Pārsvarā norēķinos ar karti. Skaidra nauda makā ir ne vairāk par 5ls - par skaidru naudu pērku sīkumus. Ja pirkums pārsniedz 1ls, lielākoties maksāju ar karti.
Un pilnīgi nepiekrītu, ka, maksājot ar karti, es aizkavēju rindu. Ar karti maksāt lielākoties ir ātrāk nekā sīknaudu saskaitīt (ko saskaita gan pircējs, gan pārdevējs pārskaita). Pagājušajā nedēļā biju Rimčikā, iepirkos par ~1,50Ls, devu 5ls, pārdevēja izdeva pa 5, 10, 20sant. Kamēr viņa 2x pārskaitīta un kamēr es pārskaitīju... - lūk, tā ir rindas aizkavēšana. Ar karti būtu bijis pirkums 3x ātrāk.
Par veikalnieka peļņu es arī nedomāju, veicot savus pirkumus. Vai kāda tiešām ir, es atvainojos, tik nedomājoša, ka nesaprot, ka veikals jau sen ir ierēķinājis preces cenā savus izdevumus, kas viņam rodas, maksājot bankai? Tāpat es skaidri apzinos, ka viss ir līdzsvarā. Ok, es tur samaksāju 1,50ls ar karti, kas varbūt nav mega izdevīgi veikalam, bet citi iepirksies par 20, 50 un 100ls un piedevām skaidrā naudā, kas nozīmē, ka veikals no tiem pirkumiem nosegs izmaksas, kas radušies no mana pirkuma. Taču nav veikalam obligāti jāgūst mega labums no katra atsevišķa pirkuma, bet gan no pirkumu grupas - dienas, nedēļas, mēneša ietvaros. Neviens neveido peļņas un zaudējumu aprēķinu par 1 atsevišķu pirkumu :D