''Domāju, ka tiem, kas netic/ dzīvo tikai sev/ utt. vajadzētu vienīgi priecāties, ka pasaulē tomēr vēl ir cilvēki, kas pieturās pie morāles un ētikas normām, karjerā ''neiet pāri līķiem'', grūtā brīdī palīdzērs nevis pagrūdīs utt. - jo ja visi būtu egoisti, kas Dievu neatzīst, tad sen jau mēs būtu viens otru noslaktējuši, īstas draudzības nepastāvētu utt. ''
Šis nu gan ir pārspīlēti. Tev nepatīk, ka visus ticīgos bāž vienā maisā, bet diemžēl pati to izdari ar neticīgajiem.
Neesmu ticīga, lai gan esmu kristīta, Dievam neticu. Ticu enerģijai, kas iespaidot pasauli, daudz uzzināju no grāmatas Maikls Ņūtos "Dvēseļu ceļojums".
Tomēr uz baznīcu šad tad aizeju, tāpēc, ka man patīk vērot cilvēkus, man patīk klausīties ko stāsta sprediķī un man patīk kā skan ērģeles.
Un neskatoties uz to, ka neesmu ticīga, man ir gan morāles, gan ētikas normas. Es grūtā brīdī tuvākam cilvēkam palīdzēšu.
Plus, kā izteicās, ka mūsdienās jau visi tikai domā par sevi. Atvainojos par ko tad? Vai es savu dzīvi veltīšu kādam? Dzīvošu citiem cilvēkiem? Kaut kā tā neliekas. Es dzīvoju sev, jo no manis ir atkarīga mana nākotne, arī daļēji manu līdzcilvēku nākotne, ko es var savu darbību vai bezdarbību varu ietekmēt. Nekā nosodāma nesaskatu tajā, ka es dzīvoju sev un sāku ar sevi. Katram jāsāk ar sevi, lai varētu kaut ko otram dot.
Nesaucu ticīgos par vājiem - katram vajag kaut kam ticēt un ja viņš/viņa grib, kāpēc, lai tas nebūtu tas pats Dievs.
Es daudz esmu lasījusi, pētījusi un mēģinājusi uzzināt par Dievu, tā eksistenci un to pašu Jēzu Kristu, tīri intereses pēc un lai saprast, kam tā cilvēki var ticēt. Un daudz, ko esmu sapratusi, kas ir tas pamudinātājs. Diskusija var būt gara.
Tomēr mans rezumē - katrs var ticēt kam grib, kā grib un cik ļoti grib.