Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ārvalstīs dzīvojošām/ tām, kas plāno strādāt ārvalstīs - anketa BD no 4 jautājumiem

 
Reitings 1
Reģ: 18.05.2012
Meitenes, kas strādā vai plāno strādāt ārvastīs. Sakarā ar to, kas Latvijas veselības aprūpes sistēmā ir plānotas reformas, lūdzu Jūs aizpildīt anketu, kurā ir tikai 4 jautājumi
http://www.surveymonkey.com/s/R57K8TP
Milzīgs paldies Jums visām par atsaucību un lai visām veicas ar BD!
Un, protams, lai visām veselība un izturība :)
18.05.2012 17:48 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Anna, tava anketa ir sastādīta pēc būtības nepareizi.

Tu neesi ņēmusi vērā faktu, ka ir liela daļa cilvēku, un pat tādu, kas ārzemēm i tuvu nav bijuši, kas JAU ŠOBRĪD lielākoties izvēlas MAKSAS medicīnas pakalpojumus.

Pēdējā gada laikā es esmu daļēji izmantojusi "bezmaksas" medicīnu, jo man piedzima bērniņš (un arī tas viss bija bez maksas tikai daļēji, jo ginekoloģi apmeklēju 90% gadījumu viņas maksas praksē, lai man var veltīt vairāk laika). Ar visu "bezmaksas" medicīnu, man tas prieks izmaksāja daudzos simtos latu (ginekologs, daļa analīžu + līgums ar vecmāti un normāla palāta).

Bet citādi es, maksājot nodokļus Latvijā, visbiežāk izmantoju medicīnas pakalpojumus par maksu, jo ja vajag, tad vajag tūlīt un tagad, nevis nākammēnes, un tāpēc, ka ne visi labie ārsti sadarbojas ar Veselības Norēķinu Centru (vai kā nu to iestādi sauc).

Runājot par valsts apmaksātiem medikamentiem, valsts apmaksā man 50% no lētajām zālēm, ko man vajag (kādi 3-4 lati gadā) un NEKO par zālēm, kas man gadā izmaksā tuvu pie 90 latiem. Pie ārstiem eju maksimums 1-2 reizes gadā, tā kā apmeklējuma izmaksas nav tik būtisks faktors.

Jā, es plānoju kaut kad pārcelties uz dzīvi ārzemēs. Jā, es arī tad plānoju izmantot zobārsta pakalpojumus Latvijā. Bet mani tās reformas neietekmēs nemaz, jo kā es vienmēr zobārstam esmu maksājusi, tā arī turpināšu to darīt.

Tāpēc uz tavu anketu nevarēju atbildēt. Piedod.
19.05.2012 10:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits