Jamet ārā viss...

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Šajā Cosmo numurā foršs rakstiņš, kā iztīrīt savu skapi. Un tur diezgan skarbs tas kalkulators. Ja drēbe vecaka par 2 gadi, kurpes par 3 gadiem, aksesuāri par kādiem 5 gadiem - tad var droši mest ārā.
Es tā padomaju - ja es šo ievērotu, tad man būtu jāizmet 99% lietu no skapja. Man laikam ieaudzināta no vecākiem tā padomju laika domāšana, ka ja der, tad jau var nēsāt. Ja ir kurpes, tad nav vairs otras jāpērk. Ja ir jaka, tad ar to vienu arī staigā, kamēr saplīst.
Tā nu manā garderobē ir pilnīgi vecas lietas no skolas laikiem (skolu pabeidzu pirms gadiem 10 :D ) utt. Es nekad neesmu vadījusies pēc mūsdienu žurnālu ieteikumiem - kā jauna sezona, tā jāiepērk jauna garderobe.

Diezgan skumji vispār... Jūtos tik ļoti pametusi sevi novārtā :( Gribas tiešām visu izmest ārā un iegādāties visu jaunu. Bet cik tam vajadzētu naudas? Vai kāda tā ir darījusi? :)
Un vispār cik veca jums ir garderobe?
10.05.2012 17:40 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Nu maiciņa līdz 10 Ls nedēlā jau arī daudz skaitās, vismaz man:D
11.05.2012 10:20 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Nu džinsi arī ap simtu maksā. Tapat žaketes, kostīmi...
Es pelnu vairākus simtus mēnesī, bet neko tādu atļauties nevaru :( Dzīvoklis, īre, komunālie, braukāšana, ēšāna, kaut kādas nepieciešamākās lietas...

Kāpēc nevari iedomāties?
11.05.2012 10:20 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es cenšos no katras algas nopirkt pa kādam kupju pārim, vai džinsas, vai džemīti..kaut ko,kas acīs iekrīt, bet ārā gan es reti ko metu...ja man skapī ir 2 gadu veca jaka,kas nav nedz savēlusies,nedz par mazu + vēl patīk..kādēļ jāmet ārā?
tas pats,kas ar kurpēm...man ir kurpes no 9,klases izlaiduma..koši sarkanas un ļoti smukas...nav ne nonēsātas, nekā...kādēļ man jāmet ārā,ja tagad varu nēsāt?
manām jaunajām drēbēm un apaviem ir jānostāvas (:D) kamēr es tos sāku nēsāt...tagad pat....botiljoni nopirkti...2x uzvilkti...lai nostāvas, tad uznāks BUMS un sākšu nēsāt....
11.05.2012 10:25 |

Reitings 357
Reģ: 29.01.2009
Kādas muļķības? Ar modi vispār ir tā, ka tā atgriežas. Protams nav jau tā ka viss jāatstāj. Bet ir piemēram mikrotrendi, kuri vienu sezonu ir modē, tad pazūd. Bet piemēram plēstie džinsi vienu sezonu ir modes bums, otru sezinu vispār netiek poularizēti, trešajā sezonā tā ir atkal modes aktualitāte. Krāsu ziņā piemēram nekas īpaši nemainās. Es vairāk vados pēc šāda principa. Iznēmums ,ja drebei kas notiek, nelabojams. Man piemeram ir cepure, kažokādas,kura pirkta par diezgan izteiksmīgu summu, diezvai es viņu tagad metīšu ārā,tikai tapēc,ka uzvilksu 2 gadus.
11.05.2012 10:25 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
turklāt - es nu gan džinsas nepirktu pa 100ls...kaut šauj mani nost,bet nepirktu...skatos akcijas, vai aizeju uz tirgu un nopērku pa 20ls....kāda vaina?
11.05.2012 10:26 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Kordelia,ir jau arī stilīgi dzinsi par lētākām naudām,piemēram ZĀRĀ,Gerry Webber,Monton utt.
Tas jau arī atkarīgs par kādām cenām tu esi gatava savu garderobi nomainīt.Nav jau arī viena mēneša laikā viss pilnībā jauns jānopērk.Kaut vai daži apģērba gabali mēnesī un tad jau palēnēm būsi sapirkusi kaut ko jaunu garderobi:)
11.05.2012 10:28 |

Reitings 4129
* cubiana, skaidrs, jābeidz pirkt kleitas un jānopērk Iphone. :D
11.05.2012 10:30 |

Reitings 12651
Es revidēju skapi daudz biežāk nekā piepērku klāt kaut ko jaunu, taču man tāpat sanāk, ka ir lietas, kas neiekļaujas tajos "noteikumos". Man gan nav žēl atbrīvoties no liekām drēbēm, tāpēc, ka tās atdodu radiniekiem nevis metu laukā vai tml.
11.05.2012 10:38 |

Reitings 12651
lasu diskusiju un šausminos, kāda es esmu ne-sieviete. Nav man tiešām nekāda pirkšanas mānija, ja es kādreiz teiktu, ka nav, ko vilkt, tad tas tā tiešām būtu..nevis no sērijas "man skapī miljons kleitas, bet man tak nav, ko vilkt" :D
11.05.2012 10:40 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
zibuliite, man arii ir ar dreebeem, ka taam 'jaanostaavas' :D

iepirkties riebjas, bet palasot sho diskusiju sagribeeju sev kaut ko jaunu un smuku, jo sen neesmu neko pirkusi. Laikam jaasanjemas un jaaiziet uz kaadu veikalu
11.05.2012 10:43 |

Reitings 2728
Man tieši pašlaik aktuāla tēma - jau 2.nedēļu pārorganizēju drēbes un no viens stūra stiepju uz otru un nevaru izlemt, ko paturēt, ko nē. Un ko vispār darīt ar drēbēm, kas neder un vairs nepatīk? Ārā mest žēl, atdot nav kam, pārdot - slinkums ņemties. Tad nu dzīvoju starp maisiem.
Ļoti gribu atbrīvoties no krājējas sindroma, lai mājās būt pēc iespējas mazāk, bet kvalitatīvākas mantas.
Drēbes pērku tīri pēc nepieciešamības vai arī lielo atlaižu laikā, bet pēdējos 2 gadus ļoti pārdomāti un negrābju visu, kam 80% atlaide. Apsakužu tās, kas var iepirkt apģērbu/apavus i-netā, jo man absolūti viss ir jāpiemēra.
Man arī nav pārāk daudz apavu - kādi 10-12 pāri, ieskaitot ziemas zābakus, gumijniekus, apavus ikdienai, sportam. Neredzu iespēju, lai man būtu vairāk, jo reti, kad atrodu tādus, kas mani apmierina materiāla, dizaina, cenas ziņā. Riebjas visādi sintētiski apavi, tādēļ priekšnoteikums ir ādas apavu meklēšana. Arī somiņas man ir tikai 5.
Tiešām palasot, cik daudz mantu ir citām meitenēm, nomierinājos, ka neesmu īsta krājēja! :D
11.05.2012 10:45 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
dazkaart 100ls un daargaakas dzinsas ir to veertas. man ir vienas taadas no pinko. neesaaju jau 7 gadus. izskataas veel jo projaam kaa pilniigi jaunas. tajaa dienaa, kad izjuks, laikam pirkshu vinjaam zaarku un apglabaashu ar oficiaalu ceremoniju. taa kaa man sekot modei nav aktuaali un patiik originaalas lietas, censhos vienmeer atrast labas kvalitaates mantas un varu taas ik pa laikam izvilkt no skapja un neesaat 10 gadu garumaa. es metu aaraa mantas tikai tad, kad taas ir nolietotas.
11.05.2012 10:49 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
tās džinsas, kas maksā tavus minētos 100 ls, es parasti iepērku sezonu izpārdošanās ar vismaz 50% atlaidēm un tas nav katru mēnesi vai katru nedēļu. nav jau tā, ka nonstopā visu laiku kaut kas jāpērk, bet nu es nevarētu sevi iedomāties, ka, piemēram, gada laikā nopērku blūzi un svārkus :)
es vnk tā padomāju - 3 kurpju pāri..kur vienas pat nav kurpes..nēe, man par maz - man patīk saskaņot apģērbus, apavus, tādēļ nevarētu iztikt ar vienām melnām ikdienas kurpēm un viss.
11.05.2012 12:49 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man, kā totālai vācējai, šī ir pēdējā laika mīļākā tēma :D
11.05.2012 13:17 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Palasīju šo diskusiju, aizšļūcu līdz skapim un nodomāju - tūlīt revidēšu. Bet man palika tik ļoti žēl - ja nu kādreiz kaut kas no tā noderēs? Man ir grūti šķirties pat no apģērbiem, kurus 100% zinu, ka nevilkšu. Biju reiz nopirkusi ļoti glītu kleitu. Nezinu, kā es to mērīju vai, ar kuru galu domāju, bet kleita bija man par mazu. Pāris mēnešus karājās skapī un gaidīja nezin ko. Tad vienu vakaru ar draudzeni pārlūkojām mana skapja dzīles (mums reizēm sanāk samainīties ar drēbēm, kuras esam nopirkušas neatbilstoši izmēram) un es sapratu, ka kleita viņai derētu ideāli. Uj, cik ilgi es domāju, vai tiešām man to atdoto kleitu nevajadzēs. Nekas, ka es to pat uzvilkt nevaru. A ja nu par izmēru notievēšu? :D
11.05.2012 13:33 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Ļoti reti tā kritiski paskatos un metu laukā drēbes. Un īstenībā manā skapī ir tikai tās drēbes,kuras man der un kuras velku regulāri. Visas pārējās ir vai nu maisos kaut kur iebāztas, vai izsviestas laukā.
Nesen gan no tiem pašiem saviem maisiem izraku jauku,baltu adījuma džemperi,kurš tur bija iebāzts tikai tāpēc,ka neviens viņu nevilka. Šobrīd tas ir viens no foršākajiem apģērba gabaliem.
11.05.2012 13:40 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es personīgi tiešām esmu par kvantitāti, nevis kvalitāti. :p Protams, ne jau līdz tādai robežai, ka pērku drēbes pāris latu vērtībā (protams, ja vien tie nav vintage veikali vai humpalas), bet man patīk liels drēbju daudzums un es noteikti nepirktu neko, kas būtu ieguldījums nākotnē, nu piemēram, 100 Ls vērtas bikses. Vispār var sacīt, ka iepērkos gandrīz tikai Asos.com un tur vienmēr visam ir atlaides, agrāk vai vēlāk. Nesen noskatītās kurpes, gar kurām ilgi siekalojos un to cena bija 114 Ls (gribēju, jo unikālas un līdzīgas lētāk neatrastu), nopirku lētāk pēc 1.5 mēneša un droši vien nevarētu pārdzīvot ja iztērētu pilnu cenu. :) Nevaru aprakstīt to sajūtu, kad kaut ko dārgu nopērc ar atlaidi, parasti esmu milzīgā sajūsmā.
Vairs vispār cenšos neko nepirkt par pilnu cenu, bet ja gadās, tad vienalga ieraugu pēc mēneša to pašu ar atlaidi un šaustu sevi, bet parasti tā ir tad, ja man steidzami vajag.
Krājēja neesmu, iepērkos gan vismaz reizi mēnesī, bet visu to arī velku un pirms pērku domāju vai man to vajag. Kādreiz man veikalos un internetā patika 90% lietu un visu gribējās, tagad ieejot tajā pašā Asos.com, no 100 pāriem apavu VARBŪT viens liksies interesants.
11.05.2012 13:41 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Brīnos, cik te dažas turīgas :)
11.05.2012 14:02 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es pēdējā gada laikā esmu labojusies ar to, ka vairs nepērku drēbes nelaikojot. Kādreiz krekliņus pirku nekad nelaikojot, biezi vien izrādījās par mazu un nācās kādam atdot. Tagad visu uzlaikoju. Un savai maiciņu pirkšanas karjerai esmu pielikusi punktu, jo tagad pārsvarā valkāju tikai kleitas.
11.05.2012 14:03 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es ļoti daudz apģērbus pērku interentā, tāpēc laikošana izpaliek.
Vakar saņēmu ebayā nopirktas kurpes. Nu vienkārši lieliskas, labprāt ar tām arī gulētu, ja vien pārdevējs būtu aprakstā uzrakstījis pareizu kurpes papēža augstumu. Kurpes ir krietni augstākas nekā es gaidīju. Tagad man dilemma - paturēt cerībā, ka kādreiz tās uzvilkšu, vai sāpošu sirdi tās pārdot. :(
11.05.2012 14:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits