Izskatās,ka man ir angīna. Kā mājas apstākļos es ar to varētu cīnīties? Jo nenormāli sāp mandeles,kas grūti kaut ko norīt! Liekas,ka baigais "kamols" kaklā.
Cik man teica,nevar neko karstu dzert. Jāskalo ar sālsūdeni. Ko vēl varētu darīt?
vispār pie angīnas ir jālieto angīnas, ka nē pēc tam var būt problēmas ar sirdi, nierēm.
sālsūdens vēl vairāk kairinās tās mandeles, reizēm skalo, kad ir strutas uz mandelēm.
ja iekaisušu kaklu skalo ar sālsūdeni, tad gļotāda vēl vairāk sausinās un infekcijai ir vieglāk attīstīties tālāk.
tad jau tiešam kumelītes ir daudz labākas - dabisks antiseptiķis. arī ar klinģerīšu tinktūru var.
var elpot tvaikus. Propolisu var mēģināt, kāju vannas.
man ir bieži kakla sāpes un problēmas ar mandelēm. Šādos gadījumos pirmā palīdzība man ir sasmērēt mandeles ar lugola sķīdumu.
paņem kādu kociņu-lāpstiņu (kā pie lora, kad kaklu skatās) vai vienalga ko, uz kā vati var uzrullēt un pamērcē lugolā. Man parasti manējais pasmērē, un tā riktīgi. Tā divas trīs dienas un vesela ;)
Angīnas gadījumā kaklu var skalot ar ūdenraža pārskābi atšķaidītu ar ūdeni (tas nav mans izdomājums, devas ir norādītas uz pudelītes).
Visstiprākās no sūkājamām tabl.ar nedaudz anestezējošu efektu ir Septolete+.
Bet paskaties kārtīgi, kas kaklā darās - ja ir balti aplikumi, tad dodies pie ārsta - bez antibiotikām neiztikt.
Parasti jau reti, kad angīnu izārstē bez a/b. Ieteiktu jau šodien pat tikt pie ārsta (lor) vai kaut ģ.ā. Vari iet arī pie cita ģ.ā. vai dežūrārsta, ja Tavējais šodien vairs nepieņem. Būsi kā īslaicīgais pacients.