Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zinošajām. [kūka]

 
Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
Lieta tāda, ka taisos mīļotajam vīrietim uzcept medus kūku uz dzimšanas dienu. Trakākais tas, ka neesmu to nekad cepusi, bet atradu tādu tīri sakarīgu recepti, ar, kuru liekas, ka tiktu galā, bet es nesaprotu vienu - tur bija minēts, ka pildījumam skābais krējums jāputo ar cukuru un viņš palikšot pabiezs, turklāt 2 reizes palielināsies apjomā. Es vienreiz dzīvēs esmu mēģinājusi skābo krējum,u (ne izstrādājumu) kult ar cukuru, bet man viņš vispār neizmainīja konsistenci, kur nu vēl palielināties 2 reizes apjomā. Tā nu man tagad bailes, kad ķeršos klāt, ja nu nesanāk.
Kāda ir kulusi? varbūt ilgi jākuļ, man pacietība par īsu?
04.05.2012 08:31 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
krējums tiešām sabiezē, bet jāņem treknākais!
es gan pati meduskūkā lieku iekšā saputotu Halta putukrējumu (viņš ir uz augu tauku bāzes-nekas labs jau tur nav :D ) ar cukuru, kuram klāt viegli piemaisu sk.krējumu - masa paliek stingra! bet krējumu nedrīkst aktīvi iemaisīt tajā Halta, jo tad viņš paliek tāds kunkuļains!
04.05.2012 08:55 |
 
Reitings 4
Reģ: 20.03.2012
es daru vienmēr tā,skābs krējums +pūdercukurs,uz garšu,bet lai nav pa saldu,jo pēc tam ka kūka savilksies,būs šausmīg salds,tākā vēlams drusku lai jūt krējuma skābumu,+biezpienu vājpiena lieku klāt,jo nepatīk čakarēties tik ilgi,jo tiešām ilgi kuļot krējums sabiezē un paceļas(esmu konditore:))-tad tas biezpiens dos struktūru,nepazudīs starp kārtām:)to krējumu šajā gadijumā daudz nekuļu,jo izmantoju pūdercukuru,ja cukuru,tad jākuļ kamēr izkūst un tad biezpiens:),lai izdodas..
04.05.2012 09:24 |
 
Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
vājpiena biezpienu vai to Haltu savos laukos pašlaik nedabūšu, tad varbūt apbruņoties ar pacietību un kult to krējumu ar cukuru? Man ir 25% krējums, taukainākais jau nav, bet netrekns arī nav.
es p'dējo reizi mikserēju ar mikseri to krējumu ar cukuru, man jau gandrīz pārkarsa mikseris, bet krējums nepalielinājās.
04.05.2012 10:18 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Man pavisam nesen bija ļoti slikta pieredze ar medus kūku - arī atradu it kā foršu recepti. Skābo krējumu bija jājauc ar cukuru, masa man nepalielinājas vispār, beigās bija baigi šķidrā un viss tecēja gar malām. Labi, ka taisīju iepriekšējā dienā, tāpēc uz nākamo jau varēja to kūku vēl "apstrādāt" un bija viss daudz maz "savilcies", bet tomēr tas bija tāds čakars, ka nekad vairs netaisīšu medus kūku.
Iespējams vienkārši trāpīju uz neīstās receptes!
Apbrīnoju meitenes, kam šī kūka taisot mājās sanāk tiešām garšīga un laba :)
04.05.2012 11:26 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Es nekad neputoju krējumu!
Ņemu vnk krējumu (25% vai 30%) lieku klāt cukuru 1/2 glāzi apmēram!
Un tad ņemu uzbriedinu želatīnu, un lieku klāt krējuma masai! Kārtīgi izmaisu, un ledusskapī iekšā, un tad viņš tāds stingrs ir, un ļoti labi tortei :)
04.05.2012 11:30 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Cik daudz želatīna vajag uz to masu? Nekad nesaprotu, kā nomērīt labāk :D
04.05.2012 11:33 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Nū, es uz 1 kg krējuma lieku 1 paciņu (to mazo, nevis milzīgo :D nu tur kkāi 15-20 gr) :) Un ir ļoti labi :)
04.05.2012 11:37 |
 
Reitings 190
Reģ: 29.01.2009
es kluseeshu .. :D vakar cepu piiraagus.. sanaca pildiiti cepumi ar galju :D:D
04.05.2012 11:41 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
trinky - orģināli :D
04.05.2012 11:46 |
 
Reitings 583
Reģ: 29.01.2009
Es arī reiz taisīju medus kūku pēc šķietami sakarīgas receptes. Visu it kā izdarīju kā bija rakstīts, bet gala rezultātā ieguvu kaut ko, kas pat attālināti nelīdzinājās medus kūkai. otru reizi vairs nemēģinātu. :D
04.05.2012 11:49 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
trinky, sasmējos :D



Šausmas. Gribu uztaisīt draugam uz dzimšanas dienu (jo viņa mīļākā kūka), bet jūs galīgi neiedrošinat :D Varbūt ir kāda, kura var padalīties ar recepti, kas tiešām STRĀDĀ? :D
04.05.2012 11:51 |
 
Reitings 8
Reģ: 27.05.2010
Kad busu majas, tad uzrakstisu savu recepti. Divas nedelas atpakalk cepu un prieks pirmas reizes man sanaca loti labi :) visi slavejas.. velak padalisos ar savu recepti :)
04.05.2012 13:26 |
 
10 gadi
Reitings 396
Reģ: 29.08.2009
http://www.receptes.lv/receptes/mana-garda-medus-kukas-recepte/


nesen taisīju, sanāca labi, krējums jāņem trekns, 25-30%, man bija 20% krējums, tāpēc sanāca šķidrs, bet tā viss bija okey :) ļoti garšīgi, iesaku!
04.05.2012 15:10 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Ievas virtuve 2009. gada 3.nr ir superīga medus kūkas recepte. 2x esmu taisījusi un abas reizes pirkstiņus aplaizīt varēja :)
Un krējumu es nekūlu lai paceļas putās, bet vnk tik tā lai cukurs izkūst. Viss sanāca labi. Un vēl pielieku klāt nedaudz sīki sagrieztu marmelādi. Debešķīgi (l)
04.05.2012 15:27 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Ak vai, ja vien man būtu tik seni nummuri :( :D

Emma Zariņa, tas būtu forši! :)

Viiinoga, paldies!!! :)
04.05.2012 15:39 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
es parasti taisu pēc receptes, kur skābais krējums + cukurs, bet man nekad nav bijis paredzēts, ka masa varētu palielināties. tā masa tā arī paliek pašķidra, nu man tiešām nav tā, ka tā tek gar malām (varbūt uzmanīgāk jāsmērē vnk) + nav jau arī kā ūdens. katrā ziņā nākamajā dienā kūka ir lieliska!
04.05.2012 15:47 |
 
Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
Viiiinoga-es pēc tās pašas tagad uztaisīju. Ēdīšu tikai 1dien, tā kā vēl nezinu kā būs :D Izskatās jau jauka.
Un sakūlās, meitenes mīļās, man tas krējums. Tiešām vajadzēja tikai pacietību un drosmi nenosvilināt mikseri (sakarsa kā traks, nav man, tpc sabijos :D). Nu neteikšu, ka man viņš sanāca mega pufīgs kā rakstīts receptē, bet palielinājās apjomā gan nedaudz. Uzsmērējot nekur netecēja.
ārprāts kā gribas pagaršot, tik ilgi jāgaida :D
04.05.2012 17:38 |
 
Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
ā un man pirmdien ir doma kaut ko uz tās tortes vai nu uzrakstīt vai kaut kādas pļuriņas uzspiest :D varbūt ir kādi ieteikumi ar kādu glazūru varētu uzrakstīt kaut ko un ar ko uzspiest tās nu kā sauc - puķītes? nu nav gluži puķīte, toč pļuriņas :D
Vārāmo to krēmu negribu.
izlasīju, ka var vnk sakausēt šokolādi kopā ar sviestu, kāda mēģinājusi?
04.05.2012 17:42 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es nezinu, kā meduskūka iet kopā ar šokolādi, bet der vienkārši izkausēt un, kamēr silta, tikmēr skaisti var uzrakstīt. Vajag tik kkur iepildīt, lai smuka turziņa ar smalku caurumu sanāk.
04.05.2012 17:50 |
 
Reitings 181
Reģ: 17.06.2009
Nu jā, būs jāpadomā.
nē, šokolāde kā glazūra diezgan labi iet pie medus kūkas, arī veikalos mēdz pārdot pārglazētas.
Tā jau neglazētu vsp, pārbērtu rikstus un miers, bet gribas, lai ir vēl lielāks pārsteigums draugam, kaut ko interesantu uzrakstīt :)
04.05.2012 18:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!