Par daudz

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
Zinu, ka diezgan debīls un stulbs jautājums, bet... kā Jūs sevi atturat no seksa? Ja agrāk tā nebija, tad tagad no Janvāra krītu gultā gandrīz ar jebkuru, alkohola un sava neprāta pēc. Vienas nakts sakari bijuši neskaitāmi pēdējo mēnešu laikā, bet pēc tiem jūtos loti tukši un morāli slikti, tāpēc... Kā lai arī šnabja ietekmē varētu no atturēties? Jums arī tā ir? Vai tikai man tā gribēšana tik liela... :D
09.05.2012 13:04 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Uzskatu, ka lielāku lomu bērna vērtību un morāles sistēmā dod audzināšana. Arī es uzaugu skatoties, kā gorās pusplikas cacas, un klausoties, kā mačo "dzied" par seksu, norkotikām utt., taču tādu dzīvesveidu neesmu piekopusi, nepiekopju un nepiekopšu.
Daudz deva vecāki, kuri ieaudzināja būt hmm..pareizai.
09.05.2012 17:29 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Tā arī ir, iesaku izlasīt F.Beigbedera satīru "14.99 eiro" :) Ļoti spilgti parādīta mūsdienu reklāmas ietekme uz sabiedrības domāšanu.
09.05.2012 17:31 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
DIO, Maikls Džeksons! Vēlāk sāku klausīties pavisam citu, smagāku mūziku, bet jā, no aptuveni 8 līdz 14 gadu vecumam to vien darīju kā klausījos viņu, lasīju dziesmu tekstus un viss dzīves skatījums un uztvere radās tieši balstoties uz to, par ko dziedāja un runāja intervijās tieši viņš.
09.05.2012 17:31 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
protams, sociālajiem medijiem ir liela loma mūsu pasaules redzējumā, BET neaizmirstiem vārdu "interpretācija". ne visi tīņi, jaunieši vienu un to pašu videoklipu interpetē vienādi. viens domā "ak, cik superīgi, gribu būt tāda pati!", otrs domā "ak dievs, nekad nekļūšu tāda, kā viņa!" un pati svarīgākā un noteicošākā loma ir ģimenei, audzināšanai, kas ir mūsu pirmā un nozīmīgākā pieredze šajā pasaulē.
09.05.2012 17:33 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Tas, ka sabiedrība, īpaši Latvijā, ir aizspriedumaina un mīl kritizēt citus, zināms fakts. Tas, kas mani šajā diskusijā pārsteidza, ir nenormālā apmātība ar citu cilvēku viedokli, ap 80% te vislielākās šausmas būtu, ja kaut kādi random čaļi kaut ko nejauku par jums runātu un jums "neceltos līmenis". Tīri aiz ziņkārības - šitā nav uz nervu zālēm ikdienā jādzīvo?
09.05.2012 17:35 |

Reitings 1602
so.so, piekrītu, ka sabiedrība LV ir bieži aizspriedumaina un mīl kritizēt citus, bet ar atšķirību, ka kritizē un peļ to labo, bet to, par ko būtu jāpakaunina un jāpakritizē, to vai nu ignorē (jo baidās izcelties, izteikt savu viedokli, nedod Dievs kāds padomās, ka sevi vērtē augstāk...) vai arī atbalsta, sakot "redz demokrātija, 21.gs-daru ko gribu".

Tomēr visam ir savas robežas.
09.05.2012 17:39 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Viss, meitenes ejam klosterī... :D :D :D esam netikles :D
Tu it īpaši, runaway :D

Un vispār, kad džeki jājas pa labi un pa kreisi, tad nav nekas... viss ir normās.
09.05.2012 17:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Runaway-man ir jautaajums, vai gribi ko mainiit savaa dziivee?
Uz jautaajumu ,vai es sevi atturu no seksa-nee,jo tas man nav vajadziigs-attureet!
09.05.2012 17:44 |

10 gadi
Reitings 2916
Nu, es dzīvoju pasaulē, kurā labs/slikts, "pakaunināms"/ izceļams utml ir subjektīvi kritēriji.

Reitings 4183
Mademoiselle!, kāpēc jāēd ar dakšiņu un nazīti, ja var ēst ar rokām? civilizācijas attīstībā ir izveidojušās daudz un dažādas normas, un viena no tām - sievietes savu kājstarpi tur ciet. nav jēgas runāt par tik plašām tēmām, kas var beigties ar sieviešu diskrimināciju u.c. plašām tēmām.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
zili_rudzi, protams, tādēļ jau es atkārtojos un teicu, ka nekur neminēju, ka tas ir pamatcēlonis. Vispār sāku par to runāt, jo lai arī varbūt citos gadsimtos cilvēki darīja arī amorālas lietas, šis ir pirmais, kurā daudzas šādas lietas tiek pasniegtas kā foršas, stilīgas un kā kaut kas, kam būtu jāseko. Pat narkotiku lietošana bieži daudziem asociējas ar glamūrīgu dzīvesveidu.
Bet nu tā audzināšana ir slidena lieta, jo ne velti reizēm vienā ģimenē ir divi vai trīs (vai vairāk) bērni, kuri ir pilnīgi atšķirīgi. Viens var būt "pareizais", otrs savukārt, tieši pretēji. Un tad nu vecākiem ir jāmin, kur viņi nokļūdījušies un kur varbūt par daudz izlutinājuši vienu no bērniem.
09.05.2012 17:45 |

10 gadi
Reitings 2916
zili_rudzi - daudzās sabiedrībās ēd ar rokām. Daudzās arī ar irbulīšiem. Laikam nav tik tālu attīstījušās vēl.
09.05.2012 17:46 |

Reitings 4183
so.so., lol, tas bija piemērs, žēl, ka domu nesaprati.
09.05.2012 17:47 |

Reitings 1602
Mademoiselle! uz džekiem arī tas attiecas, tikai vai tu vai kāda cita, kurai ir "modernā neklosteriskā, nepuritāniskā vai kā nu tu mūs sauc" domāšana uzskatītu par normālu puisi, kuram.. pieņemsim 20 gadu vecumā nebūtu seksuālās pieredzes?! Tādas kā tu (es atvainojos, ja nē) taču dzenas pakaļ tikai tiem, kuriem jau bijusi n`tā pieredze un tiek uzskatīti par "varen krutiem" ar tiem visiem bļembakiem...
Saprotiet, tā ir pagale no abiem galiem...
Ja nebūtu pieprasījuma-nebūtu piedāvājuma, bet, ja puiši redz, ka lielākajai daļai meiteņu ir svarīga baigā pieredze, tad viņi arī skrien 16 gados ņemties, lai nedod Dievs nepabeigtu vidusskolu nevainīgam (kā tajās dumjajās amerikāņu komēdijās). Savukārt, daudzas meitenes, sekojot šādam "seksismam" arī kļūst par vieglajām uzkodām, jo redz.. puiši taču var...

Problēma nav tikai vienā konkrētā cilvēkā, bet gan lielā daļā sabiedrības, kas propogandē nepareizu attiecību veidošanos :)
09.05.2012 17:49 |

10 gadi
Reitings 2916
zili_rudzi Es tiešām, godīgi, nesapratu.
Es gan saprotu to, ka cilvēkiem patīk radīt arvien jaunas tehnoloģijas, arvien jaunus produktus, arvien jaunas sociālas normas, jo tas nozīmē, ka savas vērtības apziņu (vismaz mākslīgu) var nopirkt vai nopelnīt - ja es varu nopirkt to un to, esmu labāks, ja kāds cits neatbilst kādām normām, kurām es atbilstu, - esmu labāks.
09.05.2012 17:56 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Nezinu, neesmu prasījusi, ar cik sievietēm kāds ir gulējis, mani tas pilnīgi neinteresē.

katrs cilvēks dzīvo pēc savas normu skalas un, ja viņam ir labi, tad nevienam nav tiesības neko pārmest. Jo vienmēr un visos var atrast kaut ko tādu par ko kritizēt, ja nebūs sekss, tad kaut kas cits.
09.05.2012 17:57 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Nu moins, ar aizrautību sekoju līdzi šai diskusijai, kaut kam piekritu vienas frontes teiktajā, kaut kam otras, bet tagad gan samulsu - kurš zina, kādas ir "pareizas attiecības"? Un pēc kādiem kritērijiem nosaka, kuras ir nepareizas? Kura rīcībā ir tas šablons, pēc kura attiecības "piegriež"?

Ir labi, ļoti labi, ja ir savs, stingrs un argumentēts viedoklis, tikai ļoti jāuzmanās, lai tas nesāk robežoties ar patmīlīgu visziņa augstprātību. :)
09.05.2012 18:02 |

Reitings 4183
so.so, kas tur ko nesaprast? vīriešiem ir normāli mainīt partnerus, sievietēm - nē, taču nav jēgas runāt par to runāt, jo tur apakšā ir dziļas tēmas, kā piemēram, mūsu kultūra, kuras pamatā ir reliģija, kas nosaka, ka vīrietis ir pārāks par sievieti. protams, šobrīd pamazām var novērot, kā sabiedrība attīstās un sievietes savā darbībā un izpausmē kļūst brīvākās.
09.05.2012 18:06 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Pilnībā piekrītu Mademoiselles pēdējam komentāram.

Šajā gadījumā kritizētājām vēl varu piemest kādu citātiņu, varbūt der aizdomāties:

Pirms aprunā cilvēku, paņem viņa apavus un pārēj to ceļu, pa kuru viņš gāja, izgaršo visas viņa asaras, sajūti viņa sāpes, paklūpi aiz katra akmens kā viņš! Un pēc tam pasaki,ka pats māki dzīvot!
09.05.2012 18:06 |

Reitings 1602
Vēl mani pārsteidz tā liekulība un divkosība. Liriskās diskusijās par pirmo reizi, par tiem īstajiem, ļoti daudzas (lielākā daļa) atzīst, ka pirmais sekss bijis par agru, ja varētu, tad ar to čali negulētu toreiz, nožēlo utt., bet tiklīdz ir diskusija kāda par morālām vērtībām, tad ļoti daudzas meitenes pagriež sedziņu uz otru pusi, smejas un apsaukā tās "pareizās morālistes" par puritānēm, neveiksminiecēm, atpalikušām...

Diezgan nesmuka situācija sanāk...

Manuprāt, lai ir labāk stingri, argumentēti viedokļi, kategoriski un pat augstprātīgi kaut kādā mērā, nevis tā "es jau esmu nekas, tas ir tikai mans viedoklis (lasi, nav jāņem vērā tad)" utml. nestabili un vāji raksturi... Latvijā vispār tas tāds spilgts fenomens, cilvēki baidās pateikt savu viedokli, jo redz kaunās par savām domām...

Ja nebūtu kategorisku un pat augstprātīgu domāšanu, nebūtu tik daudz filozofisku novirzienu un uzskatu, nebūtu politikas un daudz kā cita. Cilvēkam nedrīkst klusēt :)
09.05.2012 18:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits