Profesionālā izglītība

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Šobrīd man ir tikai vidējā izglītība un esmu sapratusi, ka vēlos apgūt kādu profesiju arodskolā.
Kāda profesija, jūsuprāt, šobrīd būtu visnoderīgākā darba tirgū? Pagaidām apsveru divus variantus - vai nu lietvedība vai zobārsta asistents.
Varbūt kāda no jums ir apguvusi kādu profesiju un var dalīties pieredzē - cik viegli/grūti pēc tam bija atrast darbu konkrētajā profesijā?
15.05.2012 15:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Gurri++Es domaaju loti liidziigi!Profesiju noteikti vajag izveeleeties taadu,kas iet pie sirds.Nauda ir laba lieta,bet ja profesija neinteresees,buus gruuti pelniit naudu...!
15.05.2012 17:45 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Etikete,manuprat, ir vienigais cilv., kurs spej degradeties jebkura valst.
24.05.2012 18:21 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Par dāmu nezinu, bet večiem - metinātāji un ar ražošanu saistītas speciālitātes.
24.05.2012 18:24 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
Es mācos par ekonomisti, un apakšnozare man ir grāmatvede- un teikšu kā ir, ja Tu domā kaut ko tādu izvēlēties, padomā, vai TIEŠĀM TU TO VĒLIES.
Es arī ļoti gribēju kaut ko saistībā ar lietvedību/ grāmatvedību un šobrīd tā nožēloju, jo ne studiju programma , nekas man nesaista.
Bet es tak gribēju..
24.05.2012 18:43 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Ssn, kaut kam bišķīt jau ir jāinteresē, nevar tā uz dullo ņemt, tas ir slikti, tad labāk gadu vēl apdomājies nekā 4 gadus mācies to, kas nepatīk. Nebūs tev īpaši jaukas izjūtas. Ja gribi to zobārsta asistentu, tad padomā, vai šis darbs tev patiks. Tur ir liela saistība ar medicīnu un vēl lielāka specifika ir zobārstniecība.
Savādāk liekas, ka ieteikšu tev iet uz IT un tu uzreiz arī to apdomāsi, jo, redz, varbūt tev patīk kā rūc dators un klikšķināt klaviatūru, bet tas nav tas, ko māca IT, ja saprati ideju. Uzskatu, ka pirms stāšanās mazliet jāpārzin aroda specifika, lai nav pēc tam jāviebjas.
24.05.2012 18:53 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Vari meginat par gramatvedi, bet ne visiem si sfera padodas, daudzi atkrit jau 1.kursa. Ir jamil darboties ar skaitliem. Starpcitu, ja esi izmacijusies par gramatvedi, tad vari stradat ari par lietvedi, jo ari gramatvediba ir jamacas daudz kas no lietvedibas, dokumentu noformesanas. Neatsveramu pieredzi dod ari prakse, kura ir obligati noteikta, ja macies profesionalaja vidusskola. Es zinu daudzus, kuri pec profesionalas vidusskolas macas augstskola, ja ir tada velme. Manuprat, kads tehnikums, piemeram, Rigas Valsts Tehnikums ir gana pieklajiga iestade. Viens attals radinieks pabeidza RVT un tagad macas Banku augstskola.
02.06.2012 20:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits