Tā kā neuzskatu, ka skolu izlaidumi ir kaut kāds pagodinājums un sasniegums, tad savas kleitas tikai 2x esmu pirkusi.
9.klases izlaidumā kleitiņu (sarafānu) nopirku vietējā gadatirgū par Ls9.
12.klases izlaidumā man bija doma ierasties baltā, garā kleitā un, tā kā bija saglabājusies mammas kāzu kleita - balta, gara, taisna piegriezuma, tad to bikiņ pārveidojot, ieguvu savu sapņu kleitu.
Bakalaura izlaidumā mājās atradu sen esošu garu melnu kokteiļkleitu uz lencītēm. Uzmetu plāno šallīti un tērps gatavs.
Maģistra izlaidumā biju nopirkusi Titānikā kleitiņu par Ls30, bet tā nenoderēja, jo beigās izdomājām, ka visiem būs talāri.
Man vispār nedaudz smiekli parauj, kad skolnieces uz izlaidumiem tā pucējas, tā gatavojas un tā tērējas, it kā būtu Keitas Midltones (tikai izskatās nevis pēc Midltonēm, bet vulgārām ielenēm... :) Sasniegumos esmu diezgan pieticīga un neuzskatu, ka skolu izlaidumi, pat bakaulars ir tā vērts, lai baigi iespringtu uz to, kā labāk izskatīties par Miss Skaistuma karalieni.
Maģistru es jau sāku novērtēt un tālāk pārējie dzīves gadījumi arī ir tā vērti, lai sevi pasniegtu par skaistu lēdiju, jo cilvēks jau ir pieaudzis nevis kaut kāda sīkaļa, kura sevi 16-18 gados uzskata par baigo karalieni.
Runājot par kleitu gaumi... neuztveru nopietni meitenes izlaidumos ar minikleitām vai pārlieku atkailinātajiem variantiem, kas neatbilst vecumam un izlaiduma svinīgumam/etiķetei.