Apjukusi.

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Lieta tāda, ka šķiros no sava puiša, bet mums ir kopīgi iegādāts dzīvoklis, kas ir uz mana vārda. Precējušies neesam. Viņš lēnām pārvācas pie savas jaunās draudzenes/bērna mātes.
Saprotu, ka viņam pienākas gandrīz puse no šī dzīvokļa vērtības, bet reāli viņš to pierādīt nevar, to tikai zinām mēs, mūsu ģimene un daži draugi.
Dzīvokli negribu pārdot, tas man ir ļoti mīļš. Labāku pat nevaru iedomāties.
Bijušais draugs pieprasa, lai dzīvokli pārdodu un atdodu viņam viņa daļu.

Jautājums:

Ko man darīt? Katru mēnesi viņam maksāt kaut kādu konkrētu summu un censties pamazām atpirkt viņa daļu?
Vai dzīvokli pārdot?

Tiešām esmu galīgi apjukusi.
Draugi saka, ka man vajag nelikties ne zinis par viņa daļu, bet nezinu, vai es justos laimīga, iedzīvojoties cita naudā. :/
10.05.2012 11:25 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Patiesībā, ja vīrietis būtu normāls, tad pats, neko nesakot, savāktu savas mantiņas un atdotu dzīvokļa atslēgas Leksus.
Nedzīvoju ilūzijās, pazīstu pati tādu vīrieti, kas atstāja visu, visu, ko visu dzīvi bija krājis, sievai.
10.05.2012 14:42 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Tas, ka otrs neko nemaksātu, ir skaidrs, bet galvenais, ko es gribēju teikt - JĀSLĒDZ LĪGUMUS.
10.05.2012 14:44 |

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Piekritu Farfalla Vendetta. Normaks vecis butu parvacies pie savas jaunas draudzenes,kurai jau paspejis uztaisit bernu,esot attiecibas ar Leksus un bez jebkadas kurnesanas atdevis dzivokli.
10.05.2012 14:57 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Normāls vecis diezin vai vispār taisītu citai bērnu!!! bet tas tā :) bet vīrietis, kam vēl ir goda paliekas, šai situācijā nepieprasītu neko, bet aizietu...
10.05.2012 15:00 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Piekriitu visaam meiteneem,kuras rakstiija,ka vinjam nekas nepienaakas. Nemaz nedomaa paardot dziivokli un dot vinjam pusi naudas!! Dusma uz taadiem viirieshiem,3 meeneshus aiz muguras dziivo citu dziivi un tagad veel pieprasiis kaut ko no Tevis!?
Tieshaam pakonsulteejies ar kaadu juristu,varbuut vecaaki var kaadu ieteikt,tachu neuzskatu,ka Tev buutu iemesls uztraukties,jo neko vinjsh pieraadiit nevar tik un taa.
Lai veicas!! :)
10.05.2012 18:12 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
piekrītu Martai, ka jebkurš vīrietis šādā situācijā sievieti izmestu ar visām mantām uz ielas
10.05.2012 18:14 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Tu izklausies ļoti labsirdīga, prātīga meitene! Situācija ir neapskaužama, varu tikai iedomāties, cik tas viss bija un ir sāpīgi! Bet neļauj nodarīt sev pāri vēl vairāk nekā Tev jau ir nodarīts!! Es Tavā vietā savam sirdsmieram aizietu uz konsultāciju pie laba jurista, bet nekādā gadījumā dzīvokli nepārdotu un naudu nedotu! Izlietu ūdeni nesasmelsi...
10.05.2012 22:02 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Lai prasai tai, kurai "deva".NEKO nedod! Par ko vins to buutu pelnijis? Cienigs virietis pats,tiesam,atdotu atslegas! Piekriitu 100% taam,kuras teica-ja Tu atnaaktu majas un pazinotu,ka esi jau 3 menesi no cita, vins Tev kaut grasi atstaatu! NEKO! Nevajag zeelot, kas tevi atagd zelos un atdos zaudeto laiku,nervus? AAAAA es ta sacepos! Nu blaviens,musdienas viriesi ir,es pat nezinu ka nosaukt!
10.05.2012 22:11 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, es drīzāk piekrītu pride and prejudice, jo man šķiet svarīgi rīkoties klausoties savā sirdsapziņā. Tiešām pilnīgi nopietni - ticu karmai un ticu, ka šo puisi dzīve vēl sodīs par to, ko viņš diskusijas autorei nodarīja, tādēļ, ja viņa negrib tad nav vērts tērēt savus nervus un laiku lai kaut kā apzināti viņam ieriebtu. Manuprāt, ja cilvēks var atļauties, tad labāk tādam jāklim visu atstāt un lai tas ir uz viņa sirdsapziņas. Protams, ne šajā gadījumā, jo Leksus droši vien nav gluži miljonāre, kura naudu neskaita.
Ja vari sevi pārveidot par maitu, tad neko viņam neatstāj un neliecies ne zinis. Galvenais lai pašai nav sirdsapziņas pārmetumu, jo ja turpināsi katru reizi esot dzīvoklī domāt par to, ka kaut kāda tā daļa pieder viņam, laimīgāka nekļūsi.
10.05.2012 22:18 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Tiesājos par vecmammas mantojumu. Māja bija uz vecmammas vārda, taču radinieki centās pierādīt, ka māja ir pirkta uz pusēm un radinieki it kā maksājuši lielāko daļu. Taču tā kā māja uz vecmammas vārda un nekādu pierādījumu par tām naudām nebija, es tiesā uzvarēju.

Tiesā ņem vērā to, kas uz papīriem. Tātad, ja dzīvoklis uz tava vārda, tad tas ir tavs. To tev nevar atņemt. So uzskatu, ka tev nekas tam vīrietim nav jādod. Ja gribēs tiesāties, tad lai tiesājas. Un tev noteikti jāpakonsultējas ar advokātu. ;)
Lai veicas!
10.05.2012 22:19 |

Reitings 1668
Kapec Leksus jabut tai mulkitei, kas atdos visu.Vinam milajka,berns,dzivoklis,a ka spaliks vinjai? Nervu sabrukums? Pffff.Tiesi ta, karma ir! Un ari kkada cilveciba.
10.05.2012 22:23 |

Reitings 826
Ja jau šī diskusija atkal ir pacelta, tad varu jums pateikt, ka meitene no cosmo man atrakstīja vēstuli, izstāstīju visu , ko zinu par tām visām dzīvokļa naudām un sapratu, ka man neko nevar atņemt,vienīgi, ja viņš atrod "ūberlabu"advokātu, par ko gan dikti šaubos.

Ar morālo gan jau kaut kā centīšos sadzīvot. Ja stipri grauzīs, tad , kad mazais piedzims un redzēšu, ka nevarēs pavilkt, iedošu kaut kādu minimālu summu un tas arī viss. Nesakiet , lūdzu, ka tā rīkoties nevajag, bet tas ir vienīgais jēdzīgais risinājums, kā kaut kādā ziņā mazināt manu šī brīža slikto sajūtu.
10.05.2012 22:26 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Mardzita Sheep, es runāju par gadījumiem, kad cilvēks ir tiešām turīgs, tad manuprāt, ja vīrietis nopērk sievietei dzīvokli un mašīnu, bet viņa no cita paliek stāvoklī (piemēram), tad ja var atļauties, es personīgi, varbūt visu atstātu tāda vīrieša vietā un novēlētu viņai tur sapūt. :D Daži taču tā dara, ne visi aptīra līdz pēdējam. Nesaku, ka viens vai otrs variants ir labāks, bet ja var atļauties, tad reizēm ticu, ka var būt vispār pretīgi krāmēties un atņemt kaut ko tam cilvēkam, ņemot vērā to, ka viņa aura šajā mājā/dzīvoklī/mašīnā vien var likties pretīga.
10.05.2012 22:28 |

Reitings 796
Reģ: 29.01.2009
Es atdotu... Bet no viņa ieguldītās daļas atrēķinātu nost ~150 LVL par katru mēnesi kā īres maksu, ko viņš dabūtu maksāt, ja būtu dzīvojis no manis atsevišķi.
10.05.2012 22:31 |

Reitings 1668
Par auru-tas gan... Zinu tadu viireli,kurs uztaisija sievai bernu,taja pasa laika citai... Sievai vismaz nopirka dzipu,dzivokli laba vieta. Bet man NA to visu vajadzetu.Bet ja pati butu maksajusi-tad gan,uzsplautu visam.Izkvepinatu ar kadiki,sakartu piladzu zarus un svilpodama vestu jaunu ligavaini majas :D Tas ta,humoram.

Reitings 826
vienrz -tieši tā, neesmu nekāda miljonāre, pelnu naudu kā visi "mirstīgie", nav man mantojumā nekādi zelta kalni vai arī ģēnija smadzenes. :D

Reitings 82
Reģ: 07.05.2012
Piekrītu jums, meitenes, bet man viņa mazliet žēl.
Kad biju ar viņu kopā, viņam maksāja pat 5reiz lielāku algu nekā tagad, jo viņš strādāja pie maniem vecākiem, (netīrā nauda), bet tagad tikai būs mazliet virs minimālās. Un šaubos, ka tai draudzenei ir darbs.. + Jā, viņiem būs vēl bērniņš jāuztur.. :/

Leksus, nežēlo viņu, padomā par sevi...vai viņš par tevi domāja, kad sāka draudzēties ar citu???
Var jau saprast, ka Tev pret viņu vēl jūtas saglabājušās...bet padomā labi, viņš tevi ir pametis, pievīlis, sāpinājis...
Zinu gadījumu, kad vīrietis atstāj sievieti dēļ citas, bet kredītu nedomā maksāt, jo kredīts taču uz sievietes vārda nevis viņa, lai gan par kredītsaistībām vienojās, ka maksās abi...
Ja līgums uz tava vārda, tad nepastāv juridisks pamatojums kādam ko maksāt!
Tomēr iesaku aiziet pie kāda jurista uz konsultāciju, lai izskaidro tavas tiesības šajā jautājumā, pašai būs mierīgāk!
10.05.2012 23:09 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu tām, kas saka, ka var iet puķītes ostīt! ;)
Un silti iesaku nomainīt atslēgas. Tas nekas, ka viņš atdos, nav garanta, ka nav pievīlētas rezerves ;)
10.05.2012 23:40 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
+100 chuksene par ētikas normām!
11.05.2012 11:09 |

Reitings 22
Reģ: 23.04.2012
piedod,bet šausmas sametās izlasot...nu,man būtu žēl sevis,un tikai sevis...laikam esmu pārākā maita,bet vienīgais,ko darītu,es nodrošinātos,lai man pašai vai vecākiem nesanāktu nekādas nepatikšanas,un ar viņu nekontaktētos vispār...kāja var paslīdēt 1x un dzērumā pēc strīda utml,bet apzināti krāpt 3mēn....ka tik beigās tā sieviete pati tīšām nepalika stāvoklī,lai dabūtu viņu sev,un tagad vēl izdomā kūdīt vīrieti,lai dabūtu naudu....šausmas,ja kas tāds ar mani notiktu,nepiedotu nekad...NEKAD!ja šādi var uzspļaut Tavai mīlestībai,un ļaut citai sevi komandēt....manuprāt Tu drīzāk nožēlosi,ka to naudu iedevi,nekā neiedevi...viņam neinteresē ne tas,ka Tev patīk dzīvoklis,viņam vienalga,ka Tu par pusi naudas nevarētu atļauties tik labu utt....man tiešām Tevis žēl,jo,spriežot pēc visa,Tu viņu ļoti mīli,citādi nebūtu tik akla,un,atvainojos,stulba....šausmas!!!Turies,atradīsi daudz labāku,un pēc, ilgākais gada, par to pasmiesies...runāju no savas pieredzes:)
11.05.2012 21:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits