas vienkarsi iekriit aciis , nekad neesmu pirkusi tikai taapeec,ka leets!Vienmeer esmu bijusi no taam ,kurai patiik loti vienkarss dziivokla iekaartojums !Es tagad aizdomaajos ,cik daudz naudas iziet visaadiem siikumiem...!Runaju ar savu radinieci ,kura dziivo tagad Hawaii-vina suudzeejaas ,ka Hawaii ir saliidzinosi daargs dziives veids-piekriitu ,eediens ir daudz dargaaks,bet atkal....vina saka-esot saakusi eest auglus no koka....:DEs nobriiniijos-kaapeec tad nee,kaapeec vajadzeetu izdot par mango augli naudu veikalaa,ja var salasiit daarzaa...aiz maajas...!It kaa siikums ,bet taa sakraajas un beigaas- nav naudas!Biezi padomaju ,cik daudz cilveeki izdod nevajadziigi taadaam lietaam ,kaa kartinas(musu pusee maksaa 3$),visaadi siikumini,kas peec kada laika vairs nav vajadziigi taapat...!
Es savaa laikaa no mammas daarza esmu paneemusi peedejo zalumu,lai nebuutu jaapeerk veikalaa...!Kaa ir ar jums?
24.05.2012 18:27 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Esmu askētiska, kas ļoti daudziem asociējas ar skopumu vai taupīgumu, bet man sev neko daudz nevajag!Īpaši jau ēdiena ziņā. Man ir paziņas, kuras tiešām nesaprot to, kāpēc es izvēlos dzīvot tādos apstākļos, kā es dzīvoju, kāpēc ļoti maz sevi lutinu, kāpēc man no karstajiem dzērieniem garšo tikai vārīts ūdens, bet vakariņās man pietiek ar diviem biezpiena sieriņiem vai arī kāda saldā, kāpēc es labāk garus attālumus pārvietošos kājām, ne samaksāšu taksim vai sabiedriskā transporta vadītājam u.c. dīvainības, kuras man tādas nemaz nešķiet. Pret citiem gan taupīga neprotu būt, ja kādam dāvinu, tad tur cenai nav nozīmes, arī tad, ja kāds draugs ciemos atbrauks no ārzemēm, es atpakaļceļā sabāzīšu viņa mašīnu pilnu ar dāvanām. Īstenībā man tiešām prieks, ka tas, ko es pērku, ēdu, izvēlos nav atkarīgs no maniem ienākumiem.
26.05.2012 18:49 |

Reitings 16208
Liiva-man ir loti daudz no tevis sajaa zinaa...Es arii citiem varu atdot pasu labaako no sava skapja...jo luuk tam cilveekam "vairaak gribaas"!Es arii vareetu teikt ,ka noteikti neesmu skopa-diivaini laikam skan-esmu skopa pret sevi...!:D
26.05.2012 18:56 |

Reitings 3168
Emmanuelle, varbūt vienkārši Tu esi nonākusi līdz tam posmam, kad emocijas ir svarīgākas par lietām? Tāpēc ir vēlme citiem dot to labāko, jo Tev tā ir lieta, laba lieta, bet otram acīs pateicība ar prieku mijās par šo dāvanu. Man kaut kā šķiet, ka ar laiku dzīvē mēs visi līdz tam nonākam...līdz baudai dot.
26.05.2012 18:59 |

Reitings 16208
Liiva-esmu sapratusi, ka emocijas ir laikam kaut kas taads,ko nekas nevar aizstaat!
Liidz tam bija jaanoiet liels cels-daudz jaapardziivo ,lai saprastu-beidzot!!:)
26.05.2012 19:05 |

Reitings 3168
Jo grūtāks un garāks ceļš mums jāiet, jo stiprāki esam. Dzīve katram iedod tik, cik viņš spēj izturēt. Jo vairāk mēs attīstam sevī, jo grūtāks šis ceļš ir nākošajā dzīvē, jo lielāki pārbaudījumi mūs gaida. Tu esi tālu tikusi un nesalūzusi:) Bet es varu arī kļūdīties savos spriedelējumos par dzīvi, jo pārāk maz par to vēl zinu.
26.05.2012 19:12 |

Reitings 31
Reģ: 03.06.2009
Patik ta sajūta,kad par savu naudu ko esmu nopelnijusi,varu pec tam ari atpusties un just,ka ir verts iet un nopelnit naudu:)
ja kaut kas no drebem dikti iepatikas,tad gan apdomajos,ja pec paris dienam atceros,tad nopērku,bet ja ātri piemirstu,tad dzinu ka tāpat to lietu noperkot mazliet palietošu un nolikšu kādā stūrī...
vēdera prieki ar mēru,jo ne tikai iztērēju naudu,bet aiziet labumā:D
26.05.2012 19:59 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
parasti esmu līdz riebumam taupīga, bet, kad uznāk vājums, tad gals klāt, varu visu iekrāto notērēt visam, ko tajā brīdī kārojas.
26.05.2012 20:01 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
taupiga tada zina, ka racionali edienu perku, visu izlietoju vm, nekad neko ara tapat nemetu. izskerdiga tada zina, ka atlaujos sev ,piem, nopirkt dargas kurpes, jo vnk man vinas loti patik, kaut ari reali varetu atlauties iegadaties divreiz letakas! bet tas protams saprata robezas, jo sie pirkumim nav biezi. ka ari kosmetiku neperku bezjega-ir laba skropstu tusa. man pietiek ar to vienu! smukaka jau no ta, ka majas plauktina vel 5 stav nepaliksu!
27.05.2012 02:30 |

Reitings 294
Reģ: 06.05.2012
ja man ir nauda, tad dzīvoju sevi un citus lutinot. Apmeklēju restorānus, pērku izsmalcinātus našķus un vīnus. Eju izklaidēties, baudu dzīvi.
Neuzskatu, ka taupība ir kāda īpaši laba īpašība, tā bremzē. Pievienojos tiem, kas domā, nevis kā ietaupīt, bet gan, kā vairāk nopelnīt :)
27.05.2012 12:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits