Taam, kuraam otraa pusiite citas tautiibas

Reitings 62
Reģ: 16.08.2011
Hey daamas!

Kaada ir Juusu otraas pusiites attieksme pret Juusu dzimto valodu? Vai puisis/viirs ir izraadiijis interesi iemaaciities kaadus izteicienus utt? Kaads bija pirmais vaards, kuru vinjam iemaaciijaat?

Man tas vienk ieintereseejis, jo vakar puisis man pateica, ka vinjam ljoti patiik, kaa skan un kaada es kljuustu, kad vins dzird mani latviki runaajam. Biju ljoti paarsteigta, jo liidz shim vinjs lielu interesi izraadiijis nebija! Veelaak vins man jautaaja, vai iemaaciities valodu vinjam buutu gruuti :)
07.05.2012 16:17 |

Reitings 466
Reģ: 20.09.2010
narkotika, atvaino, ka tā jautāju, bet vai tas grieķis gadījumā ir dakteris?

Favel, nē, tas grieķis nav dakteris. Students, bet ar medicīnu nekādas saistības nav. :)
07.05.2012 17:39 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
narkotika , es tā apjautājos, jo ir viens grieķu paziņa, kuram bija draudzene latviete. Tā nu pie savām valodu zināšanām bija iekļāvis to vārdu "klēpis", kas man arī šķita diezgan interesanti :)
07.05.2012 17:44 |

Reitings 466
Favel, interesanti, pat ļoti. Ko zin, varbūt kādi radinieki. :) ;D
07.05.2012 18:02 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vispār nezinu nevienu, kas tik ātri uzķertu valodas. Jebkur kur ceļojam, viņš prot sarunāties tikpat ar turku, taizemieti, cik itāli, krievu vai serbu.... momentā apgūst ntās sarunfrāzes, produktu nosaukumus utml. un bliež vaļā, tādejādi vienmēr sadraudzējoties ar visiem un dabūjot visādas prioritātes.
Pietiek vienreiz dzirdēt, pajautāt nozīmi, kad vēlāk pēkšņi ņem mani uz izbrīnu ar visādām frazēm kā - es gribu sieru, šaursliežu dzelzceļš, arlabunakti mana dvēsele, sveika mana skaistā meitene, tu dzirdi mani? utprj., par es tevi mīlu, ko tu dari, kā tev iet utt. un mīļvārdiņiem nerunājot, protams. Es neatpalieku, interesējos par viņa valodu, ja dzirdu kādu fifīgu izteicienu, uzreiz jautāju un iegaumēju, mūsu ikdienas sarunvaloda ir liels fun kokteilis.
07.05.2012 18:15 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Pirmais ,ko lika iemaaciit bija " Tu esi skaista" ,"kaa iet" ,"labi" uc,peec tam arii "es tevi miilu" . Es arii zinu tikai dazhus vaardus vinja valodaa. Tachu probleemu nav,jo runaajam angliski . :)
Vinjam noteikti buutu gruuti iemaaciities latvieshu valodu,taapat kaa man vinjeejo.
07.05.2012 18:17 |

Reitings 5087
Pirmais laikam bija ūdens un ledus. Bet ne no manis, no kāda latvieša, kas mēģināja dabūt ledu no ūdens automāta glāzē, viņš gāja garām un pajautāja, un pie manis atgriezās sniegdams man glāzi ar tekstu - lūdzu, ūdens and ledus. :)
07.05.2012 18:20 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Es nekad neesmu sapratusi vienu lietu - ja pāris izmanto savās sarunās kādu valodu, kas nav viņu dzimtā, piemēram, angļu (ja meitene ir latviete un puisis, pimēram, itālis), vai tiešām var precīzi izteikties visās niansēs tā, lai otrs visu pilnīgi saprot? Jo kā var pateikt angliski tādus latviešu vārdus, kādiem angļu val. nav apzīmējuma, mums taču ir papilnam visādu tādu vārdu, kuriem ir vairākas nozīmes, kuri ir vecvārdi utt.?Man personīgi būtu ļoti grūti tādās situācijās, tad jau tā "kopīgā" valoda jāpārzina loti perfekti.
07.05.2012 18:29 |

Reitings 285
Reģ: 12.02.2011
Manējais vienmēr smīn, kad runāju latviski. Saka, ka runāju tik ārprātīgi ātri, ka vājprāts. Viņam kā viena skaņa. Un viņam patīk kā izklausos, kad runāju latviski. Esot ļoti piemīlīgi un viņš saka, ka viņam valoda patīk. Kaut ko jau māk, bet mūsu attiecībās es esmu tā, kas ar lielu interesi pamazām apgūst viņa valodu.. un man padodas, pa cik valodas ir mans lauciņš :)
07.05.2012 18:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mezaaze-man saakuma bija loti gruuti,jo es nemaaciijos skolaa anglu valodu-es laikam arii tagad runaaju taadaa sliktaa anglu valodaa:D!Visi saka OK,bet amerikaani vienmer teiks - labi!Sajaa zinaa loti iecietiigi...!Mans viirs saakumaa ar mani runaaja latviski un leenaa garaa paargaaja uz anglu !
Man liekas,ka man nebija grutibas...ja buutu varbuut runaajis pasaaa saakumaa tikai angliski,laikam buutu gruuti...!:)
07.05.2012 18:37 |

Reitings 5087
Tāpēc es esmu sākusi lietot niansētos vārdus viņa valodā, diskutējot, skaidrojot, vienmēr var nonākt līdz saprašanai, kas tieši tas ir, kā piemēram kā latviski pateikt kaut vai visparastāko krievu davai? Aiziet?
Vai voilā!
Vai ir viens īss vārds viņa valodā, ko var lietot ikkatrā teikumā, kas ir starp stingru un cerēsim,, kaut kas uz to pusi kā - ja dievs dos. Mums nav tāda vārda, bet es saprotu.
Daudz ko no tamlīdzīgiem esmu pārņēmusi.
07.05.2012 18:37 |

Reitings 1638
manējais zin pāris izteicienus un vārdus :) pirmais, ko iemācīju, bija ragana :D
tāpat mācos arī viņa valodu, bet nu lēni man sanāk; vienaicīgi vel mācos otru - dāņu, jo te dzīvojam - un tā kā viņa un d''anu valodas radniecīgas, tad man viss jūk vienā putrā. un dāņi jau ar baigie, paši savu valodu bieži nesaprot, kur nu vēl, nedo dievs, nepareizi izrunāsi kko :D

par angļu valodu - ir jau tāda burvīga lieta, kā teikums. Ja nevaru atrast vienu, piemērotu vārdu, tad var pateikt teikumā .. mums nekādu problēmu ar saprašanos nekad nav bijis; gluži otrādi:)
07.05.2012 19:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
es joka peec esmu vinjam iemaaciijusi dazjus gruuti izrunaajamus vaardus un sis lepni to atkaarto ik pa laikam. viirs gan veelaas, lai beerniem es maaciitu runaat latviski, bet es pati to iipashi neveelos, jo diez vai beerniem taa jebkad buus vajadziiga.
08.05.2012 00:40 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
pirmais, ko draugs iemaaciijaas bija "priekaa!" un "labdien". Par mani arii katru reizi, kad runaaju ar kaadu latviski, ir shokaa par to, kaa tik aatra valoda var buut :D Tagad jau ir iemaaciijies veel visaadus vaardus, fraazes. Ljoti patiik vispaar, kad aarzemnieki meegjina runaat latviski. Ar komuniceeshanu ir taa, ka ja nesaprot manis teikto franciski, ja, man atkaartojot, nesaprot atkal, tad meegjinaam angliski. Un ja vispaar neko nesaprot, tad noberu latviski un tad meegjinaam ar ziimeem un kaut kaadiem izgudrotiem vaardiem. vispar iet jautri
08.05.2012 00:55 |

Reitings 391
Reģ: 29.01.2009
Manējais pirmo, ko iemācījās, bija "es tevi mīlu", "sveiki", "kur atrodas banka?" un "tu esi mana dieviete" :D Tas "kur atrodas banka" bija no iPad aplikācijas latviešu valodas apguvei :) Cenšas jau ļoti apgūt, jo grib saprast visu, ko es runāšu ar mūsu nākotnes bērniem :) Bet nu mums tāds valodu kiš miš, ka vispār!
08.05.2012 01:06 |

Reitings 8968
Maneejais pirmo vaardu, teikumu iemacijas, ej dirst, nositiisu :D bet tagad var pateikt paduse un veel kaut ko... ipasu interesi neizraada, bet nu kam vinam lv valoda vajadziiga :D
08.05.2012 01:52 |

Reitings 62
Reģ: 16.08.2011
becky, mans ir zviedrs

manam pirmais vaards (un vieniigais, ko vins atceraas) arii "priekaa". Izmanto to gan ne vienmeer attieciigajaa briidii, bet arii laikam, lai pieveerstu manu uzmaniibu. Var ne no kaa peekshnji iekliegties "priekaa" :D

bet ar to akcentu vienmeer liekas, ka vins saka nevis "priekaa", bet "Riigaa"
08.05.2012 09:58 |

Reitings 362
Reģ: 01.03.2012
labprāt apprecētu kādu ar tumšo/melnu ādu :)
08.05.2012 10:18 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Nē, viņš nav īpaši entuziasma pilns mācīties. Vienīgais vārds,ko viņš reāli un pareizi zina ir - kas? :D Šad tad viņš man pajautā - kā tas skan latviski? Bet pēc pāris atkārtošanas reizēm tāpat ir jau aizmirsis.
Ja runaju ar mammu skype vai pa telefonu,tad reizēm viņš paķer kaut kādas frāzes,kaut kādus vārdus un mēģina atkārtot,kas beigās izklausās pēc - mfjdjhsnajha.

Es, savukart,ļoti gribu iemācīties viņa valodu. Ir grūti. Galvenokārt tāpēc,ka viņa nostāja ir "Esmu slikts skolotajs", tā ka ir ka ir man. Ir,protams, dažas frāzes, vārdi,ko zinu.
Un esmu piefiksējusi,ka dažus vārdus,piemēram, saulespuķu sēklas ( cik noderīgi! :D ) , saku nevis anglu vai latviešu valodā, bet viņa.
08.05.2012 11:29 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Baigi interesanti :D :D :D
Meitenes,piemetiet klāt,kāda ir jūsu vīrieša valoda :)
08.05.2012 12:07 |

10 gadi
Reitings 3122
Etiķete: Daanju - pati meeginu apguut, bet leeni iet, jo nav iipasi liela motivaacija. Saprotu ljoti daudz, bet pateikt varu ne paaraak daudz. Perfekti varu pateikt, ka nerunaaju daaniski, kas vienmeer visus samulsina. :D
08.05.2012 12:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits