Ar ko sākt!?

Reitings 2
Reģ: 26.04.2012
Sveikas, meitenes! :)
Sākšu uzreiz ar jautājumu - kā jūs atradāt savu pirmo darba vietu?
Mans gadījums ir tāds pats kā lielākajai daļai jaunu cilvēku manā vecumā - pabeigta vidusskola, nav iegūta nekāda darba pieredze, krievu valoda, kura mūsu valstī dzīvojot tomēr arī ir jāzin, ir tikai pamatzināšanu līmenī, bet pati esmu savas patstāvīgās dzīves sākšanas priekšā, kas sevī ietver pārcelšanos no dzimtās pilsētas uz galvaspilsētu, pārcelšanos prom no vecākiem un, protams, līdz ar to arī intensīvus darba meklējumus. Diemžēl, problēma ar darba pieredzes trūkumu, krievu valodas nezināšanu un to, ka visur pieredze tomēr tiek prasīta, nav aktuāla tikai man vienai. Tāpēc radās interese - ar ko sākt, uz kādām vietām pretendēt un kādās vietās darba devēji vispār ņemtu darbā cilvēku bez pieredzes?
Būšu pateicīga par ikvienu atbildi. :)
26.04.2012 17:29 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
sāku ar darbiņiem pa vasarām - kafejnīcās, caur NVA, tikai gribēšanai jābūt. tā pamazām uzkrājās pieredze, kura ļoti palīdzēja tikt labā prakses vietā, kur sevi labi pierādot, arī tiku pie amata un darba :)

La Petite Blonde, drusciņ ne pa tēmu te drusku tavs "blatošanās" komentārs, redzams, ka augstskolas domāšanas nedaudz trūkst. manuprāt, 800ls augstākajiem vadības līmeņiem nav nekas daudz. tas tā, no offence.
26.04.2012 22:13 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
Rene-tā pat nav vadības alga... padoto augstākais līmenis,tā teikt... vadība saņem daudz vairāk... un es neteicu to,lai blatotos vai kā nu tur bija... man tas nav vajadzīgs-tāpēc arī sākumā minēju,ka parasti nemēdzu komentēt pie šādām tēmām,bet pirmās lapas komentāri ar,atvainojos,šauro uzskatu,ka cilvēki ar vidējo izglītību der tikai par pārdevējiem un sētniekiem,man uzsita asini... :D tieši tāpēc tālāk sekoja argumenti manai nostājai šajā jautājumā... :)
26.04.2012 22:18 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
Es, piemēŗam, nesaskatu ka La Petite Blonde kaut kā blatotu, viņa vnk savā veidā pareizi arī uzrakstīja (kur jau sākumā teicu), ka bez izglītības vari tikt tikapt augstu kā bez visiem tiem diplomiem.
26.04.2012 22:19 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
varu pateikt vienu faktu,kas apgāzīs visas "par izglītību" brēcējas!

La Petite Blonde,bet arī vidējā profesionālā ir izglītība.Turklāt,tā nav parastā videne,ja nemaldos.
Es esmu izglītības aizstāvis,taču nevēlos tikt apsaukāta vai iesaistīties ķildās,tāpēc savas domas paturēšu pie sevis.
26.04.2012 22:27 |

Reitings 728
Jasmin,protams,ja pieskaita to vienu gadu klāt... :D bet nu teikšu kā ir-mans amats ne tuvu nav tajā jomā,kādā es ieguvu izglītību... :D
26.04.2012 22:32 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Runājot par iespējām atrast labi apmaksātu darbu, jebkurā gadījumā viss ir atkarīgs no katra paša mērķtiecības un apņēmības, taču, manuprāt, izglītība ir liels bonuss - visvairāk jau tīri pašam sev! Izglītība, kurā ir ieguldīts laiks un enerģija, ir ļoti liela vērtība, jo tā maina domāšanu un paplašina redzesloku, kā arī audzina raksturu.
26.04.2012 22:33 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Viss kā vienmēr tiešām ir atkarīgs no paša cilvēka, visu ko arī var sasniegt tikai ar vidējo izglītību, taču vienmēr var nomainīties likums, un tava superīgā darba vieta var uzprasīt diplomu!

Es esmu par izglītību, jo ir jomas, kur vispār bez diploma neņem strādāt un, lai kaut ko sasniegtu vajag diplomu. Māčīšanās augstskolā vai vienalga kur paplašina redzesloku, liek cilvēkam sevi attīstīt, kļūt gudrākam.

Un par to, ka bez bakalaura cilvēki sēž bez darba - šobrīd bakalaurs ir gandrīz katram otrajam un tas bieži vien neko nenozīmē, jo tagad jau daudziem ir arī maģistri, un ja jaizvēlas starp bakalauru un maģistru, parasti jau darbā paņems maģistru. Kā arī nepietiek tikai ar diplomu, tas vēl neko nedod, cilvēkam ir jāmak gan sevi parādīt, gan pasniegt, kā arī gribēt pilnveidoties savādāk.
26.04.2012 22:54 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
liekaas, ka latvieshiem ir tieksme paarspiileet papiira noziimi. liela dalja cilveeku straadaa pilniibaa citaa nozaree, nekaa ir studeets. piemeeram, ar ko sliktaaks ir menedzeris ar mezsaimnieka diplomu par menedzeri, kuram ir tikai vidusskola? abiem iesaakumaa nav nekaadas nojeegas par konkreeto darbu. es vairaak cienu frizieri, kursh ir izgaajis 20 dazaadus kvalifikaacijas celshanas kursus un kuram ir tikai vidusskolas izgliitiiba, nekaa pliku veesturnieka bakalaura iipashnieku, kursh straadaa par noliktavas paarzini. tie budzetnieki, kas peec pabeigshanas straadaa taadaa jomaa, kura vispaar nav saistiita ar to, ko ir maaciijushies, manupraat ir valsts naudas un vietu zaglji. labaak lai cilveeks tomeer pirms studiju turpinaashanas pastraadaa un izlemj, kura sfeera vinjam patiik un tad iet attieciigi maaciities. ir jeega studeet tikai tad, ja sevi redzi tajaa lietaa. labaak iziet attieciigos kursus, kuri peec tam patieshaam buus noderiigi, nekaa atseedeet deelj papiira, kursh tikai smuki karaasies pie sienas.
26.04.2012 23:01 |

Reitings 1475
Reģ: 05.01.2010
Man riebjas tās pārgudrās, kuras vienmēr cenšas visur iemalt to, ka obligāti jāiet studēt un, ja tu nestudē, tad liek saprast, ka cilvēks ir stulbs.
Ticiet man, ir cilvēki, kam daudz labāk darbojas izvēle - nestudēt. Sēdiet savos studijas solos un beidziet kritizēt!!!
26.04.2012 23:01 |

Reitings 728
piekritīšu kristai... tas ir viens no iemesliem,kāpēc vēl neesmu ieguvusi augstāko izglītību-jo vienkārši nezinu,kas mani interesē-pareizāk sakot,interesē daudz kas,bet īsto aicinājumu izšķetināt nevaru... :D zinu tikai to,ka tajā jomā,kurā ieguvu profesiju,tālāk mācīties negribu... cik daudz neesmu no bijušajiem skolas biedriem dzirdējusi sūdzības,ka vispār nesaprot,kāpēc aizgāja to un to mācīties,jo galīgi neinteresē... es negribēju,lai ar mani tas notiek. tāpēc neko pagaidām nenožēloju...
26.04.2012 23:07 |

Reitings 2660
,kāpēc aizgāja to un to mācīties,jo galīgi neinteresē.

spilgts piemērs - ES :D izmācījos. Un? Mani tas galīgi nesaista, un tagad nākamos 10 gadus maksāšu naudiņu par zilā diplomā iegūšanu.
26.04.2012 23:11 |

Reitings 728
Luīze... neapskaužu... tieši no tā es cenšos izvairīties... :D
26.04.2012 23:20 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Savā ziņā La Petite Blonde dara pareizi-interesē daudz kas,nezina ko īsti studēt un tāpēc arī nav sākusi kaut ko studēt tikai studēšanas pēc.Mani ļoti kaitina tās,kas brēc,ka lūk,izstudēja to,kas neinteresē-tad ko gāja un studēja ja neinteresē?Pašu izvēle bija mācīties to,kas neinteresē un vēl maksāt,ja nav budžets.
26.04.2012 23:22 |

Reitings 2660
Jasmin

Tas, ka neinteresē- sapratu tikai pēdējos kursos.Prom negāju, jo ja jau iesāku, tad pabeigšu visu līdz galam.
26.04.2012 23:24 |

Reitings 190
Reģ: 29.01.2009
ljoti daudz cv dod ieraksts par to ko studee un kur.. piemeram man pirmaja kursa studeejot dabuju darbu krediitiestaadee.. tas gan nebija pirmais darbs, bet iepriesks taja jomaa pieredzes nebija .. :)
26.04.2012 23:52 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Diskusiju nelasīju.
Ja kāda neplāno tuvākajā laikā studēt, bet gan tikai strādāt, tad man liekas muļķīgi meklēt garderobes tantiņas vakanci Latvijā. Ārzemēs bez augstākās var pelnīt daudz, var pelnīt tūkstošus un pie tam diezgan prastos darbos.
27.04.2012 01:25 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Jā, Khrushchev komentārs man atgādināja lasīto rakstu par izglītību Dānijā un tur minēto, ka paši dāņi nemaz īpaši netiecas pretī augstākajai izglītībai, jo var nopelnīt labi arī bez tās. Tas arī ir iemesls, kādēļ augstskolas tā aicina un ņem pretī ārzemniekus (tajā skaitā latviešus). Man personīgi, šāds variants nederētu, jo profesija ir svarīgāka par ienākumiem, es nebūtu gatava strādāt kur pagadās, lai cik man arī piesolītu, BET viņu situācija vismaz atrisina to bakalauru pārprodukciju kura Latvijā ir. Man nešķiet normāli, ka studē teju katrs, ņemot vērā to, ka lielākā daļa nemaz nezina kādēļ viņi to dara un ko darīs ar savu izglītību.
Kā jau teicu - ja es būtu aktīva un apņēmīga, NEKAD nestudētu! Manis izvēlētā augstskola ārzemēs mani tikai iedzīs parādos, bet vismaz prestižais diploms to atsver. :D Latvijā nav pat tā, ka maksājot par izglītību iegūsti vērtīgu papīru.
27.04.2012 01:45 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es negribu un nemaz netaisos kritizēt tās, kas izvēlas šobrīd vai vispār nestudēt, bet es pati esmu tikai un vienīgi par augstāko izglītību. Un ne jau tikai tādēļ, ka tas ir papīrītis, bet arī tāpēc, ka studēšana maina cilvēka uztveri, viedokli, izteikšanos un tml., ko paši dažkārt nemaz nejūtam.
un par strādāšanu savā vai ne savā nozarē - nu ko tad var gribēt, ja, piemēram, aiziet visa pelēkā masa uz vadībniekiem, nu tik būs uzņēmēji! Loģiski, ka tur no kursa labākajā gadījumā 2 attīstīs savu biznesu. Un tad visi činkst, ka nav daaaaarba savā nozarē, ai, ai.
negribu te nevienu aizvainot un atkal izsaukt vau vau uz sevi, bet, manuprāt, ja iespēja ir, ir jāstudē, jo tas tomēr ceļ iespējas darba tirgū un agri vai vēlu kaut kur to diplomu paprasīs.
27.04.2012 08:43 |

Reitings 222
Reģ: 06.02.2012
Visu neizlasīju, bet man uzreiz radās jautājums meitenēm, kuras prasīja, kāpēc DayDreamer nemācīsies tālāk. Vai jūs padomājāt par to, ka varbūt nauda viņai vajadzīga, lai segtu daļu no studijas maksas?
27.04.2012 18:37 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Pēc meiteņu izteikumiem, ar dažiem izņēmumiem, sanāk, ka ''kaut ko sasniegt'' nozīmē pēc iespējas vairāk pelnīt, nevis tas, par ko cilvēks vēlas kļūt. Tāpēc arī beigās notiem studentiem nekas neiznāk. Augstākā izglītība paplašina redzesloku, jo cilvēks ir spiests vairāk lasīt, interesēties par dažādām lietām, par to kas notiek pasaulē utt., trenē smadzeņu pelēkās šūniņas utt.. To pašu var iegūt arī nestudējot, ja cilvēkam ir pietiekami liels gribasspēks. Varbūt nav lektora, kas stāv priekšā un visu stāsta, kas varbūt ir mīnuss, bet principā to pašu. Turklāt cilvēkam arī bez augstākās izglītības var būt pat plašāks redzesloks, nekā sausajiem studentiņiem, kuri tālāk par savu specialitāti grāmatu skaņās neredz. Lielākajai daļai cilvēku nepiemīt tik liels gribasspēks un pašiniciatīva, lai sevi realizētu bez pātagas (no sākuma pasniedzēji, vēlāk priekšnieki) un spētu iziet ārpus jau iemītajām taciņām, karjeras kāpnēm utt. un radīt kaut ko jaunu. Prātā nāk mūsu pašu remantadīna izgudrotājs, laikam Polis uzvārdā, kuram dažādu mahināciju dēļ nekādu honorāru nesamaksāja, tā viņš arī bija tik dziļi satriekts par to visu, ka norobežojās no pasaules savā mazajā, neremontētajā un aukstajā dzīvoklī, kurā arī nomira, kaut gan cilvēkam bija attīstītāks prāts, kā lielajam vairumam. Katram savs liktenis.
27.04.2012 19:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits