Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzīvoklis vai māja?

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Ko jūs izvēlētos: dzīvokli Rīgā vai māju ārpus Rīgas (50 km). Darbs Rīgā. Kādai ir pieredze ar tām braukšanām katru dienu? Vai ir tā vērts? :)
15.05.2012 14:56 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Viss atkarīgs uz kuru pusi, cik daudz naudas iziet bendzīnam, ja dienā 100km jānobrauc, vai atmaksājas dzīvot 50km ārpus.
Varbūt beigās tas pats vien kas dzīvot Rīgā sanāk, tikai dzīvojot ārpuss tu tērē daudz vairāk laika.
15.05.2012 14:58 |

Reitings 537
Reģ: 29.01.2009
Es sev māju nevaru iedomāties ātrāk kā pēc 40 gadu vecuma. Tur tak tik daudz darāmā sanāk. Tīrīšana, uzturēšana, pagalms, utt. Pagaidām brīvo laiku gribas pavadīt savādāk.
15.05.2012 15:00 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Mājas variantā nav tikai braukāšanas jautājums.
Māja prasa laiku, lai tajā darbotos - tas nav kā izmazgāt dzīvklī grīdas.
Jāsaprot, vai būs līdzekļi braukāšanai un vai būs laiks darbiem mājā un tās apkārtnē.

Ja māja 50km attālumā no Rīgas nozīmē māju jaunceltā ciematā, es labāk izvēlos dzīvokli ar augstajiem griestiem centrā, Teikā vai Āgenskalnā.
15.05.2012 15:02 |

Reitings 2728
Izvērtētu, vai varu tikt uz darbu ar sabiedrisko (piem., vilcienu), lai nav jāiztērē 1/2 algas degvielā vai puse dzīves gaidot sastrēgumos. Bet atmetot visu šo, noteikti gribētu dzīvot mājā, kur būtu kāds trēķītis svaiga gaisa un plankumiņš zālāja! :)
15.05.2012 15:03 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Gribētu labāk mājā, bet, pirmkārt, parēķinātu izdevumu attiecību ar manu algu – cik es mēnesī iztērēšu degvielai un vai tas ir samērojams ar algu.
Mans ideālais variants būtu māja Rīgas pievārtē un dzīvoklis Rīgā, lai ir, kur palikt arī te.
15.05.2012 15:03 |

Reitings 1531
Kamēr jauna, es izvēlos dzīvokli. Piemēram, pēc ballītes Vecrīgā, ja ir dzīvoklis, lētāk nokļūt mājās, turklāt var dzert, ja ir māja ārpus Rīgas vai nu dikti dārga tā braukšana sanāks vai nevar dzert, jo jāstūrē vai jāmeklē naktsmājas.

Katrai dzīvesvietai ir savi + un - ;)
15.05.2012 15:05 |

Reitings 8407
Es izvēlētos dzīvokli Rīgā. Tagad jau man laika iztīrīt savu vienas istabas dzīvokli, kur tad vēl māju. Mans sapnis ir 3 istabu dzīvoklis kādā no jaunajiem projektiem. Tagad esmu sapratusi, ka māju negribu, vismaz vēl nē.
15.05.2012 15:09 |

10 gadi
Reitings 5631
dzīvoju apmēram 50km no Rīgas, katru darbadienu braukāju. nez esmu pieradusi. tagad cenšos vairāk izmantot sabiedrisko autobusus, vilcienus, lai kko ietaupītu! dzīvoju dzīvoklī, šad tad mājā. tagad domāju par mājas iegādi 50 km no Rīgas. meklēju variantus tuvāk sabiedriskajam un drauga darbam, lai mazāk jātērē degvielā. mājā jādomā arī par apkuri, pārsvarā tā ir malka, tā kā esmu siltummīlis tad jārēķinās arī ar padaudz naudiņām malkai. tad vēl arī jautājums kur to malku likt? zem klajas debess jau neatstāsi. un tā kurināšana ziemā atbrauc uz dzīvokli - silts, a māju jākurina un tikai pēc kāda laika paliek silti. bet vienalga esmu par māju.
15.05.2012 15:12 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
Man personīgi 50 km liekas pārāk tālu, ja strādātu Rīgā. Plus vēl pazūd iespējas spontānajām idejām - "aizšaut līdz Jūrmalai pastaigāt vai līdz centram iedzert kādu kokčiku", plus tikšanās ar radiem un draugiem būtu jāplāno savlaicīgi,jo diez vai draudzene gribētu "aizšaut" 50 km līdz manīm,lai paklačotos un iedzeru vīnu. Piedevām esmu arī izteikts dzīvokļa cilvēks (lasīt - slinkais cilvēks :D) un iedomājoties cik man laika paietu kārtojot māju, šķūrējot sniegu, grābjot lapas utt šermuļi skrien...Domāju,ka pēc gadiem 15 droši vien gribēsies māju, bet pagaidām noteikti nē,jo patīk būt mobilai un ir organiski vajadzīga pilsētas burzma ikdienā....Bet nu ir daudz piemēru,kad cilvēki braukā pat vairāk kā 50 km katru dienu un ir apmierināti. Katram savs...
15.05.2012 15:12 |

Reitings 4129
Esmu izvēlējusies māju 50 km attālumā no Rīgas un katru dienu braukāju. Ja ir auto, tad problēmu nav. Protams, jābūt samērīgai algai un benzīna cenai. :) Mājai ir daudz plusi-var rīkot bārbekjū vakarus ar daudz ciemiņiem un skaļu mūziku jebkurā laikā nesatraucoties par kaimiņiem, var sauļoties kaut plika pagalmā, :D apkuri var ieslēgt, kad sagribās utt. Mīnusi-jāpļauj mauriņš. :D Un kā jau šeit minēja, ja ballīte Rīgā, tad a) nevar iedzert b) jārunā naktsmājas c)jārunā, kas aizvedīs mājās. :) Kopumā jebkurā gadījumā mājai redzu vairāk plusus nekā dzīvoklim.
15.05.2012 15:15 |

Reitings 5395
cupcake - es dzīvoju mazāk kā 50km no Rīgas un līdz jūrai man ir 10 minūtes ar kājām :D Tā kā nau jau visas vietas viena čuhņa...
otrkārt, ar gadiem nāk tā sajūta par māju (protams, ne visiem), bet es nevaru visu vasaru iedomāties tupot sasmakušā Rīgā...
15.05.2012 15:17 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
aisse Z-O, Jūrmala bija minēts kā piemērs, nevis kā secinājums,ka viss kas ir 50 km no Rīgas ir čuhņa un tālu no jūras :D :D :D
15.05.2012 15:21 |

10 gadi
Reitings 5631
Mājai ir daudz plusi-var rīkot bārbekjū vakarus ar daudz ciemiņiem un skaļu mūziku jebkurā laikā nesatraucoties par kaimiņiem, var sauļoties kaut plika pagalmā

šitais man liekas tad ja kaimiņi nedzīvo rokas stiepiena attālumā. par mūziku vēl sarunātu, bet plikam sauļoties?! :D
15.05.2012 15:22 |

Reitings 4129
* aisse, nu Tu gan pateici, sanāk, ja man 50 km līdz Rīgai un 40 km līdz jūrai, es dzīvoju čuhņā. :D Paldies, tagad zināšu. :D
15.05.2012 15:23 |

Reitings 4129
* krāsa, ir gan dzīvžogi, gan savādāki žogi :) Protams kaimiņi šo to pa logiem var manīt, bet ne visas vietas pagalmā ir viņiem tik atklātas. :)
Un jā, tagad reti kurai (jaunajai) mājai ir malkas apkure, pārsvarā ir gāzes apkure, ieslēdz, kad vajag un nav jālauza galva par malku. :)
15.05.2012 15:25 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Pašlaik dzīvoju Siguldā,privātmāja, tātad arī 50km no Rīgas.
Ir arī dzīvoklis Rīgā, kur reizēm paliekam. Tā kā ir izvēles varianti..
Bet.. dzīvojam praktiski pa Siguldu..
Protams ir grūti piecelties, jo Rīgā var pagulēt ilgākun tā.
Bet visa visumā māja ir lielāka, vajag vairāk darba utt.
Bet tas jau nenozīmē, ka katru dienu grīdas jāberž vai kas tml.
Kas attiecas par izdevumiem ir tā,- mums sanāk ar auto tieši tas pats,kas ar sabiedrisko,ja braucam abi ar draugu,par malku- 150-170ls uz visu sezonu. bet tagad doma ir ieviest centrālo apkuri, tapēc tā summa samazinās.
Man piemēram patīk-izej ārā, iegulies krēslā, sauļojies un baudi grāmatu utt.
Ir daudz nodarbes,ko var darīt mājā. isriebīgāk ir ziemā, kad visapkārt tikai balts.. un ātri tumšs paliek, tas gan man nepatīk..
Protams ir grūti aprast ar platību utt.. bet ar laiku pie visa pierod :)
15.05.2012 15:26 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Šādā izvēlē ir jāizsver tik daudzas lietas pirms pieņem galīgo lēmumu.Es šobrīd izvēlētos dzīvokli.Gan braukāšanas dēļ,gan tāpēc,ka...padomājot,cik ļoti,ļoti,ļoti daudz laika jāpavada būtu,lai to māju un tās teritoriju uzturētu labā kārtībā.Nēēēe....nav man tas.Labāk dzīvoklis,kurā tik vien kā tīrīšanas problēma.Nav nekādu puķu dobju ravēšanas,sniega šķūrēšanas ziemā utt.Turklāt,ja man tagad būtu jāpārceļas uz māju,tad būtu skaidrs,ka draudzenes redzēšu ļoti reti.Man būtu jāapzinās,ka manas draudzenes nevarēs pie manis ierasties uz spontāni sadomātu pasācienu un es pie viņām arī ne,jo būs visu laiku jārēķinās ar transportu(nevienai no mum nav mašīnas).Tas tomēr nav tāpat kā no Teikas atbliezt ar troļuku līdz centram un pēc tam,ja nokavē pēdējo transportu,tad sliktākajā gadījumā ar kājām var iet uz mājām.
Vispār,jāskatās jau arī kāda ir tā māja.Ja tā ir tāda,kurai vajag vēl remontu(iekšā un ārpusē arī) un pamatīgu kārtošanu,tad vēl jārēķinās cik daudz naudas aizies tam.
Izsver visu kārtīgi un apdomā,kāda ir tava situācija un kā tev būs labāk,ērtāk un foršāk :)
15.05.2012 15:28 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Es izveletos darbu tajaa miestaa, kur tu taisies dzivot majaa.
A braukat ikdienaa ir pabriesmigi.

Ja vien tu neesi miljonare, kurai pofig par benzinu, vai ari kads tev visu sponsoree.
Ja ir kas uztur un lej benzinu, izveletos maaju.

Bet taa - rekini 100 km dienaa. Tas ir vismaz !!!!!! piechuks benzinaa ik dienas.
15.05.2012 15:33 |

Reitings 874
Māja, māja un vēlreiz viennozīmīgi māja, ja man tagad kāds liktu pārvākties atpakaļ uz dzīvokli, es nezinu, būtu "čau".

Un arī neuzskatu, ka esmu čuhņā - 40 min. ar mašīnu līdz rīgai, 2 min ar kājām līdz jūrai, ballītes rīgā, pasēdēšanas ar draudzenēm/draugiem, kino utt, nekas netiek īpaši atņemts, ja prot organizēt laiku.

OK, piekrītu par strādāšanu - ir dārzs, mauriņš, ziemā sniegs kurināšana, bet toties ir tas bonuss ko teica Abalone - sauļojies kaut pliks, taisi cik skaļas ballītes vēlies, plus man vēl ir pirts - nē, rīgas dzīvoklis mani nogalinātu :)
15.05.2012 15:35 |

Reitings 540
Reģ: 18.11.2011
Bērnībā dzīvoju 30km no Rīgas, bija mocības izbraukāt. 50km viennozīmīgi negribētu dzīvot un braukāt katru darba dienu. Šobrīd es dzīvoju Rīgas Centrā, gan drīzumā 6km no Rīgas/Juglas.
15.05.2012 19:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)