Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Hormonālā kontracepcija

Reitings 43
Reģ: 17.03.2012
Sveikas, zinu, ka šādas tēmas te ir regulāri, bet tomēr gribas pašai sev interesējošos jautājumus uzdot no jauna nevis celt vecu tēmu, tad nu esmu sākusi apsvērt iespēju lietot Hormonālo kontracepciju, bet mani nomoka bailes par svara palielināšanos vai ka sāks augt ūsas, vai kas tāds.
1) Kāda ir jūsu pieredze šajā jautājumā?
2) Vai ir gadījies mainīt sākumā izvēlētās tabletes?
3) Varbūt variet ieteikt kādu labu ginekoloģi?
4) Ir kādas obligātas analīzes, ko vajadzētu prasīt, lai veic, ko neveic katra ārste vai tās ir pēc pašas izvēles?
Neesmu kalsna, kā arī liekā svara problēmas nav, varbūt 5kg gribētu nost, bet ne cik gan klāt nevēlos, tādēļ man šie mīti par hk ir diezgan sabiedējuši. Esmu 21 gadu jauna.
Paldies jau iepriekš!
27.04.2012 13:26 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es OK jau lietoju gadu. sāku lietot,jo bija cikls galīgi greizs un daktere ieteica palietot, it sevišķi tādēļ,ka ir nopietnas attiecības un prezervatīvi apnikuši.
lietoju Yarina, (īpaši pieteicu,ka ļoti baidos no liekā svara) un nav nācis klāt ne kg...nē, nu ir, bet tas ir manas lielās rīšanas rezultāts :D
MR ir regulāras, (kā pēc pulksteņa), nesāpīgas (iepriekš tās manbija elles mokas ar vemšanu un ģībšanu), un ilgst 4 dienas - iepriekšējos 7 vietā.
patīk,tas,ka varu noregulēt,kad man MR ir izdevīgāk (tā,kā ar puisi intīmi tiekamies nedēļas nogalēs pārsvarā, tad MR ir sabīdāitas tā,lai sākas 1dienā un 5 diena jau ir miers.)tad varu izbaudīt gan seksu, gan nedēļas nogaļu izbraucienus.
vienīgais mīnuss ir tas,ka mazliet ir problēmas ar mitrumu tur lejā. kaut gan pēdējos 3 mēnešus pat šī problēma ir atkritusi,tādēļ nezinu vai tas ir no tā.
27.04.2012 13:34 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
1) Man nav problēmas, svars ir nācis klāt, bet nedomāju, ka tas no tabletēm, jo vainīgs mans dzīvesveids, sākumā krūtis mazliet palielinājās, pumpas nav bijušas. Gribēšana ar nav samazinājusies. Nevaru savu dzīvi vairs bez tabletēm iedomāties, jo gandrīz pēc pulksteņa varu pateikt, kad man sāksies reizes, kā arī ja nepieciešams varu mainīt sākšanās dienu.

2) Mainīju 2 reizes, pašā sākumā, jo man mēnesi smērējās, ķermenis mēģināja pierast, bet man tas nelikās normāli, teicu, lai man raksta citas, izrakstīja citas, tad viss kārtībā bija uzreiz. Nesen nomainīju, jo nomainīju ginekologu un man ieteica apmērām tāda paša veida tabletes, tikai uz pusi lētākas.

3) Pēdējoreiz biju pie Ilzes Vidneres Arsā, man ļoti patika.

4) Neesmu nekādas analīzes taisījusi, ārste vienkārši izrakstīja man tabletes, bet citi taisa arī analīzes.

Un ērtāku izsargāšanās veidu nevaru iedomāties, vismaz es, kā arī par svaru katram savādāk, es jau uzskatu, ka man svars nav no tabletēm, kad beigšu lietot, tad varēšu pateikt, bet tuvākajā laikā vēl netaisos atmest. :)
27.04.2012 13:38 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Ja lieto OK , regulāri jāiet nodot asins analīzes, jo OK ļoti sabiezina asinis, kas veicina trombu veidošanos un trombembolijas risku !

Daudzas tūliīt kliegs, ka ginekologs neko tādu nav teicis, nesaka jo uzskata, ka ta ir minimala blakne, bet ieteiktu visam , kas lieto parbaudīties...
27.04.2012 13:40 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Meeneshreizes nesaapiigaakas, svars nav naacis klaat, uusas arii neaug.
27.04.2012 13:40 |

Reitings 8407
Par tiem trombiem - tie veidojas vairāk tad, ja cilvēks ik pa laikam pārstāj lietot un tad atsāk, jo domā, ka ķermenis jāatpūtina, bet labāk tad lietot ilgstoši vai nelietot nemaz, nevis visu laiku mētāties.
27.04.2012 13:44 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es tabletes nelietoju, jo nevarētu atcerēties konkrētā laikā viņas iedzert.

Apsveru domu par MIRENU, vilina tas ka nav mēnešreizes gandrīz vispār...
27.04.2012 13:49 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Jau kuro gadu lietoju plāksteri EVRA, varu teikt tikai to labāko. Cikls stabils un precīzs, nav MR tādu sāpju, svars nenāca klāt un pastirpināti mati arī neaug. Turklāt, kas man visvairāk patīk - ka tās nav tabletes, jālīmē tikai katru nedēļu (4.brīva), tātad izpaliek nepārtrauktā stresošana par to, lai neaizmirstu iedzert precīzā laikā. Vēl mierina tas, ka rakstīts, ka plāksteris nonāk asinīs caur ādu, neatstājot tādu ietekmi uz aknām un kuņģi.
Analīzes nekādas netaisīju, vienkārši vienā brīdī apspriežot iespēju izmēģināt hormonālos, abi ar mīļoto nosliecāmies par labu plāksterim, nopirku bez receptes un tā lietoju bez receptes kādu pusgadu, viss bija ok, tad arī aizgāju pie ārstes, lai jau izraksta recepti.
27.04.2012 14:16 |

Reitings 2487
bet ginekoloģes iesaka,ka ik pēc gada ieteicams pārtraukt uz 3-4 mēnešiem (vismaz manu tablešu instrukcijā tas tiek minēts).
27.04.2012 14:38 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es lietoju hormonus 4 gadus (nuvaring) nekādu pārtraukumu nav jātaisa. mēnešreizes nesāpīgas (vispār kādas 3 dienas tikai), nav nekāda PMS, nav jāatraujas no procesa, lai uzvilktu gumiju :)
27.04.2012 14:48 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Kā ir ar krūšu izmēru - palielinās, ja lieto OK? Saprotams, ka tas tomēr ir individuāli, bet ka jums ir?
27.04.2012 14:50 |

Reitings 2487
Kaprace - man nepalielinājās.
un labi vien ir...jo pārtraucot lietot OK, krūtis atkal ir tādas,kā bijušas. negribētu no big boobies atgriezties uz pankūciņām.:D
27.04.2012 14:56 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Pankūciņām :D
27.04.2012 14:57 |

10 gadi
Reitings 1154
Reģ: 19.01.2010
vienu laiku jau lietoju OK, bet tad sanāca pārtraukt. Tagad it kā vēlos atsākt, bet esmu salasījusies visādus stāstus par to ka ilgstoši tās tabletes lietojot var būt grūtības pēc tam ieņemt bērnu..Vai tiešām tā ir taisnība un cik liela ir iespēja ka tā var notikt?
un arī tas, ka baidos par svara pieaugumu, jo pirmo reizi lietojot pieauga svars un vairāk to negribu, bet prezervatīvi apnikuši..
27.04.2012 15:04 |

Reitings 70
Reģ: 19.05.2011
Iesaku Artizia- vienam mēnesim iepakojums maksā tikai 5ls, aizsardzība tāda pati kā citiem OK ražojumiem, bet hormonu deva ir mazāka, līdz ar to trieciens organismam un dabiskajām funkcijām mazāks, atkrīt arī uztraukumi par svaru un libido. Pati iepriekš lietoju Yasminelle- pieredze nav laba, tāpēc ginekoloģe ieteica Artizia, lasīju arī ka pazīstamā ginekoloģe Astrīda Tirāne to iesaka tām sievietēm, kas pārāk negrib "indēt" sevi ar OK. Palaikam arī taisu pauzes uz pāris mēnešiem un izmantoju barjermetodi, jo pēc 3-5 pastāvīgas lietošanas vairumam sieviešu veidojas olnīcu cistas, kas jāoperē. Saudzē sevi un atrodi piemērotāko!
27.04.2012 15:27 |

Reitings 70
Reģ: 19.05.2011
p.s. 3-5 gadu lietošanas, bija domāts
27.04.2012 15:28 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Lietoju Yasminelli, MR no 7 dienām saīsinājās uz kādām 4, sāpju nebija vispār (a iepriekš tādas sāpes, ka ātrie jāsauc), krūtis bišķi palielinājās, palika tādas jaukākas uz tausti, pumpu skaits samazinājās, uz muguras vispār vairs nebija. Svars pieauga (varbūt vnk no rīšanas) par kādiem 5 kg, bārda augt nesāka. Nezin kāpēc epilācija pat likās mazāk sāpīga. Tieši tāpat kā zilbulītei, bija problēmas ar samitrināšanos.

Par tiem trombiem bija rakstīts instrukcijā, ja kas.
27.04.2012 15:49 |

Reitings 20
Reģ: 05.04.2010
Gribēju painteresēties, vai kāda nav lietojusi implantu, kas tiek iestiprinats rokas augšdaļā?
Un ja ir,vai ir bijuši kādi sarežģījumi, vai tieši pretēji - esat apmierinātas?
29.04.2012 22:12 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Par tiem trombiem - tie veidojas vairāk tad, ja cilvēks ik pa laikam pārstāj lietot un tad atsāk, jo domā, ka ķermenis jāatpūtina, bet labāk tad lietot ilgstoši vai nelietot nemaz, nevis visu laiku mētāties.

Man tromba dēļ bija insults, tākā tas nav atkarīgs no tā,vai tu mētājies.
29.04.2012 22:15 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
es OK lietoju pusotru gadu, tad pārtraucu, jo likās ka ar veselību paliek labāk un varu vairs nedzert (uz savu galvu pārtraucu).. pēc pusgada pārtraukuma nonācu slimnīcā.. nu jau atkal 3mēnešus lietoju hormonus..
sākumā lietoju Yarina, bet aptuveni pēc gada lietošanas pamanīju ka kļūstu šausmīgi emocionāla, pinkšķēju par katru sīkumu!
svars nemainījās, krūšu izmērs gan palielinājās par nepilnu izmēru!
gribulis nav mainījies, ar mitrumu arī viss ok!!
tagad lietoju Yasminelle!

par ūsu augšanu man jāsmejās :D nesaprotu no kurienes šitais ir nācis, bet baigi daudz esmu dzirdējusi :D

par trombiem, acīm redzot, man bija pagadījies labs ginekologs, jo tā bija viena no svarīgākajām blaknēm ko mans ārsts minēja! bet vēl viņš teica, ka tas lielā mērā tomēr ir atkarīgs no gēniem..
un vispār, vajag lasīt lietošanas instrukciju! :)
29.04.2012 22:28 |

Reitings 69
lietosanas instrukcijaa vien ir uzskaitiitas tik daudz iespeejamaas blakus paraadiibas, ka var nogiibt. taa kaa taa ir juusu izveele. es ilgi pretojos lietot sos maaksliigos hormonus, bet tomeer beigaas pameeginaaju, protams, viilos. seksuaalaa interese zuda pilniibaa, nespeeju uzbudinaaties, mitra nekluvu seksa laikaa, liidz ar to nekaads sekss nebija iespeejams. diezgan nepatiikami nemot veeraa to, ka ieprieks vareeju aatri beigt seksa laikaa, bet tad vairs vispaar neuzbudinaajos. paartraucu lietot.
12.05.2012 17:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits