Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ginekologs ārzemēs

 
Reitings 60
Reģ: 27.06.2009
Sveikas,

cerēju, ka kāda varēs padalīties savā pieredzē, kā jutās ejot pie ginekologa ārzemēs. Šobrīd esmu Dānijā, varbūt kādai ir tieši pieredze no šejienes. Radusies ir diezgan steidzama vajadzība turp doties, bet jūtos diezgan satraukta.

Esmu Dānijā nepilnu gadu, tapēc pirmais jautājums, kā vispār ir par tik sarežģītām lietām komunicēt angļu valodā ne angliski runājošā valstī, jo dāņu valodu vēl nepārzinu.

Vēl neesmu bijusi pie ģimenes ārsta, lai pierakstītos, tāpēc varbūt ir arī zināms kaut kas par izmaksām?

Paldies jau iepriekš par palīdzību. ;)
19.05.2012 01:53 |
 
Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Nu es varu tikai par Zviedriju padalīties, man vajadzēja savam hormonālajam plāksterim dabūt vietējo recepti, tāpēc pieteicu vizīti. Dikti stresoju, jo vispār man ir ļoti bail no izmeklēšanām, tāpēc zobi klabēja. Bet ārste izrādījās baigi laipna, runājām angliski, jautāja man virkni jautājumu, ko jāzin izrakstot recepti, piedāvāja pārbaudīties AR anestēziju (pie mums LV to nesagaidīt vēl gadus 10laikam). Laipni atteicos no pārbaudes, paņēmu recepti un devos prom.
Bet ļoti tiešām atviegloja tas, cik laipna un pretimnākoša attieksme, un tas, ka bez jautājumiem, uzreiz piedāvā, ka pārbaudi var veikt ar anestēziju, pārbaudi noteikti veikšu tikai te ārzemēs :)

Tāpēc domāju sistēmu Dānijā būs līdzīga, augsti attīstītās valstīs katra indivīda labklājība un sociālā palīdzība ir ļoti augsti attīstīta un neviens uz tevi nedz greizi skatīsies, nedz lamāsies, ka sen nebiji vai vēl trakāk kā LV padomās, ka psihiski nevesela, ka grib pārbaudi ar anestēziju... :)
19.05.2012 02:04 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
lokaalo anesteeziju piedaavaa? wow.... cik neesmu bijusi uz paarbaudeem, nekad nekas nav saapeejis. nepatiikami - jaa, bet lai deelj taa taisiitu anesteeziju, nez... ja nu vieniigi pasham ginekologam ir brutaalas metodes paarbaudei.
19.05.2012 03:30 |
 
Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
krista, nu es esmu īpašs gadījums, man viss, kas parasti citiem skaitās "nepatīkami" ir sāpīgi vai ļoti sāpīgi. Man pat šķiet, ka kobru varētu norīt bez jebkādām zālēm, bet tikai ne ginekologu, proktologu apmeklējumus, kur tiek pielietotas "invazīvas" pārbaudes metodes... Laika gaitā izveidojās ļoti augsts jūtīguma un sāpju slieksnis, turklāt, runājot par ginekologu, es nevaru atslābināties, man muskuļi instinktīvi saraujas un pārbaude neizdodas, tieši šī iemesla dēļ es vēl nekad netiku pārbaudīta ar klasisko metodi. Izlīdzos ar abdominālajiem USG, tāpēc man tā ir Dieva dāvana, ka šeit ārzemēs piedāvā anestēziju, sadūšošos un aiziešu... :)
19.05.2012 18:41 |
 
Reitings 819
Reģ: 29.01.2009
Dānijā visi ārsti runā angliski. Ar to problēmām nevajadzētu būt. Ja zini, ko vēlies ārstam jautāt pirms tam vnk patulko tos specifiskos vārdus, lai nav problēmu izteikties, bet ārsti šajā jautājumā ir patiešām saprotoši. Uztraukumam nav pamata :) Bet tu esi pārliecināta, ka tavā gadījumā vajadzīgs ginekologs? Jo Dk daudzus ar to saistītus jautājumus nokārto arī tur pat pie ģimenes ārsta :) Sākumā viss būs ģimenes ārstam jāizstāsta un viņš/a pēc tam izlems vai tev maz vajag to nosūtījumu. Viņi uz vietas veic gan vienkāršas pārbaudes, gan analīzes, gan ok izraksta utt.
19.05.2012 19:19 |
 
10 gadi
Reitings 115
Reģ: 25.11.2010
jā, ir tā kā Summertime saka, arī esmu Dānijā.
Es nesen tieši gāju pie ģimenes ārsta ar ginekoloģiskās sūdzībām un man uz vietas visas analīzes noņēma :)
domāju, ja ir kas nopietns, gan jau sūtīs kaut kur tālāk, bet bieži klinīkās uz vietas visādi citi ārsti, manā tur bija sirds ārsti, ķirurgi, kas tur vēl ne.
un par valodu tiešām nesatracies, dažas omammas te zin labāk angļu valodu par mani un nav man nemaz viņa tik sūdīga :D
19.05.2012 19:44 |
 
Reitings 60
Reģ: 27.06.2009
Nu parasti esmu diezgan paranoitiska un jau esmu salasījusies visas šausmas, ko google piedāvā, tāpēc man uzreiz liekas, ka jau mirstamā kaite klāt. :D Lai gan iemeslam varbūt ir visvienkāršākais izskaidrojums.
Bet tāpat došos vispirms pie ģimenes ārsta, tad redzēs, kas tālāk notiks.
To, ka viņiem te angļu valoda labi pazīstama esmu pamanījusi. :)

Garās brīvdienas mani vai beidz nost, tāpēc prieks, ka vismaz kaut kāds mierinājums šeit. :)
19.05.2012 20:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits