Manējais reizēm izrāda interesi un pajautā kādu vārdu. Pirmais vārds, ko viņš apguva bija "puņķi" :D
Vēl viņš ir iemācījies vārdu "mašīna", "lidmašīna" un "buča". Ja sanāk izmantot kādu no šiem vārdiem, tad parasti viss teikums ir viņa dzimtajā valodā, bet tas viens vārds, piemēram, "lidmašīna" pēkšņi latviski.
Viņš man ir teicis, ka gribētu apgūt kaut kādus pamatus no latviešu valodas, jo vēlas kaut kad nākotnē sazināties ar maniem vecākiem bez manas starpniecības (vecāki angliski nerunā), bet nu nezinu, cik tas ir nopietni un nav ne jausmas, kā vispār kādam var iemācīt latviešu valodu. Grāmatnīcā var nopirkt grāmatas, lai iemācītos pamatfrāzes angļu, krievu, spāņu, franču, itāļu u.c. valodā, bet par sarunvalodas vārdnīcu latviešu valodā nekas nav dzirdēts...
Vēl par agru domāt par bērniem, bet katrā ziņā, ja man būs bērni no vīrieša-ārzemnieka, es ar saviem bērniem runāšu arī latviski, kaut vai tikai tāpēc, lai bērns varētu sazināties ar saviem vecvecākiem. Un gan jau ar laiku arī vīrietis kaut kādas pamatfrāzes "paķers" sev līdzi.