Nu lūk, bet varbūt tieši tas ir pareizi - ja ģimene vai uzņēmums nevar atļauties maksāt nodokli Rīgā vai Jūrmalā un būtu jāpārceļas vai darbību jāattīsta lauku apvidos vai mazpilsētās, tad varbūt zināmā mērā attīstītos lauku apvidi? Tas ir viedoklis no otras puses, ko apdomāt. Turklāt šo nodokli administrē pašvaldības, kas ir arī tiesīgas izlemt par atvieglojumiem.
Man grūti iedomāties uzņēmumus, kurus patiešām šis nodoklis bremzētu no savas uzņēmējdarbības attīstības. Ja normāls rentabls uzņēmums, tad iespējamās nodokļu summas nav tik briesmīgas uz kopējo budžetu. Protams, ja 3 vecmāmiņas gribēs Vecrīgas sirdī atvērt savu adīšanas klubiņu (vispirms jau telpu noma jāsamaksā), tad viņām šis nodoklis, ja būs jāmaksā, būs nesamaksājāms. Bet tāpēc biznesi ir jāveido samērīgi. Daži var atļauties Rīgas centrā, citi varēs atļauties tikai Baložos vai Ulbrokā. Vēl citi - Zilupes novadā.
Es vairāk esmu par to, ka NĪN jāpaaugstina. Iespējams, varētu runāt par nodokļa saglabāšanu esošajā līmenī privātpersonām, kurām telpas ir vienīgā ģimenes dzīvesvieta.