Tīrība mājās

Reitings 384
Reģ: 18.04.2012
Sveicinātas!

Kārtojot māju aizdomājos par to kā kurš un cik bieži uzkopj dzīvokli/māju, un kādus līdzekļus lieto, piemēram, tikai ūdeni un lupatiņu, vai koka materiāliem kādu līdzekli utt.. :D Pati dzīvokli uzkopju 3x mēnesī, bet tā kārtīgi un cenšos uzturēt pēc iespējas ilgāk tīrāku un svaigāku.

Jā, tas man ir ļoti svarīgi, bet nu tomēr.. :D
04.05.2012 16:01 |

Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
Es istabu dzīvokli slauku katru dienu gandrīz, mazgāju katru otro (bet mazs dzīvoklis)... Virtuvi vācu katru dienu, vannas istabu mazgāju oēc vajadzības!
Podam un dušai izmantoju kkādu speciālo līdzekli, grīdu mazgāšanai dušas želeju vai veļas mīkstinātāju... Man patīk kā smaržo!:)
04.05.2012 19:50 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
haha.labi,ka msn viirs nemaak latviski.ieraudziitu sho diskusiju,domaatu,ka kaut kaadu rukseni ir appreceejis. :D
ok.man ir attaisnojums,mees tikai tikko paarvaacaamies (te veel daudz kastes utt) un es esmu 9.meenesii..taa ka- nee,bet vispaar- es griiidu mazgaaju reizi 10 dienaas(ar uudeni+smarzhiigo liidzekli), putekljus ar lupatu(mitru).traukus mazgaaju trauku mashiinaa,ja ar rokaam,tad ar kadu saudzejoshu lidzekli rokaam.
podu un vannas istabu ar diezgan jaudiigiem-uz etikja baazes veidotiem lidzekljiem,un man nav neviena kalkjakmens noseeduma nekur , jo shie lidzeklji tiesham labi 'noeed' visu :)

vieniigi es veelos iegaadaaties 2 speciaalaas lupatinjas- maksaa padaargi,bet kalposhanas laiks buutiibaa ir muuzhiigs, viena ir rupja auduma ar mazaam baarsktinjaam- tiiriit var un puleet visu.. ar uudeni mazgaa tad-nekaadas ziepes nedriikst lietot. man ir 12 lielas stikla durvis maajaas,kas ved uz balkonu, un tad nu vinjas visas puust ar tiiraamo un tiiriit ar papiiru neceljas roka. taa lupata laba,jo ar uudeni nomazgaa visu,un tad ir otra lupata,ar kuru paariet paari,un ir sauss un kaa no veikala jauns stikls- nevar redzeet nekaadus noseedumus,kaa citreiz,ja tiira ar papiiru.
04.05.2012 19:53 |

Reitings 378
Reģ: 14.04.2010
Putekļus slauku katru dienu, tāpat arī savestas kārtībā katru dienu ir grīdas. Traukus izlietnē nekad neesmu krājusi :d vienīgi nez kapēc man riebjas mazgāt vannas istabu un tualeti :d vispār principā esmu pieradusi pie kārtības mājās un ejot ciemos vienmēr ievēroju, vai viniem ir tīrs vai nē :d un tad bieži sanāk dzirdēt no drauga, ka esmu tomēr laba saimniece :D:D Tas protams patīkami. Pašai ir alergjija no putekliem u es ļoti jūtu, kad to ir par daudz. Tādēļ arī sekoju, lai skapjos atrastos svaigi izmazgātas drēbes un cita veļa, lai nav sakrajusas tajos puteklu ercites.
04.05.2012 20:37 |

Reitings 5119
Es neesmu ipasi cakla.
bet iedvesmojos no jums caklajam un sodien uztaisiju diezgan lielu tirisanu!!! paldies :D
04.05.2012 20:39 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Es tikai, kad tāds noskaņojums.
04.05.2012 20:52 |

Reitings 33
plitij, keramiskai virsmai, loti labs lidzeklis no Amway, pliits, kaa jauna! neizplatu, bet iesaku :D
04.05.2012 21:00 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es arī par Amway produkciju.

MANĀ ISTABĀ ŠODIEN ARĪ BIJA ĢENERĀLTĪRIŠANA :D
04.05.2012 21:12 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja...3 reiz menesi mazgatas tiek gridas ar udeni vnk. citreiz ar lidzekli laminatam. vajadzetu biezak, jo suns majas ir, bet vinam tiek mazgatas kajas pec ienaksanas istaba no ara. pietam nav laika+slinkums biezak.
04.05.2012 22:13 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Es esmu neiedomājama pedante, dzīvoklī katrai lietai ir sava vieta. Visas virsmas, putekļus un grīdas mazgāju reizi nedēļā. Ikdienā daru tā, kā te dažas meitenes teica - ja ko paņemu, pēc tam arī nolieku atpakaļ vietā, tas taču ir tik vienkārši. Manā pārziņā ir visa dzīvokļa tīrība, izņemot 2.stāva paklāju, par to atbild vīrietis, jo mums ir tizls putekļusūcējs un vēl tizlākas trepes uz 2.stāvu, un vienreiz mēģinot uzstiept visu to sūcēja uzparikti augšā pa mūsu superšaurajām trepēm es gandrīz nositos. :D
04.05.2012 22:24 |

Reitings 12651
lielo tīrīšanu taisu 1x nedēļā, nav tā, ka ik dienā esmu cūķis, man patīk kārtība, bet pedantiska arī neesmu (nu, ok, tikai virtuvē :D).

Es vispār vainoju suni - ja man būtu jāslauka katrs smilšu graudiņš, katrs puteklis, katra viņa spalva jāsavāc, es tur drīzāk traka paliktu nevis pedantiska. Tāpēc arī man ir 1x nedēļā tīrīšana nevis katru dienu. :D
05.05.2012 09:00 |

Reitings 64
Reģ: 04.03.2012
Grīdu mazgāju katru dienu un putekļus arī slauku katru dienu..Nepatīk man netīrība un nekārtība,bet tā kā mājās ir suns,tad nekas neatliek kā mazgāt grīdu katru dienu
05.05.2012 17:23 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
pārsvarā 1x nedēļā visu tīru tā pa riktīgo, un tā šoreiz iekrita šodiena. :D

bet tā, trauki, veļa un visādi tādi sīkumi var teikt katru dienu vai vismaz pārdienām točna. :)
grīdu mazgāju ar ūdeni, kuram piešķaidīts domestos. Traukus ar fairy un tādas virsmas kā gāzesplīts, ledusskapis, veļasmašīna un vanna ar ciff. :) Podam arī tiek domestos..
05.05.2012 17:34 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Pavisam noteikti neesmu pedants un tīrīguma paraugs, nemēdzu visu izpucēt tā,ka spīd.
Apmēram reizi nedeļā vai reizi 1,5 nedēļās taisu kārtīgo tīrīšanu.
Pa starpu ik pa 2 dienām mēdzu izslaucīt grīdas,pēc katras gatavošanas reizes sakopt virtuvi,protams, un noslaucīt putekļus un pirkstu nospiedumus no visām melnā stikla virsmām.
05.05.2012 20:20 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Esmu tīrības mīļotāja :)
Kad redzu, ka ir kas nošmulēts, momentā ņemu un tīru. Virtuvi kārtoju un mazgāju katru dienu. Tā kā mums ir kaķis, kuram patīk dzīvoties laukā un liels logs, kurš kalpo kā izeja uz dārzu, ir vienmēr atvērts, tad nu sūknēju dzīvojamās telpas katru otro dienu, kā arī pēc sūknēšanas 'mazgāju' grīdas ar karstu ūdens tvaiku. Esmu laimīga ar savu tvaika mašīnīti, jo nav jālieto lieki ķīmija :) No ķīmijas izmantoju tikai tualetes līdzekļus, līdzekļus pret kaļķa nogulsnēm, šķidrums stiklam, kas satur alkoholu, trauku mazgājamo kā arī veļas pulveri.
Mums nav koka mēbeļu, pārsvarā viss ir no stikla, kas arī sagādā galvas sāpes, jo jātīra katru dienu katrs sīkākais pirkstu nospiedums.
Veļas diena man ir vienmēr 5dienas vakars un 6diena- gan mazgāju, gan gludinu :)

Tikko pabeidzu visus mājasdarbus tieši- viss tik svaigs! Aizvakar iegādājos vēl savvaļas rozes aromātisko eļļiņu. Tagad visa viesistaba skaisti smaržo! :)
05.05.2012 20:47 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es laikam esmu galīgi dīvaina, bet maa ļoti patīk kārtot un tīrīt māju(izņemot virtuvi). Daru to bieži, it īpaši luste uznāk nākamjā dienā pēc ballītēm. Bet patīk to darīt vienai.
Rīgas apartamentos vienmēr valda kārtība, bet pedante es tiešām neesmu, jo man netraucē arī zinama veida nekārtība(nejaukt ar netīrība). Putekļus slauku bieži, jo tā ir lieta, kas mani tiešām kaitina. Citreiz pat ciemos aizejot, gribas notīrīt putekļus uz svešiem plauktiņiem.:D paklāju sūkt man nepatīk(jau gadu tēloju draugam, ka nemāku apieties ar putekļusūcēju :D), kko traki berzt man arī nepatīk, labāk patīk kārtot.
05.05.2012 21:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits