Apjukusi.

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Lieta tāda, ka šķiros no sava puiša, bet mums ir kopīgi iegādāts dzīvoklis, kas ir uz mana vārda. Precējušies neesam. Viņš lēnām pārvācas pie savas jaunās draudzenes/bērna mātes.
Saprotu, ka viņam pienākas gandrīz puse no šī dzīvokļa vērtības, bet reāli viņš to pierādīt nevar, to tikai zinām mēs, mūsu ģimene un daži draugi.
Dzīvokli negribu pārdot, tas man ir ļoti mīļš. Labāku pat nevaru iedomāties.
Bijušais draugs pieprasa, lai dzīvokli pārdodu un atdodu viņam viņa daļu.

Jautājums:

Ko man darīt? Katru mēnesi viņam maksāt kaut kādu konkrētu summu un censties pamazām atpirkt viņa daļu?
Vai dzīvokli pārdot?

Tiešām esmu galīgi apjukusi.
Draugi saka, ka man vajag nelikties ne zinis par viņa daļu, bet nezinu, vai es justos laimīga, iedzīvojoties cita naudā. :/
10.05.2012 11:25 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tak pakonsultejies ar saviem vecakiem. pastasti savas bazas -vini palidzes. un tas kur vins ir izlietojis naudu par vasarnicas pardosanu-tik pat labi ta varbut vk ir davana tev.
10.05.2012 13:09 |

Reitings 826
Marta - kā jau teicu, mani vecāki par viņu neko dzirdēt negrib. Un saka, ka nav jāuztraucas, jo viņam nekas nepienākoties.
10.05.2012 13:13 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Leksus, gan jau vecāki zina ko runā un vajadzības gadījumā tiks ar viņu galā. Lai pašai sirds mierīgāka, vari pakonsultēties ar kādu, kas pārzina šos jautājumus. Vari pameklēt diskusijas par šādu tematiku un palasīt citu cilvēku pieredzi.
Un Tev noteikti nevajag justies mazvērtīgai tikai tādēļ, ka kādam sagribējās pa malām pakniebties - cilvēki ir dažādi un morāles atšķiras. Tu noteikti atradīsi puisi, kas novērtēs Tevi un Tavus dzīves uzskatus.
10.05.2012 13:20 |

Reitings 7781
nu tad viss ok. kur te problema?
10.05.2012 13:25 |

Reitings 80
Reģ: 01.03.2010
Meitenes - varbūt kāda var iemest linku, kur iepriekš Leksus izklāstīja savu bēdu stāstu??? (nevaru atrast...)
Paldies! :)
10.05.2012 13:25 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
es ne tikai viņam nedotu neko, bet arī kaut ko riebīgu izdarītu, pateiktu...esmu visai riebīga, ja mani sāpina.
10.05.2012 13:27 |

Reitings 826
tintuze -man nebija diskusija, es kādā komentārā tik šo to pateicu. ;)
10.05.2012 13:29 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Es ne tuvu neesmu jaunava Marija, tomēr atzīšos - es nevarētu tā vienkārši, kā meitenes iesaka, "uzkāst" viņam un dzīvot tālāk svilpodama. Ok, izrīkojies viņš ir cūciski un daļa, kas viņam pienākas, vēl ir diskutējams jautājums, tomēr arī viņš jūsu dzīvoklī ieguldīja naudu. Tavi vecāki viņam algu nemaksāja par smukām acīm, viņš strādāja, lai nopelnītu un no nopelnītā viņam noteiktu summu atvilka, tātad arī viņš ir maksājis un ieguldījis. Piekrītu, ka ir aizvainojums, dusmas, varbūt pat naids, nesakau, ka Tev viņam tagad jāpiestūķē pilnas kabatas ar naudu un vēl, sabučojot uz vaigiem, laime turpmākajā dzīvē jānovēl, bet ja tā loģiski visu apdomā, neticu, ka Tev ik pa laikam neuznāks domas - bet varbūt tomēr nevajadzēja būt tādai maitai. Vismaz pēc Taviem komentāriem spriežot šķiet, ka esi sirsnīga un labsirdīga pēc dabas, nevis bojevaja. Ja tā ir, tad, visticamāk, tas vēl ilgi grauzīs.

Laikam galvenais iemesls, kādēļ es tomēr kaut ko piešķirtu arī viņam ir tādēļ, lai pati varētu mierīgi dzīvot tālāk, izslēdzot viņu no savas dzīves, nemocot sevi ar domām par to, kā viņš tagad uzturēs savu bērniņu (kā tas ir Tavā gadījumā). Tā teikt, mana sirdsapziņa būtu pabarota un miers, nekādas pagātnes ķeskas līdzi nevazātos.
10.05.2012 13:52 |

Reitings 180
Reģ: 14.07.2009
pride and prejudice, viņš nepaliek bešā- automašīna (cik saprotu, nav arī pirkta par 300Ls) paliek pie viņa. Lai pārdod mašīnu, audzina bērnu un domā PATS kā to putru izstrebt.

Šajā gadījumā viņš nav pelnījis Leksus žēlastību, jo varu pat garantēt- ja situācija būtu apgriezta ar kājām gaisā, viņš Leksus neatstātu ne santīma!
10.05.2012 13:57 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
pride and prejudice, kā tad, ka ne par smukām acīm maksāja, maksāja, jo tas bija meitas draugs, teju znots.. ģimene uz daudz ko piever acis, bērnu dēļ, bet šeit jau ir redzams, ka vecāki bija gudrāki, visi papīri sakārtoti bija uz meitas vārda un melnā naudiņa gāja no firmas, kā no vecāku puses meitai.. gudri vecāki, a džeks domā, ka ar iebiedēšanas taktiku ko panāks, ne velti Leksus satraucās, bet nav pamata satraukties.
Savukārt es nevarētu naktī gulēt, ja man būtu vēl tāds preteklis jāuztur, kas taisa bērnus apkārt citām!!! Šausminos par tādām sievietēm kā Tu, nu tiešām Jaunava Marija.
10.05.2012 14:00 |

Reitings 4703
tpu nevis Marija, bet māte Terēze!
10.05.2012 14:02 |

10 gadi
Reitings 2152
Čijo, es jau arī neapgalvoju, ka viņš žēlastību ir pelnījis. Es tikai izsaku savu redzējumu un to, kā teorētiski rīkotos es. Te nav pareizu vai nepareizu variantu, katrai sirdsmieru sniegs citāda rīcība. :)
10.05.2012 14:02 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es viņam uzdāvinātu cirvi. :)
10.05.2012 14:07 |

10 gadi
Reitings 2152
Dio, piedod, prasta villas izmešana nebija mans mērķis rakstot savu komentāru, izteicu savas domas. Turklāt ne tādā manierē (kā iepriekšējā komentārā to nodemonstrēji Tu), it kā es būtu diskusijas autores sirdsdraudzene un zinātu situāciju detaļās - kas, kam, ko, kāpēc maksāja vai nemaksāja. Skumji tikai tas, ka līdzās visiem Taviem dzīves sasniegumiem (pēc komentāriem spriežu, ka tādi Tev ir un saku to bez ironijas) aizmirsies iemācīties mazliet tolernaces. Lai to izdodas izdarīt nākotnē, citādi tāda skumja un šausmināšanās pilna dzīve vien sanāks. :)
10.05.2012 14:09 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Nelasīju komentārus.

Iesaku pakonsultēties pie jurista/advokāta, kā tur tā īpašuma lieta no juridiskās puses. Kā Tev rīkoties, kādas ir Tavas un viņa tiesības utt. Būs vismaz arī argumenti un skaidrs kā rīkoties šajā situācijā.
10.05.2012 14:12 |

10 gadi
Reitings 2152
*tolerances
10.05.2012 14:14 |

Reitings 4703
pride and prejudice,

???

Es Tevi kā aizvainoju ? Vai izteicu kādu nepiedienīgu piezīmi? Manuprāt Māte Terēze gluži nav slikts salīdzinājums? Ir lasīts un dzirdēts par tādām sievietēm, manā izpratnē, tas ir briesmīgi, jo dzīve ir parādījusi, ka pārāk liela žēlošana, noved pie tukšām kabatām....
10.05.2012 14:20 |

Reitings 925
Pārāk gara diskusija, komentārus izlasīju tikai pirmajā lapā un pēdējā.
Es tam šmurgulim neko nedotu. Dzīvoklis uz Tava vārda + viņš Tevi ir pamatīgi piečakarējis, ka dzīvokļa daļa ir tikai kā mierinājums.
+ piekrītu priori, ka jākonsultējas ar juristiem. Ja tie teiks, ka neko viņš nevarēs padarīt, tad nomaini dzīvoklim atslēgas un aizmirsti, ka tam vecim kas jāmaksā.
10.05.2012 14:23 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Sarežģīta situācija.
Ja tavs bijušais grib, var uzsākt tiesas darbus, jo lai arī tu saki, ka neko pierādīt nevar, tad tā, iespējams, izskatās tikai no tavas puses - iespējams tu kādus apstākļus palaid garām un viņa dalību dzīokļa pirkšanā var pierādīt. Bet to, iespējams, tu uzzinātu tikai tiesā. Taču, kā jau meitenes teica, tiesāšanās izmaksā dārgi un pēc tevis teiktā, viņam naudas nav un viņš neko neuzsāks.
Manuprāt, nebūtu prātīgi no tavas puses tagad sākt viņam kaut ko atmaksāt tieši par dzīvokli ne uz līguma pamata, ne bez līguma slēgšanas, jo tas jau varētu radīt pamatu kaut ko pierādīt tiesā, respektīvi, ja viņš dzīvokļa pirkšanā nav iesaistījies, tad viņam nekas nepienākas un tev neko nav jāatmaksā.
Tomēr, lai arī pastāv emocionālais faktors un tavs aizvainojums, kaut kas jau viņam pienākas, jo viņš tomēr pie taviem vecākiem strādāja, un tas, cik viņam maksāt jau bija tavu vecāku izvēle. varbūt, ja vēlies viņam kaut ko atmaksāt, tad padomā - varbūt ir kādi līdzekļi ko tikai viņš ieguldījis dzīvokļa remontā, mēbelēs un tad noslēdzot līgumu vai kā citādi rakstiski vienojoties vari viņam atdot to lietu vai naudas summu par konkrēto lietu.
Vispār pastāv vēl viens faktors - tā aplokšņu alga - viņš var arī sūdzēties par tavu vecāku uzņēmumu vai citādi celt prasību darba tiesību sakarā. Bet tas tā, aizrunājos.
Un kopumā, manuprāt, visām meitenēm te būtu ko pamācīties - ja pērk nekustamo īpašumu ar draugu, tad ir prātīgi konsultēties ar juristu un visu kārtīgi noformēt, jo strīda situācijā var gadīties, ka tā puiša vietā nonāk kāda no jums, respektīvi, ieguldi savu naudu un darbu, bet beigās paliec tukšām rokām.
10.05.2012 14:25 |

Reitings 7781
ierunajas vel viena cerpama aita.
:D
tiesam-ja leksus uztaisitu bernu cits virietis...saubos, ka vinas draugs, kam piederwetu dzivoklis (nu ja siuacija butu otradaka) maksatu kaut santima.
10.05.2012 14:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits