Sveikas!
Esmu novesta līdz izmisumam... Jau nedēļu meklēju darbinieci. Nekā!
Vai nu pēdējā brīdī pārdomā (kā tas notika šodien), vai vienkārši neatnāk!
Nu c'mooon, vai tad tiešām Latvijā (Rīgā) nav nevienas sievietes ar atbildības sajūtu, kura meklē darbu?
Īsāk sakot - Ja kāda ir daba meklējumos, dod ziņu.
Sīkāk var izlasīt šeit - http://www.zip.lv/show/?i=2135489
Kāda atšķirība ir tam, vai tiek prasīta krievu vai angļu valoda? Par to otro neviena komentāra, lai arī šaubos, ka tajā runājošu cilvēku ir vairāk nekā pirmajā. Meitene piedāvāja darbu, ne vēlējās zināt viedokli par krievu valodas lomu darbā. Varbūt mazāk jāsēž cosmo, bet vairāk glamour krievu lapā un jāsāk tā valoda mācīties, ne jāčīkst?
Līva - kāda starpība? :D neprasa, protams, te neviena viedokli, bet, ja cilvēkam ir vēlme to izteikt, tad lai tā dara. neuzskatu, ka tev tagad būtu jāmāca kāda, lai ietu un mācītos to valodu ;) turklāt, no manas puses nebija nekāda čīkstēšana, bet gan tikai un vienīgi neitrāls viedoklis, jo es nepīkstu, lai to valodu LV nekur nepieprasītu. valodas ir bagātība, bet vai tas ir tā normāli, ka bezmazvai tev uzspiež tieši to vienu zināt, jo uz eng īpaši neuzstāj , kā uz rus ;) ??
Jā, ja veikalā dienā ienāk 5 pircēji, no kuriem 2 ir krievi, 2 latvieši un viens tikai angļu valodā runājošs cilvēks, tad es arī sūdzētos tieši par krievu valodu kā prasību :D Kāpēc Tevi tā otra neuztrauc? Un neesi manījusi, ka uz LV dodas arī ļoti daudzi ārzemnieki, kuri runā krievu valodā? Tiem arī jāmācās kāda valoda tikai tāpēc, ka Tu tā vēlies?
Tas jau atkarīgs no konkrētā uzņēmuma darbības, un klientu loka ;)
Teiksim, Vecrīga. Protams, ka jāzin svešvalodas - vairāk tūristu. Tāpat arī Jūrmalā.
Es nesaprotu, ko jūs atkal varat meklēt kašķi? Meitene piedāvā darbu, ja gribi - piesakies, nē - ej garām! Un viņai kā darba devējam ir labāk zināms, kādu darbinieku viņa vēlas runāt!
Jūs biežāk čīkstat, ka darba nav, kad tas atnāk pie jums, tad atkal nav labi, un ak, šausmas, apkalpojošā sfērā jāzina krievu valoda, vājprāts, kā viņi ko tādu spēj atļauties! Mācieties valodas, pirmkārt, pašas būsiet ieguvējas, otrkārt, mazāk laika čikstēšanai atliks!
Līva - otra valoda netiek tik ļoti akcentēta, tieši tāpēc ;) nav problēmu, vecrīgā bieži gadījies, kad jāizpalīdz tūristiem, kas runā angļu valodā un nav problēmu, tas par labu nāk tikai man.
un starpcitu, es nerunāju par tūristiem un vispār par viņiem nesūdzos, kā par cilvēkiem, kas šeit dzīvo visu mūžu, bet ni un ni- nemācīsies to latviešu valodu, turpretī, mums - jaunajiem gurķiem ir jāiet pretī citiem :) uz kompromisu neviens neiziet, vai nu piekāpies, vai nē, un tas taču arī nav godīgi.. bet ko te diskutēt? kas ar to tiks panākts? asas diskusijas , kur katram cits viedoklis un atkal ies pa gaisu? ha :D
Midnight_rose, es vienkārši esmu nogurusi no tā, ka reakcija uz krievu valodas prasību vienmēr ir tik asa un sarunas raisoša, simtiem reižu jau cosmo līdzīgas prasības apspriestas... Neprasa darba devēji to, lai kāds perfekti to valodu zinātu, tāpēc tiešām var iemācīties. Man zināmi ļoti daudzi cilvēki, kuri krievu valodā dažu mēnešu laikā runāt iemācījušies, vismaz tik, cik darbam nepieciešams, tā kā neko sarežģītu tajā nesaskatu.
un es taču arī nebiju tā, kas briesmīgi iebilst pret valodu kā tādu, tā kā.. :D laikam netika uztverta tā mana doma, ko gribēju teikt, jo pret citām valodām kā tādām es noteikti neesmu =)
Krievu valoda jau tiešām ir tik nenormāli sarežģīta, ka to nevarētu iemācīties!
Un vispār - autore jūsu viedokļus nevaicāja. Viņai un citiem darba devējiem labāk zināms, kādus darbiniekus viņiem vajag!
Vajag darbu-piekrītiet!
Nevajag- tad netērējiet savu laiku un izejiet ārā, baudiet svētdienu!
Līva , bet tā jau vienmēr būs, ka kāds asi reaģēs ;) tas noteikti nemainīsies un nekad arī nebūs tā, ka visi viens otru sapratīs, kaut bišķiņ pretim paies. cilvēkiem ir grūti ieskaidrot to, ka viņi paši ir ieguvēji, ja zina, viņi labāk izvēlas nemācīties un turpināt pretoties, lai gan jēgas nekādas.
Prasības kandidātiem :
Pieredze darbā ar klientu apkalpošanu,
Augsta atbildības sajūta.
Vēlama pieredze darbā ar mēbelēm un interjeru, vai vismaz spēja ātri apgūt visu jauno un vēlme mācīties,
Labas krievu un angļu valodas zināšanas
Redz,ka atbildības sajūta jau nav vienīgā,kas tiek prasīta :-D Kā Tu te norādi :-D Vēl jau vajag pieredzi un valodu zināšanas, kas nav maz, es pat teiktu diezgan daudz, piemēram, man nav krievu valodas un pieredzes- tātad nekā.
Tur jau rakstīts, ka pieredze vēlama! Ja normāls un apķērīgs cilvēks, kurš nav muļķis un kā tur norādīts "spēj apgūt visu jauno" tad jau domāju, ka diskusijas autore aicinātu uz interviju arī tādu un varbūt paņemtu darbā.
Man savukārt šķiet, ka tos darbus apkalpojošajā sfērā pārsvarā meklē tie, kuri paralēli studē un viņiem nav laika strādāt visu dienu. Bet nu var jau būt, ka kļūdos. Lai nu kā, jānovēl pacietību, gan jau uzradīsies tas darbinieks. :)
Ar tadu darba grafiku uz vasaru neatradisiet pardeveju.Turklat prasibas un nežēlīgs darba grafiks nu alga 300 ir par mazu. Vismaz tada salona 450. Jo sevi ar japuce kam aiziet nauda. Atputas praktiski nav.Savejos neredzii, privatas dzives nav. Tapat darba jabut ap9,30 un prom tiek ar 30 minutes velak. Ja salona viena pardeveja, kas palaiz pusdienās? Uz vasaru meklejat vismaz divas pardevejas.Atverat macinu un katrai ar slidoso grafiku vismaz naksies maksat tada salona 250. Nevajag skopoties.