Vientuļā mamma

Reitings 87
Reģ: 27.04.2012
Sveikas :)

Man tāds temats no smagā gala. Esmu stāvoklī jau 3.mēnesī. Ar bērna tēvu agrāk tikāmies pāris mēnešus, viss bija lieliski, līdz vienā brīdī vīrietis saprata, ka tas nav tas ko vēlās un mēs izšķīrāmies. Pagāja nedēļas divas un pēkšņi uzzināju, ka esmu stāvoklī. Vīrietis spieda mani uz abortu, bet es stingri izlēmu bērniņu saglabāt. Tad sekoja pavērsiens, ka vīrietis pateica, ka atbalstīs, rūpēsies, mēģināsim veidot attiecības utt. Tas viss cik ātri uzpeldēja, tik ātri pazuda. Esmu pilnīgi viena, bērna tēvs par bērnu gatavs rūpēties kad viņš piedzims, bet par mani nospļauties, nav ne reizi dzīvē apjautājies tagad kā es jūtos un vai ar grūtniecību viss kārtībā. Kārtējais vīrietis kretīns, kurš gatavs aizmukt un liek sievietei vienai tikt galā. Es bērniņu gaidu, vēlos, esmu gatava cīnīties, tikai šobrīd finansiāli ir drausmīgi smagi, jo viss maksā, finansiāli vīrietis atsakās atbalstīt, arī tad, kad bērns piedzims. Vienai emocionāli ir briesmīgi smagi, mīlu šo cilvēku, kas ir pats lielākais stulbums, gaidu kad nāks pie prāta. Meitenes, sakiet kā Jūs rīkotos šādā situācijā, kādi viedokļi no malas? Jā, daudzas teiks- lai par vīrieti uzspļauju, bet es mīlu, par visām varītēm vēlos lai būtu attiecības, agrāk bijām laimīgi, zinu ka būtu arī tagad. Neesam arī nekādā nopietnajā vecumā, mums abiem 21 gads
27.04.2012 20:52 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Ceru ja esi pret abortiem tu būsi lielākā palīdzētāja autorei. Arī tagad aizskaiti naudinu augliem, vitaminiem tam mazajam puncī. Nu tā, lai nav tukša runa.
27.04.2012 22:24 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
member, vari atbildēt uz jautājumu, kāda no visa šī Tava karsti borētā tagad jēga?
27.04.2012 22:28 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Un no citu borētā pret abortiem kāda te jēga? Es vismaz noradu uz cilvēku demagoģiju. Lai nebrēc citkārt ar putām uz lūpām pret abortiem.
27.04.2012 22:31 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
member, ko tu ņemies ar tiem vitamīniem un augļiem? Cita pārtika grūtniecei nav jālieto, vai?! Ja nezināji, tad makslīgos vitamīnus jācenšas nelietot gaidot mazuli, tikai labāk mammai un bērniņam ;)
27.04.2012 22:33 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es arī saprotu puisi, bet tas nemaina faktu, ka viņš ir maita. Un tev vajadzēja rēķināties ar sekām, kaut vai neizsargājoties. Ja tik nenopietnas attiecības, visādi jau var sanākt. No puiša gan nekādu abalstu gaidīt neieteiktu, jo maz ticams, ka tāds būs, kur nu vēl par kopā būšanu, mūsdienās vairs nav tas laiks, kad kā bērns - precas utt. Drauga vecvecākiem es noteikti virsū nebāztos, bet nesaku, ka tas ir sliktākais variants. Katrā ziņā turies, lai viss izdodas :)
27.04.2012 22:37 |

Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Es arī ceru, ka tev viss izdosies un viennozīmīgi piekrītu, ka puiša rīcība ir gļēva un egoistiska, riebeklis. Un atkal tas viss tikai dēļ nedaudz baudas. Saprotu cik ļoti tev sāp sirds un man gribētos tevi pat apskaut par tavu drosmi un par to, ka neskatoties uz visu joprojām paliec mīloša un gaiša būtne.
27.04.2012 22:44 |

Reitings 87
mīļš mīļš paldies par labajiem vārdiem :)
27.04.2012 22:46 |

Reitings 8407
Es negribu biedēt, bet uz alimentiem arī nevar tā īsti paļauties, jo bieži vien alimentus piedzen no minimālās, jo vecim nemaz vairāk nav, un tad zinu, ka citām sievietēm tie ir tikai labi ja 30 ls, un par to bērnu neuzturēsi.

Bet atceries, ja ir pavisam grūti un tiešām nav, kas palīdz un atbalsta, tad vēl ir tie kaut kādi tur centri tieši māmiņām, tad nevajag kaunēties un iet prasīt palīdzību.
27.04.2012 23:09 |

Reitings 844
Bērns viennozīmīgi ir abu radītāju atbildība - morāla, materiāla un visāda citāda. Un materiāla atbildība vīrietim noteikti pat lielāka.Tas ir viņa bērns un pagriezt tādā situācijā muguru, es uzskatu, ka ir lielākā cūcība, ko var atļauties. Saprast jau var visu, bet ne attaisnot.

Ja nepadosies, bet cīnīsies, nekļūsi žultaina un ciniska vai ieņemsi upura pozīciju, Tev viss būs labi - satiksi vīrieti, kurš būs šī vārda cienīgs un izveidosi normālu ģimeni. Nemurgo par mīlestību attiecībā uz šo švabraku, bet pieprasi naudu. Ja nedod, runā ar vecākiem, nopieni. Tu būsi māte, tā ir liela atbildildība, Tev nav citas iespējas, kā cīnīties. Tev tas ir jādara, jo tā ir Tava atbildība par Tavu lēmumu - tāpēc Tev ir jādabū no viņa nauda - vienādi vai otrādi.

Nekoncentrējies tik daudz uz vīrieti - kāds viņš tāds un šitāds kretīns, kāda starpība. Labāk domā pr sevi, ka dzīvosi tālāk un kā veidosi nakotni. Bērni nav traģēdija, tā ir vērtība.
27.04.2012 23:10 |

10 gadi
Reitings 1167
Reģ: 18.08.2011
runājot par tiem alimentiem, Tu jau protams ka vari tos pieprasīt, bet vai viņš maksās, ja jau teici ka finansiāli atbalstīt negrib. Nesen kkur pa ziņām dzirdēju ka Latvijā ir kkādi miljoni ls nesamaksātu alimentu vientuļajām māmiņām.
27.04.2012 23:14 |

Reitings 51
Reģ: 07.04.2012
Alimentus saņemsi jebkurā gadījumā - puisim ir darbs vai nav darba, ja iesi caur tiesu.
Ja nemaksās pats puisis - maksās valsts, bet brīdī, kad puisim sāksies pensija, valsts atvilks visu, ko viņš būs tai parādā :) It kā jau vismaz kāds gaišais stars visā šajā situācijā.

Bet tiešām īsti līdz galam nesaprotu Tevi..
Un, ja patiešām paskatās no puiša skatpunkta - briesmīgi. Tagad jebkuram puisim vajadzētu padomāt pirms sāc veidot attiecības, varbūt tomēr nevajag - pārgulēsi, meitene paliks stāvoklī. gribēsi lai "taisa cauri", viņa atteiksies.. vuala` bērns Tev rokā.. Nekas spīdošs..

Jautājums autorei, minēji, ka ja mācēja gulēt ar tevi, jāmāk arī atbildēt - taisnība, jā, bet vai tiešām Tu savā mūžā ar visiem, ar kuriem esi gulējusi, esi gribējusi un esi bijusi gatava audzināt bērnu? Nu tīri tā, ja pareizi saprotu Tavu domu, tad tā bez maz vai iznāk..
28.04.2012 00:52 |

Reitings 844
Nu gan Tu, Adria, sieviete būdama, laid. It kā aborts būtu tāda normāla, ikdienišķa izvēle - ai, nu ja gadījās, tad "taisam cauri". Protams, ka arī puisim ar to jārēķinās, ja uztaisīs bērnu, tad vajadzēs arī par viņu atbildēt un atbildēt ne tikai materiāli, bet arī morāli. Jeb tikai sievietei par to jādomā? Tas, ka šis bērns ir radies, ir abu pušu atbildība, nu kā to var nesaprast!! Jā, un es domāju, ka pārgulēt ar kādu, tas nav tā, kā sviestmaizi apēst. Es tik tiešām esmu bijusi tuva tikai ar tiem vīriešiem, ar kuriem es būtu gatava arī ģimeni veidot.
28.04.2012 01:46 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ooo... par:
Es tik tiešām esmu bijusi tuva tikai ar tiem vīriešiem, ar kuriem es būtu gatava arī ģimeni veidot.

Es tagad aizdomājos dikti par šo teikumu, cik gan laikam tas mūsdienās izklausās traki, bet ar mani ir bijis tas pats. :)
28.04.2012 01:51 |

Reitings 844
Tad, Karinjo, Tu saproti, par ko runāju....es neesmu piedzīvojusi nevienas skaistākas sajūtas, kā mīlēties ar vīrieti, kuru mīlu. Tie var būt tādi apvāršņi un dziļums, ka pēc tā iztēloties, ka sekss var būt tikai seksa pēc, kā izklaide, kā spriedzes noņēmējs vai ķermeniska bauda....nu nevelk....Protams, ne jau vienmēr sekss ir zelta gaismas apmirzēts svetais mirklis, bet apziņa, ka tas ir "mans" cilvēks, man ir primāra:)
28.04.2012 01:58 |

Reitings 87
es Jums piekrītu meitenes :)
man ir bijuši tikai divi partneri, divas attiecības un šīs ietilpst pie tām otrajām, man nekad nav bijuši nenopietni romāni, ja ielaižos ar cilvēku, tad tikai tad, kad esmu pilnīgi spējusi uzticēties un tiešām man ir jūtas, varbūt izklausos naiva mūsu laikos, bet piekrītu, ka esmu ielaidusies ar tiem, ar kuriem apzinos ka spētu veidot ģimeni.... protams šis gadījums cits un ļoti esmu maldījusies vīrietī....
28.04.2012 09:23 |

Reitings 259
Reģ: 03.02.2012
tev atkal vestulite :)
28.04.2012 14:39 |

Reitings 339
Ja finansiāli ir galīgi švaki, tad vari netā pameklēt, ir visādas organizācijas, kuras palīdz līdzīgā situācijā nonākušām sievietēm. Pilnīgi nopietni!
Tas ir ļoti svarīgi!
Malacis, ka nolēmi iet līdz galam. Varu pateikt vienu, kad man piedzima meitiņa, vīrs tikai pēc kādiem 2 gadiem saprata, ka viņš tomēr ir tēvs...ar mazo ņēmos viena pati. Bet tā mazā dzīvīte uz tavām rokām ir vien tā verta, lai cīnītos par labklājību, paciest grūtus laikus un dāvāt savu mīlestību mazajām pikucim, un saņemt pretī mazo naivo smaidu ar domu, ka tu tām mazulim esi visums, viņš nezina neko, izņēmot tevi.
28.04.2012 14:57 |

Reitings 87
Jāsaka paldies bella_me
Kaut vairāk pasaulē būtu tik labestīgu cilvēku, kuri piedāvā savu palīdzību grūtā brīdi un ir tik labestīgi :)
28.04.2012 15:01 |

Reitings 87
paldies mīļš paldies par labajiem vārdiem :) saki, vai vīrietis tikai pēc diviem gadiem sāka likties zinis par bērniņu?
28.04.2012 15:02 |

Reitings 339
tur jau ir tā lieta , ka dzīvojam kopā, aprecējamies, tad viņam baigi sagribejas mazo...es nebiju pretī jo ļoti mīlu bēbukus.
kad mazā piedzima, tad viņš, nu , tākā, pilnīgi nezinu ka paskaidrot...nevis ignorēja, bet nekad negāja ārā ar mazo, nekad nelasīja grāmatas meitai, nespēlējas, nebaroja, pa naktīm saldi gulēja...utt. Tagad gan viņš nožēlo par palaiso laiku, skatās bildes un gandrīz vai raud.
Tagad plānojam otro bērnu (man 25) nezinu, baidos, lai nav tā kā ar pirmo...žēl jau to bērnu kurš it kā bez tēva aug.
Bet tas viss ir štrunts, tagad man ir piecgadīga princese, ar kuru mēs, ka draudzenes esam kopā. Viņa prot man jūst līdzi utt.
Vakar apglabājam manu vecomāti, mazā mani mierināja, pat aizgāja ar mai gulēt, lai es pa nakti neraudu :)
Superīga meitiņa.!!
28.04.2012 15:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits